PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 04 April, 11:58

PrivataAffärer - 26 mar 20 kl. 11:04

SEB:s chefsstrateg: Stora fallet kommer i april”KI-barometern var inte bra på något sätt, men många hade nog väntat sig ett ännu djupare fall än det vi såg nu. Men jag tror inte det är någon större lättnad utan istället räknar man nu bara med att det stora fallet kommer i april istället. Svarsperioden är väldigt viktig nu när allt händer så snabbt”, säger han. Den sammanfattande barometerindikatorn sjönk till 92,4 i mars från 98,7 i februari, den lägsta nivån sedan 2013. Många andra konfidensindikatorer har dock fallit kraftigare och en förklaring till den relativt milda nedgången i KI-barometern kan vara att en klar majoritet av företagen besvarade enkäten i början av insamlingsperioden, utan vetskap om de senaste veckornas effekter av covid-19.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, KI, Johan Javeus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB:s, chefsstrategStora , falletkommer i , april
DI - 09 maj 18 kl. 13:14

SEB:s chefsstrateg: Nu vänder det för kronan

Kronan lyfter kraftigt och svenska marknadsräntor hänger med uppåt efter en inflationsrapport från april. ”Vi har passerat botten för kronan”, säger Carl Hammer, chefsstrateg för valutor på SEB..

Affärsvärlden - 16 dec 14 kl. 14:52

Chefsstrateg: En finansiell smitta som sprids

För första gången på 14 år är den norska kronan värd mindre än den svenska. ”Det finns inget som tyder på att trenden med en allt svagare norsk krona ska brytas”, säger SEB:s chefsstrateg Johan Javeus till Affärsvärlden..

DI - 05 apr 19 kl. 12:44

Chefsstrateg: Överdriven oro för skuldberget – ”dags att ifrågasätta”

Hushållens växande skuldsättning har länge hängt som ett damoklessvärd över den svenska ekonomin.  Men oron är rejält överdriven, säger SEB:s chefsstrateg Johan Javeus i Makrorådet..

SR - 11 sep 15 kl. 12:56

SEB:s Asienchef tror på Kina

Efter en kaosartad sommar med stora nedgångar på de kinesiska börserna och en försvagad kinesisk valuta väntar troligen en stormig höst. Många experter varnar för att nedgången i den kinesiska ekonomin kommer att märkas tydligt i hela världen. Men Sean Yokota som är SEB:s chefsstrateg i Asien är optimistisk på längre sikt..

E24 - 27 jan 16 kl. 09:20

SEB: Inflationsmål kan nås med valutaköp

Inflationsmålet på 2 procent skulle kunna nås redan i år om Riksbanken slog till med valutainterventioner. Men huvudscenariot är att det inte blir av, enligt SEB:s chefsstrateg Carl Hammer..

DI - 13 sep 18 kl. 10:14

SEB:s strateg tycker inte investerarna ska ha orkanoro

Som investerare kan man lugnt välja att bortse från eventuell oro kopplade till orkaner. Även om de orsakar mycket mänskligt lidande och stora ekonomiska kostnader så tenderar effekterna på finansiella marknader bli klart begränsade.  Det skriver SEB:s chefsstrateg Johan Javeus i ett kundbrev.

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 11:20

SEB spår kämpiga veckor för kronan

Det är i SEB:s marknadsbrev Ögat som Carl Hammer, bankens chefsstrateg för valutor, målar upp en dyster bild för den svenska kronan den närmaste tiden. Den främsta förklaringen till kronans svaghet är förstås minusräntan som skapat förutsättningar för att göra kronan till en finansieringsvaluta: ”Det är billigt att låna i kronan och köpa andra bättre avkastande valutor. Försvagningstrenden tillsammans med låg volatilitet har därtill ökat intresset för att använda kronan på detta sätt på valutamarknaden”, skriver Carl Hammer.

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 13:02

Finska småbolagsfonder bäst i april

Läs även: Nordea ser potential i finska aktier Finland och småbolag är den absolut bästa kombinationen för fonder under april. Till de kategorierna hör både ettan och tvåan på topplistan. Efter Danske Invest Finland Småföretag finns en annan finsk småbolagsfond, Evli Finnish Small Cap som ökat 13,1 procent.

Dagens PS - 18 okt 18 kl. 08:02

SVT/TT: SEB i historisk Europa-svindel

Största skatteplundringen i Europa i modern tid, enligt avslöjandet som görs av SVT och TT och ett internationellt journalistnätverk. Finansmän och advokater har enligt granskningen tillsammans med flera av världens största banker och med hjälp av ett avancerat upplägg kommit över minst 70 miljarder kronor av Europas skattemedel. Den sofistikerade, ekonomiska brottsligheten har kallats Europas största skattestöld och drabbat i vart fall sex länder, däribland Danmark, Tyskland och Belgien, framgår det.

