YLE > Svenskfinland

Friday, 10 April, 14:04

YLE - 26 mar 20 kl. 12:11

Hjälp barnen spana efter björnar - ställ ut en teddybjörn i ditt fönsterPodden Föräldrasnack har läst om ett initiativ som sprider sig ute i världen. Människor ställer ut teddybjörnar i sina fönster för att göra småbarnens promenader lite roligare. Nu vill vi att Svenskfinland hakar på..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Föräldrasnack, Svenskfinland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjälp, barnen, spanaefter , björnar, ställut en , teddybjörn, i ditt fönster
Expressen - 20 jan 20 kl. 17:07

Rånvåg mot barnen – då värnar MP om förövarna

Med Miljöpartiets attityd kommer vi inte att kunna möta den rånvåg som just nu sköljer över våra barn. Det är en skymf mot brottsoffren. Än värre är att Stefan Löfven tillåter det, skriver Ebba Busch Thor och Ingemar Kihlström (KD)..

YA - 27 mar 14 kl. 13:47

Isbjörnar har intagit museet

Fyra stora isbjörnar med tillhörande instrument och hyfsat god taktkänsla. Så ser det stora dragplåstret ut i Johannamuseets kommande sommarutställning.
– Jag är väldigt glad över att ha lyckats få hit nalleorkestern, en sådan har jag önskat länge.

Skånskan - 11 aug 16 kl. 17:06

Sagoyoga roade barnen

Dalby Trots att regnet hängde i luften var det fullt av barn och medföljande föräldrar på plats i Skrylleskogen när Sommarlund avrundade säsongen med sagoyoga i går.Är det något som kan hålla den kalla augustiluften borta så är det sagor och yoga. Det var en ovanligt kall sommartorsdag i går men många hade lockats till Skrylle för att med hjälp av rörelser och stora mängder fantasi värma kropp och sinne.

Nerikes Allehanda - 05 jul 15 kl. 05:16

Partiledaren som värnar om barn?

Den svenska partiledaren kommer ut på scenen. Applåder och busvisslingar möter honom, där han står som en krönt kung på sin tron i Almedalen. Under den heta sommarsolen tar han till orda – och hans anhängare tystnar och ställer sig blick stilla.

Skånskan - 11 okt 19 kl. 20:30

Hon värnar om de värnlösa

Målsägandebiträde . Rastlösheten är en del av Ulrika Roglands personlighet, men arbetet som målsägandebiträde har hjälpt henne att bli lugnare och mer lyssnande. Nu hjälper hon barn som utsatts för brott att göra sin rört hörd.

Kristianstadsbladet - 29 nov 13 kl. 08:24

C värnar barnens rätt till en trygg skola

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
I dag skriver representanter för Centerpartiet om barns rätt till . Centerpartiet vill inte stänga bra och väl fungerande skolor. Mindre skolor betyder inte automatiskt sämre kvalitet.

Dalarnas tidningar - 06 jan 14 kl. 17:28

Björnar på Stora Björn

Två stora och lurviga dansande björnar. Det var vad som tycktes intressera barnen mest då julen dansades ut i Stora Björn vid Folkets Hus på måndagseftermiddagen. – Men jag är inte rädd, sa fyraåriga Ebba Hellsten och gav en björn en bamsekram..

YLE - 13 jun 16 kl. 11:20

"Björkö är inte bara stenar och örnar"

Anette Hästbacka och Therese Beijar är nyinflyttade Björköbor och trivs i gemenskapen och lugnet i skärgårdsbyn i Korsholm. Annette och hennes man bodde i Helsingfors när de bestämde sig för att flytta till Björkö och Anettes farfars hus. - Det är en väldigt stor kontrast mellan Berghäll och Björkö, säger Anette Hästbacka.

DalaDemokraten - 14 nov 17 kl. 09:36

Här är barnen som åter vann pris i tävling om återvinning

Här är barnen väldigt miljömedvetna. Så miljömedvetna att de åter vunnit pris i återvinningstävlingen Kartongmatchen. – De värnar om miljö och natur, berömmer Belinda Lövstrand Lindqvist, klasslärare för Mockfjärdsskolans klass 1B..

