YLE > Finland

Friday, 10 April, 10:18

YLE - 26 mar 20 kl. 12:53

HS: Regeringen vill stöda företagen med en miljard euro - pengarna behöver inte betalas tillbakaRegeringen har ändrat sig och föreslår att en miljard euro i form av direkt stöd ska anslås till företag som drabbats av coronaviruset, rapporterar Helsingin Sanomat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingin Sanomat

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HS Regeringenvill , stöda, företagenmed en , miljard, euro, pengarna behöver inte betalas tillbaka
Blekinge Läns tidning - 23 mar 20 kl. 04:00

Regeringen sviker småföretagen

Den bistra sanningen är att regeringen sviker småföretagen, anser Jan Lennartsson..

Expressen - 17 apr 18 kl. 00:28

Regeringen lägger en halv miljard på gröna förslag

Regeringen satsar en halv miljard kronor i vårdbudgeten på gröna förslag – den största miljöbudgeten någonsin, betonar Amanda Lind (MP).Men Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström är inte övertygad om nyttan i förslagen.– Hittills har Miljöpartiets facit inte imponerat, eftersom de svenska utsläppen har ökat, säger han..

YLE - 19 jun 14 kl. 17:12

Regeringen Stubb ger barnavdrag och miljard för tillväxt

Det var en nöjd blivande statsminister som kunde presentera det nya regeringsprogrammet på torsdagskvällen. Uppgörelsen inbegriper ett tillväxt- och sysselsättningspaket på 1,1 miljarder euro och bland annat inflationsjustering av inkomstskatteskalan för de tre lägsta inkomstklasserna. Regeringen inför också ett nytt skatteavdrag för barnfamiljerna.

BT - 08 jan 15 kl. 19:16

Regeringen bjuder till mediesamtal

Säpo tycker inte att hotbilden mot svenska redaktioner har ökat efter attacken mot Charlie Hebdo. Men Journalistförbundet vill att Säpo agerar - och regeringen bjuder in medieföretagen till samtal.- I första hand är det ett informationsutbyte men också för att diskutera eventuella åtgärder, säger inrikesminister Anders Ygeman (S).

Regeringen - 10 feb 11 kl. 12:13

En miljard till omvårdnadslyftet

Regeringen har beslutat om att starta omvårdnadslyftet som är ny kompetensreform för personal inom äldreomsorgen. Syftet med reformen är att stärka utbildningen av personal inom äldreomsorgen. Beviljar riksdagen medel kommer regeringens att satsa totalt en miljard kronor på omvårdnadslyftet fram till år 2014.

Regeringen - 20 okt 14 kl. 10:46

Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan

Regeringen har för avsikt att lämna förslag i kommande budgetpropositionen om ett nytt statsbidrag för medfinansiering av investeringar i bra arbetsmiljö i klimatsmarta skolbyggnader med moderna läromiljöer.

Pressmeddelande: Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan
Promemoria: Skolrenoveringar för bättre arbetsmiljö och energieffektiviseringar

Utbildningsdepartementet, 20 oktober 2014.

Regeringen - 24 okt 17 kl. 13:31

Remiss av Energimarknadsinspektionens rapport Nya regler för elnätsföretagen inför perioden 2020-2023

Här kan du ta del av vilka instanser som regeringen har remitterat Energimarknadsinspektionens rapport: Nya regler för elnätsföretagen inför perioden 2020-2023..

Regeringen - 01 jul 16 kl. 08:00

1 miljard kronor till upprustning av bostäder i utvalda områden

Regeringen har beslutat om en förordning för renovering och energieffektivisering i områden med socioekonomiska utmaningar. Totalt 1 miljard kronor går till renovering och upprustning av hyresbostäder samt upprustning av utemiljöerna runt dem. Detta är en del av det bostadspolitiska paket som aviserades i budgetpropositionen för 2016 och är resultatet av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet..

Regeringen - 07 feb 17 kl. 13:37

En miljard till den svenska livsmedelskedjan

I dag, den 7 februari, presenterar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht tillsammans med statsminister Stefan Löfven och miljöminister Karolina Skog regeringens handlingsplan för livsmedelsstrategin för jobb och hållbar tillväxt. Handlingsplanen innehåller ett 40-tal insatser för att uppnå målsättningarna i den nationella livsmedelsstrategin. För genomförandet av livsmedelsstrategin satsar regeringen fram till år 2019 drygt en miljard kronor..

Regeringen - 28 mar 17 kl. 09:12

En halv miljard till förlossningsvården

En halv miljard kronor kommer att tillföras förlossningsvården i vårändringsbudgeten för 2017. Det sker som ett tillskott till den befintliga satsningen på förlossningsvård och kvinnors hälsa. Detta är en nyhet ur budgetöverenskommelsen mellan regeringen och Vänsterpartiet som presenteras idag..

Nyteknik - 12 jan 18 kl. 12:23

Klartecken för Esrange-satelliter – om regeringen skjuter till halv miljard

En statlig utredning ger grönt ljus för att rymdbasen Esrange i nordligaste Sverige kan skjuta upp riktiga satelliter – om regeringen skjuter till en halv miljard kronor..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Försörjningsberedskapscentralens misslyckade affärer granskas - ministeriet får utredningen genast efter påsk

En utomstående utredning om Försörjningsberedskapscentralens skyddsutrustningsaffärer överlämnas till Arbets- och näringsministeriet nästa tisdag. Orsaken är de misslyckade affärerna med andningsskydd från Kina..

YLE - 15 minuter sedan

Fastan har inte försvunnit, den har bara förändrats: "Vad vi fastar från speglar tiden vi lever i"

Att avstå från någonting som man tycker om kan lätt avfärdas som jobbigt och onödigt. Varför skulle någon göra det frivilligt? Frågar man en präst eller en kostrådgivare så finns det ändå en del människor som fastar och som gör det helt av egen vilja..

YLE - 1 timme sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 3 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 4 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 14 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

YLE - 16 timmar sedan

“Det känns litet vemodigt” - ortodoxa i Hangö kan inte fira påskgudstjänst som vanligt

Det blir en annorlunda påskgudstjänst för de ortodoxa församlingsmedlemmarna i Hangö i år. Det skulle ha varit Hangös tur att ordna gudstjänsten, men den sker i stället i Lojo bakom stängda dörrar..

YLE - 16 timmar sedan

Köpmännen påminner: Påskens matkorg kan fyllas på under hela långhelgen

Skärtorsdagen är en bråd dag i handeln och trots att köpmännen och handeln rekommenderar att fördela den här påskens matuppköp på flera dagar för att undvika trängsel var det liv och rörelse redan vid middagstid..

YLE - 17 timmar sedan

Många oklarheter kring Finlands misslyckade skyddsutrustningsbeställning – "Svårt att förvissa sig om att man får rätt vara när man beställer från Kina"

Beställningen av vad som visade sig vara undermålig skyddsutrustning från Kina har utvecklats till en veritabel härva med en lång rad oklarheter. Efterfrågan på marknaden är enorm, men nu är en ny frakt på väg från Kina och Sydkorea..

YLE - 17 timmar sedan

Skadad container orsakade hartsläcka i Karis

En container med harts började läcka på Ekenäsvägen i Karis strax innan klockan fyra på torsdagseftermiddagen. Föraren lade snabbt märke till läckaget och körde in på parkeringen till en besiktningsstation..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.