PrivataAffärer - 18 dec 19 kl. 08:13

SEB: FI går vidare med sanktionsprövning

FI planerar att kommunicera utfallet av sanktionsprövningen som gäller SEB i april 2020, skriver myndigheten. Beslutet att inleda en sanktionsprövning är ett steg i FI:s undersökningsprocess och innebär att FI anser att det finns tillräckliga skäl att pröva om de brister och svagheter som har observerats i utredningsarbetet bör leda till en sanktion eller om undersökningen ska avslutas på något annat sätt. ”FI:s arbete med att analysera sakförhållanden och juridiska frågor fortsätter fram till nästa steg i sanktionsprocessen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

UD förlänger reseavrådan till 15 juni

Det framgår av ett pressmeddelande. Denna avrådan gäller nu fram till den 15 juni 2020..

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Analyser: Avanzas gynnas av hög aktivitet i coronakrisen

ABG Sundal Collier tror att Avanzas delårsrapport för det gångna kvartalet blir rekordstark. Det framgår av den analys där ABG:s rekommendation för Avanza höjs till köp med oförändrad riktkurs på 98 kr. I analysen hänvisas det till att månadsdata har visat ett rekordhögt inflöde av nya kunder till Avanza i kvartalet, samtidigt som antalet provisionsgenererande avslut per dag också låg på en rekordnivå.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Bomarknaden: Prisförväntningarna rasar till rekordlåg nivå

”Det har varit en dramatisk utveckling den senaste månaden. Det är nu en bra bit över varannan bostadsköpare som tror på sjunkande priser och endast en av tio som tror priserna ska gå upp. Det speglar också vad som hänt i samhället och ekonomin i övrigt, med stor oro för vad som sker och svårigheter att veta hur stora effekter coronaviruset kommer att få”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - Igår: 11:44

Alfa Laval drar tillbaka utdelningsförslaget

Bolaget bekräftar samtidigt sina tidigare efterfrågeguidningar för det första och andra kvartalet. Alfa Laval har samtidigt för avsikt att reducera arbetstiden med 40 procent för omkring 900 tjänstemän i Sverige och för medarbetare i svenska fabriker. Det framgår av ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - Igår: 11:31

Hernhag: Fyra långsiktiga kvalitetsbolag

Magnus: Hej Marcus! Kan du nämna fyra stycken kvalitetsbolag som man ska investera nu? Min sparhorisont är långsiktig.

PrivataAffärer - Igår: 11:00

Sänkta återbäringsräntor i coronakrisens spår

Traditionell försäkring innebär att pensionsbolaget ansvarar för att förvalta dina pengar. Ofta erbjuds du också något slags garanti, till exempel att du får tillbaka minst det du betalat in. Pengarna placeras inte enbart i aktier utan även i räntor, fastigheter och andra tillgångar för att minska risken.

PrivataAffärer - Igår: 10:23

Ingves: Riksbanken redo göra mer om det behövs

”Jag har arbetat med många ekonomiska kriser, däribland tre stora i Sverige. Men jag har aldrig tidigare upplevt ett så snabbt förlopp och att det har fattats så många beslut på så kort tid”, sade Stefan Ingves. Han konstaterade att den aktuella krisen är annorlunda i jämförelse med tidigare kriser han upplevt: den är ju inte från början en finansiell kris.

PrivataAffärer - Igår: 08:55

Många färska köprekar bland analyserna

Nordea har gjort flera förändringar i bankens syn på fastighetsaktier. Pandox, riktkursen sänks från 145 till 135 kr, köp upprepas. Aktien stängde på 74 kr.

PrivataAffärer - Igår: 08:02

H&M:s försäljning nästan halverades i mars

Analytikerna hade enligt Infronts samanställning av 16 estimat väntat sig ett rörelseresultat på i genomsnitt 1.400 miljoner kr. Bruttomarginalen blev 51,0 procent, jämfört med förväntade 50,1 procent.

PrivataAffärer - Igår: 07:46

Moodys sänker Swedbanks kreditbetyg

”De stabila utsikterna speglar Moodys syn att ytterligare finansiella straff från fortsatta amerikanska och estniska utredningar sannolikt inte skulle påverka bankens kreditvärdighet på ett betydande sätt ”, skriver kreditvärderingsföretag i spåren av de undersökningar kring Swedbanks arbete mot penningtvätt som presenterades för ett par veckor sedan.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.