PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 April, 11:39

PrivataAffärer - 26 mar 20 kl. 13:01

Blechers aktiefavoriter i pandemins spårSimon Blecher, mångårig förvaltare av Carnegie Sverigefond, samt ny förvaltare för den nystartade Carnegie Spin-Off, är orolig över samhällsutvecklingen i smittans spår. – USA kommer bli ett helvete, ursäkta språket. Tyvärr kommer dödstalen att stiga och vi får några mörka veckor. Men när vi till slut ser att takten lugnar ned sig, som vi nu ser indikationer på i Italien, så kommer det kanske lugna ned sig. Man gör mycket rätt, man lappar och lagar, säger Simon Blecher.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Blecher, Carnegie Sverigefond, Carnegie Spin-Off, USA, Italien, Simon Blecher, Sverige, Kina, Sydkorea, Asien, OMX, Volvo, En, Astra Zeneca, Sobi, Investor, Kinnevik, Latour, Lundbergs, Tele2, Zalando, Mathem, Holmen, SCA, Lifco, Essity, Electrolux, Dometic, Dometick

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blechers, aktiefavoriteri , pandemins, spår
VA - 21 apr 11 kl. 07:00

Fondproffsens tre aktiefavoriter

21 april Odin tror fortfarande på börsuppgång 2011, men med tvära kast. Mänskligt lidande och materiell ödeläggelse till trots så kommer uppbyggnaden av Japan ge positiva ekonomiska effekter menar fonden som räknar med att konjunkturutvecklingen fortsätter. Odin ser inte inflationen som ett problem, räntorna fortsätter att vara låga och aktier är generellt sett billiga.

Affärsvärlden - 25 feb 16 kl. 10:28

Handelsbankens aktiefavoriter bland mindre och medelstora bolag

Handelsbanken har tagit fram en ny småbolagslista med bankens åtta aktiefavoriter för de nästkommande 6-12 månaderna bland de mindre och medelstora bolagen..

Expressen - 07 dec 16 kl. 07:47

De är storbankens nio främsta aktiefavoriter

I Börsmorgon i dag analyserar vi småspararfavoriten Clas Ohlsons kvartalsrapport – är det köp- eller säljläge? Swedbanks analyschef Anders Roslund berättar om bankens nio främsta aktiefavoriter inför nästa år och Claes Måhlén, chefsstrateg Handelsbanken, kommenterar ECB:s viktiga beslut i veckan. Gäst i studion är Ulf Petersson, analytiker Di..

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 13:00

Här är analytikernas aktiefavoriter just nu

Martin Hallström har vägt samman de olika analyshusens aktierekommendationer för att få fram ett snittvärde mellan 1 och 5. På det sättet syns vilka aktier som på aggregerad basis ses som mest köpvärda av analytikerna. För att platsa på Hallströms lista ska dessa aktier dessutom rekommenderas av Swedbank och Sparbankerna.

Dagens PS - 12 dec 19 kl. 11:20

Här är börsproffsens 10 aktiefavoriter

Ett av börspappren på topplistan bedöms kunna rusa 77 procent, framgår det. Di.se berättar med hänvisning till Bloomberg om de tio aktierna som får köprekommendationer av samtliga analytiker som bevakar bolagen.

DI - 04 nov 15 kl. 13:44

Carnegies Simon Blechers klara aktiefavoriter

Två månaders nedgång förbyttes till en ganska stark uppgång i oktober där Stockholmsbörsen steg med nästan 7 procent. Ändå var uppgången här hemma mindre än för exempelvis tyska DAX och flera amerikanska index..

DI - 06 dec 13 kl. 13:51

Simon Blechers säljaktie rusar

Verkstadsbolaget SKF tar ett glädjeskutt på fredagsbörsen efter en köprekommendation från investmentbanken Canaccord Genuity. Beskedet kommer dagen efter att Carnegies stjärnförvaltare Simon Blecher dumpat hela sitt innehav i verkstadsbolaget ..

DI - 06 dec 13 kl. 13:51

Simon Blechers säljaktie lyfter

Verkstadsbolaget SKF tar ett glädjeskutt på fredagsbörsen efter en köprekommendation från investmentbanken Canaccord Genuity. Beskedet kommer dagen efter att Carnegies stjärnförvaltare Simon Blecher aviserat att han dumpat hela sitt innehav i verkstadsbolaget ..