Nya Wermlands Tidningen - 08 aug 14 kl. 06:00

Sätt barnen först

Bjarne Olsson du är värd all heder för att du värnar om dina barn..

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Många småföretag lider i coronakrisen – hjälp finns att få, men räcker det?

I väntan på reda pengar eller annan handgriplig hjälp är många småföretagare i en allt svårare situation. Vid de regionala utvecklingsbolagen Vasek i Vasa och Kosek i Karleby går telefonerna heta..

YLE - 22 timmar sedan

Anna-Maja Henriksson: Otroligt viktigt att alla nu orkar stanna hemma – det räddar människoliv

Österbotten kan stoltsera med få fall av coronasmitta hittills, vilket glädjer justitieminister Anna-Maja Henriksson. Men nu har man inte längre full kontroll över smittkedjorna. Att stanna hemma räddar människoliv, påminner ministern..

YLE - Igår: 13:54

Nykomlingarnas omgång i Vegatoppen – rösta här!

One Desire lyckades ta sig upp på Vegatoppens första plats. Hur ska det gå för veckans nya utmanare Markus Lytts och Folkrörelsen?.

YLE - Igår: 13:59

Coronafall finns i nästan hela landet – här är de värst drabbade kommunerna

Coronaviruset har nu spridits till så gott som hela landet, men sett till invånarantalet är läget just nu värst i Kiuruvesi i Norra Savolax och i Kittilä i Lappland. Se vad läget är i din kommun i vår grafik..

YLE - Igår: 13:35

Företagsrådgivare orolig över kvaliteten då alla vill tillverka coronaskydd – läkare litar på säkerheten

Då behovet av skyddsutrustning ökar i och med coronaviruset har flera företag valt att tillfälligt sadla om för att svara på efterfrågan. Företagsrådgivare påminner om att företagen måste ta hänsyn till det enorma ansvar som följer då man tillverkar till exempel andningsskydd..

YLE - Igår: 13:39

Markus Lytts tog en paus från det kreativa arbetet – "nu har gnistan har kommit tillbaka"

En rutinerad artist och skådespelare tar nya tag efter en konstnärlig paus. Markus Lytts deltog senast på Vegatoppen år 2018 med låten Battle scars. Nu är han tillbaka och utmanar på Vegatoppen med låten Perfect..

YLE - Igår: 12:47

Alla smittkedjor inte kända- Vasa centralsjukhus går över i full beredskap

Vasa centralsjukhus meddelar att man går över i full beredskap. På torsdag hade sjukvårdsdistriktet 42 bekräftade fall av coronasmitta. Smittkedjorna kan inte spåras i alla sjukdomsfall..

YLE - 07 apr 20 kl. 13:13

Gudstjänster och andakter i tv och radio under stilla veckan och påskveckan

Det blir flera gudstjänster i både radio och tv under påsken. Här hittar du samlat hela utbudet under både stilla veckan och påskveckan och här finner du även alla andakter..

YLE - Igår: 06:00

Bokrecension: ”E do klein? - Kyss de i ässoli!” Axel Åhman skriver om män som känner sig obekväma i sin mansroll

Axel Åhman debuterar med en samling noveller som befolkas av män i olika åldrar som inte passar in, som känner sig obekväma eller som är rädda för att bli utpekade som svaga och avvikande på något sätt. Män som gör så gott de kan, men som trots det känner sig otillräckliga eller handfallna, konstaterar Marit Lindqvist i sin recension..

YLE - Igår: 04:41

Ät gott, drick måttligt och njut – men bara med kärnfamiljen – här är läkarens råd inför påsken

Sätt guldkant på tillvaron, glöm ångesten för en tid och sätt fokus på vårsolen och familjen. Så kunde man sammanfatta överläkare Heikki Kaukorantas råd inför påskfirande i coronatider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.