YLE > Finland

Friday, 10 April, 14:36

YLE - 26 mar 20 kl. 11:23

Utrikesminister Pekka Haavisto: Ett par tusen finländare utomlands försöker fortfarande ta sig hem – "Resenärer ska återvända, de som är permanent bosatta utomlands bör stanna kvar där de är"Enligt Utrikesministeriets uppgifter väntas ett par tusen finländska resenärer återvända hem från utlandet. Staten arrangerar de första evakueringsflygen från Cypern och Portugal imorgon på fredagen. Ministeriet har bett resenärer att ta sig till Finland, men personer permanent bosatta utomlands att stanna kvar där de bor..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pekka Haavisto, Utrikesministeriets, Cypern, Portugal, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utrikesminister, Pekka, HaavistoEtt , partusen , finländare, utomlands, försöker, fortfarande ta sig hem Resenärer ska återvända de som är permanent bosatta utomlands bör stanna kvar där de är
YLE - 06 dec 19 kl. 13:23

Utrikesminister Pekka Haavisto: Jag har inte petat någon tjänsteman från sin post

Utrikesminister Pekka Haavisto från De gröna besvarar den kritik som riktats mot honom angående hans agerande i samband med finländarna på lägret al-Hol i Syrien. Haavisto beskylls för att ha omplacerat en tjänsteman som vägrat ta hem de finländska barnen från lägret med konsulär transport..

YLE - 26 mar 20 kl. 09:49

Utrikesminister Pekka Haavisto informerade om läget för finländare utomlands - vi rapporterade i liveblogg

Utrikesminister Pekka Haavisto vill inte förebrå någon för kaoset på Helsingfors-Vanda flygfält då finländska turister återvände hem. Nu är allt i ordning, då det kommer fler resenärer på fredag. Haavisto höll presskonferens om hjälpen till finländare utomlands på torsdag förmiddag..

YLE - 26 mar 20 kl. 09:49

Utrikesminister Pekka Haavisto informerar om läget för finländare utomlands - följ vår liverapport från klockan 11

Regeringens presskonferens förväntas behandla detaljer för finländare som återvänder hem från utlandet. Utrikesminister Pekka Haavisto för ordet. Vi rapporterar direkt..

YLE - 18 dec 19 kl. 19:12

Pekka Haavisto: Evakueringsoperation från al-Hol pågår – barnen ännu inte hos finländska myndigheter

Utrikesminister Pekka Haavisto bekräftar att en operation för att evakuera två barn från al-Hol-lägret har inletts. Enligt Haavisto är barnen ännu inte hos finländska myndigheter..

YLE - 14 nov 19 kl. 22:55

Utrikesminister Pekka Haavisto i Washington om kampen mot IS: Nätverket är fortfarande starkt i vissa områden

Utrikesminister Haavisto har på torsdagen besökt Washington D.C för ett extra insatt möte med den internationella koalitionen mot terroristgruppen IS. USA:s utrikesminister Mike Pompeo var värd för mötet..

YLE - 15 jun 19 kl. 13:35

Nya utrikesministern Pekka Haavisto ser allvarligt på fartygsattackerna i Hormuzsundet

Finlands nya utrikesminister Pekka Haavisto från De gröna säger att det är tragiskt att den internationella fartygstrafiken utsätts för fara. Han kommenterade på lördagen den senaste veckans incidenter i Omanbukten där ett norskt och ett japanskt tankfartyg utsatts för angrepp..

YLE - 09 dec 19 kl. 16:57

Pekka Haavisto har diskuterat konflikterna på Utrikesministeriet i dag - alla tjänstemän anser inte att det är en hemsk arbetsplats

Utrikesminister Pekka Haavisto (De gröna) har diskuterat den inflammerade arbetsmiljön på ministeriet med en del av personalen i dag. Samtidigt uppger andra tjänstemän för Svenska Yle att de inte alls upplever att Utrikesministeriet skulle vara en hemsk arbetsplats..

YLE - 11 dec 19 kl. 09:30

Oppositionen kräver klara svar av regeringen om al-Hol - Pekka Haavisto håller presskonferens klockan 16

Varken utrikesminister Pekka Haavisto eller regeringen har kunnat ge klara besked om vad som är på gång med IS-finländarna i al-Hol, anser oppositionspartierna..

YLE - 11 dec 19 kl. 15:14

Pekka Haavisto: Jag känner inte till att några personer är på väg från al-Hol

Utrikesminister Pekka Haavisto (Gröna) ger fortfarande inte några klara besked om vilka planer Finland har för IS-kvinnorna och barnen i al-Hol i Syrien. På en presskonferens på onsdagseftermiddagen fortsatte han upprepa det han tidigare har sagt..

YLE - 18 dec 19 kl. 15:54

Analys: Regeringen och Pekka Haavisto klarade av interpellationen, men problemen är inte ur världen med det

Utrikesminister Pekka Haavisto och regeringen åtnjuter riksdagens förtroende. Det betyder inte att al-Hol-frågan är ur världen eller att regeringen saknar utmaningar, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 18 dec 19 kl. 19:12

Kurdiska myndigheter hämtade de föräldralösa barnen från al-Hol – Pekka Haavisto: En evakueringsoperation har inletts

Enligt utrikesminister Pekka Haavisto har en evakueringsoperation inletts för att hämta de föräldralösa barnen från lägret al-Hol i Syrien..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Sanna Marin till IS: Försörjningsberedskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rett ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 1 timme sedan

Medicinteknologibranschen efter fadäsen på Försörjningsberedskapscentralen: Styr upp upphandlingen av skyddsutrustning

Upphandlingen av kritisk medicinsk teknologi borde styras upp och hanteras mer centralt. Det föreslår man vid intresseföreningen för aktörer inom branschen efter de farsartade uppköpen av andningsskydd från Kina. Affären har lett till upprördhet inom regeringen..

YLE - 2 timmar sedan

Sanna Marin till IS: Beredskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rätt ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 4 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralens misslyckade affärer granskas - ministeriet får utredningen genast efter påsk

En utomstående utredning om Försörjningsberedskapscentralens skyddsutrustningsaffärer överlämnas till Arbets- och näringsministeriet nästa tisdag. Orsaken är de misslyckade affärerna med andningsskydd från Kina..

YLE - 4 timmar sedan

Fastan har inte försvunnit, den har bara förändrats: "Vad vi fastar från speglar tiden vi lever i"

Att avstå från någonting som man tycker om kan lätt avfärdas som jobbigt och onödigt. Varför skulle någon göra det frivilligt? Frågar man en präst eller en kostrådgivare så finns det ändå en del människor som fastar och som gör det helt av egen vilja..

YLE - 5 timmar sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 8 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 8 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 18 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

YLE - 20 timmar sedan

“Det känns litet vemodigt” - ortodoxa i Hangö kan inte fira påskgudstjänst som vanligt

Det blir en annorlunda påskgudstjänst för de ortodoxa församlingsmedlemmarna i Hangö i år. Det skulle ha varit Hangös tur att ordna gudstjänsten, men den sker i stället i Lojo bakom stängda dörrar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.