DI - 14 nov 14 kl. 16:01

Börsrådet: Blechers heta val

Aktiemarknaden har varit turbulent under hösten, men Börsrådets experter ser fortfarande gott om köpvärda aktier. "Sveriges Warren Buffett", säger Simon Blecher om ett börsbolag och nämner också ett fastighetsbolag och ett industribolag som sina favorittips..

PrivataAffärer - 09 dec 14 kl. 15:58

Blechers nya bankfavorit

Carnegieförvaltaren Simon Blecher har på senare tid bytt favorit i den svenska banksektorn....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Spilttrad syn på Intrums aktie

Handelsbanken Capital Markets delar kreditmarknadens oro och befarar marginalpress inom Intrums kredithanteringsverksamhet under de kommande kvartalen. Hög skuldsättning för bolaget är ett bekymmer, skriver Handelsbanken i den analys där rekommendationen sänks till sälj med riktkurs 120 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under torsdagen. ”Det finns en tydlig påverkan på Intrums verksamhet i södra Europa (Italien, Spanien och Grekland) och Frankrike.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Sparekonomen hyllar FI:s amorteringsbesked

Läs också: FI: Bankerna får ge alla amorteringsfrihet – Det är ett bra och mycket viktigt besked från Finansinspektionen, som kommer att göra stor skillnad för enskilda. Amorteringskravet är oflexibelt till sin natur, och det var en av mina invändningar när det infördes 2016. Nu visar FI att man är flexibel i det allvarliga läge som svensk ekonomi går in i, säger ho

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Svenskarna står fast vid sitt långsiktiga sparande

Det framgår av en undersökning som branschorganisationen Fondbolagens förening har gjort. Kantar Sifo Prospera har på uppdrag av Fondbolagens förening frågat 1.131 fondsparare om de förändrat sitt fondsparande till följd av de senaste veckornas börsturbulens.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Pareto höjer fastighetsbolagen

Atrium Ljungberg, Castellum, NP3, och Sagax höjs i två steg, till köp från tidigare sälj. Balder, Catena, Cibus, Diös, Fabege, Hufvudstaden, Klövern, Kungsleden, Platzer, Stendörren och Wihlborgs höjs ett steg, till köp från behåll. För Wallenstam behålls rekommendationen behåll.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Byggmax till 32 kr från 34 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Ny extra budget: 20 miljarder till kommuner och regioner

Det fjärde steget i regeringens stödåtgärder syftar till att hjälpa kommuner och landsting och deras förmåga att agera när vi är igenom den värsta krisen, informerade finansminister Magdalena Andersson vid en presskonferns En genomsnittlig svensk kommun kommer därmed att tilldelas 36 miljoner kr extra i och med den fjärde extrabudgeten. ..

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

FI: Bankerna får ge alla bolåntagare amorteringsfrihet

Dagens regler kräver att hushållen förlorar inkomst på grund av arbetslöshet eller sjukdom. Men nu föreslår FI att bankerna får möjlighet att bevilja amorteringsfrihet för samtliga nya och befintliga bolånetagare med hänvisning till den kraftiga nedgång i svensk ekonomi som följer i coronavirusets spår. Det är samtidigt upp till bankerna att besluta om ett enskilt hushåll ska få undantag från amortering utifrån en bedömning om dess specifika situation och betalningsförmåga.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

FI: Trenden med sjunkande belåningsgrad har brutits

Det skriver Finansinspektionen (FI) i sin bolånerapport som publicerades på onsdagen. Andelen nya bolånetagare som amorterar på sina bolån har ökat under flera års tid, och amorteringskraven har bidragit till denna utveckling. Andelen bolånetagare som amorterade 2019 var oförändrat jämfört med 2018.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Löfven: Tänk månader – inte veckor

”Vi ska inte tänka veckor, tänk månader bort i tiden”, sade han, och tillade att inte ens experterna vet exakt hur lång tid det kommer att ta. Löfven sade också att det inte heller i nuläget går att sätta en tid på hur länge det inte går att resa eller hur länge vi måste hålla social distans.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Nordeas chefsstrateg tror på amerikanska aktier

Det framgår av Nordeas strategi för april, Global Asset Allocation Strategy, med rubriken Prövande tider. Det blir en snabb recession med en likaledes snabb återhämtning, anser Nordeas chefsstrateg Johan Larsson, som är ansvarig för månadsstrategin. Recessionen är ”självvald”, fast motiverad, och den blir djupare än någonsin under finanskrisen för över tio år sedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.