UT > Nyheter

Wednesday, 01 April, 16:27

UT - 26 mar 20 kl. 11:37

Ställer in första maj-tågen: ”Kan inte göra som vi brukar”Socialdemokraterna ställer in årets första maj-demonstration på grund av coronavirusets spridning. Istället satsar partiet på ett digitalt firande..
Läs mer på UT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ställerin första , maj-tågenKan inte , görasom vi , brukar
BT - 02 apr 13 kl. 09:33

Det är inte nostalgi som behövs för att få tågen att gå

Efter att ha läst Mikael Nybergs bok Det stora tågrånet (just kommen i pocketupplaga från Karneval Förlag) är det lätt att dra slutsatsen att vissa större tekniska system bör ha en sammanhållen administration. Det gäller förstås inte för typ internet. Där är det mångfalden av aktörer själva grejen och förklaringen till den dynamiska utvecklingen.

Nya Wermlands Tidningen - 13 jun 14 kl. 06:00

"Det brukar bli 100 procent skratt - och svett"

Kvällssolen bländar i Mariebergsskogen, några barn plaskar i vattenbrynet, ett gäng Friskis och Svettis-motionärer kör backintervaller och mitt på gräsplanen håller Vuxendagiset Regnbågen på att dela in sig i lag inför kvällens spökbollsmatch. Under Putte i Parken vankas det spökbollsturnering för alla vuxna..

YLE - 01 maj 17 kl. 06:45

Historien om Första maj

Första maj är numera mest känd som arbetarrörelsens internationella högtidsdag. Den har firats alltsedan 1890 på initiativ av den s.k.

YLE - 04 sep 15 kl. 04:37

Bullret från omfartsvägen stör

När Smedsby omfartsväg byggdes blev Anne Maj Pellas, som bor i Böle, lovad att hon inte skulle påverkas av ljudet från den nya vägen. Nu ett år efter att vägen öppnats känner hon sig besviken. - På grund av ljudet från vägen kan man inte sitta på terrassen och lyssna på fågelsång.

Skånskan - 07 jun 18 kl. 15:49

Byvägen stängs in till Fjelie Säkerheten ökas för bybor och besökare

bjärred Ännu en pusselbit i Trafikverkets stora ombyggnad av Bjärredsvägen lades på torsdagen. Då stängdes infarten till Fjelie via den gamla byvägen av för gott.
De boende i samhället hänvisas tills vidare till Nils Hanssons väg för att ta sig ut och in.

Cornucopia - 09 jul 18 kl. 19:58

Teslas autopilot visar den långa vägen till självkörande bilar

Teslas autopilot är en ofta missuppfattad men utmärkt skapelse, som också visar den långa vägen till verkligt självkörande bilar. Tekniknaivister och alarmister som yrar om att robotiseringen ska stjäla jobben inom transporter kommer nog tröttna på att tjata om detta innan autonoma fordon blir en verklighet någon gång närmare år 2060 än 2000.
Tesla Model S i bilkö.

PrivataAffärer - 14 jun 19 kl. 11:47

Hernhag: Tre mindre bolag i bra lägen just nu

Tom-Kent: Skolavslutning i chatten! Slänger in en sista fråga före semestern. Har försökt balansera och fylla ut portföljen med små och medelstora bolag och skulle vilja ha din syn på dessa: Vitec, Bahnhof, Alimak, eWork, Beijer Alma.

YLE - 09 aug 16 kl. 14:28

Du kan ha en livsfarlig långtradare bakom dig på vägen

På landsvägarna i Finland kör ett stort antal långtradare som är direkt livsfarliga. Det visar tullens granskningar av de fordon som kommer till landet. - Det gäller inte bara utländska fordon.

YLE - 01 sep 17 kl. 06:07

Stenar på vägen förargar bilister - polisen misstänker pojkstreck

En ny farlig trend har uppenbarat sig i Finland och i Österbotten. På flera ställen har någon placerat ut stenar mitt på vägen, vilket kan orsaka allvarliga skador för trafiken. På Facebook har flera arga bilister lagt ut bilder på stenar som har radats ut mitt på vägen.

YLE - 11 aug 17 kl. 09:58

Biljettförsäljningen upphörde i lokaltågen - vuxen resenär fick ogiltig leksaksbiljett av VR

En leksaksbiljett för barn. Det fick 24-åriga Aino Jauhiainen av VR:s personal på Hoplax tågstation i Helsingfors då hon skulle ta tåget till centrum. Biljettautomaten fungerade inte, hon kunde inte köpa biljett med sin telefon och biljetter säljs inte längre i tågen.

Fler nyheter från UT

UT - 1 timme sedan

Planen: De vill arrangera SM i dödshopp vid Bryggan

Om alla pusselbitar faller på plats får Ulricehamn sitt första mästerskap i dödshopp till sommaren. Den lokala pionjären Joel Rydell är den som ska dra i trådarna för tävlingen som kan få både en och annan åskådare att tappa andan. – Det hade varit magiskt att få göra en sån här grej på hemmaplan, säger Joel Rydell.

UT - 1 timme sedan

Inbrott i Knätte bygdegård

Någon gång under natten till måndag var det inbrott i Knätte bygdegård och några närliggande fritidshus..

UT - 4 timmar sedan

Gällstadbutik flyttar ut – vill underlätta för riskgrupper

Coronapandemin slår hårt mot handeln. Nu flyttar Gällstadsbaserade Ivanhoe ut delar av sitt sortiment för att äldre och människor i riskgrupper ska kunna besöka butiken. – Vi vill ju kunna erbjuda alla en chans att komma hit, säger Anna Göthager, delägare i Ivanhoe.

UT - 4 timmar sedan

SMHI utfärdar klass 1 varning för hårda vindar

Torsdagen ser ut att kunna bli en blåsig dag. SMHI har utfärdat en klass 1 varning för mycket hårda vindbyar..

UT - 6 timmar sedan

Ingen seniorträning på Nordic Wellness: ”Minskar den frestelsen”

Medan Lindas träningscenter förlägger all seniorträning utomhus väljer Nordic Wellness att stänga ned sina seniorpass på obestämd tid. .

UT - 6 timmar sedan

Så håller du formen under hemmakarantänen

Trött på att hålla dig hemma? På att inte kunna gå till gymmet? Linda Reneby och Lisa Wallin på Lindas träningscenter delar med sig av sina bästa träningstips för den som sitter i hemmakarantän.

UT - 11 timmar sedan

Överklagar stängning av fritids i Grönahög

Beskedet att fritidshemmet i Grönahög ska stängas har överklagats till Förvaltningsrätten i Jönköping. .

UT - 22 timmar sedan

KLART: Köper Brunnsnäs herrgård trots politisk oenighet

Kommunfullmäktige köper området med Brunnsnäs herrgård för 30 miljoner kronor. Ett oenigt kommunfullmäktige tog beslutet under torsdagens sammanträde. .

UT - 23 timmar sedan

Spel för stora pengar på Södra Vings träningsmatch: ”Känns olustigt”

Tisdagskvällens träningsmatch mellan Byttorp och Södra Ving får otippat uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Det går nämligen att satsa pengar på matchen hos flera stora spelbolag. – Det känns olustigt, säger Södra Vings tränare Crister Kaljo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.