Världen Idag > Nyheter

Saturday, 28 March, 22:25

Världen Idag - I förrgår: 11:13

Präst gav sin respirator till yngre patient – dogDen 72-årige coronasmittade prästen Giuseppe Berardelli uppges ha gett sin respirator till en yngre patient. Därefter dog han, rapporterar flera medier. Den kärleksfulla gärningen hyllas nu runt om i världen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Giuseppe Berardelli

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Präst, gavsin , respiratortill , yngre, patient, dog
Aftonbladet - 24 mar 20 kl. 23:15

Italiensk präst gav sin respirator till yngre patient

▸ Giuseppe Berardellis församling köpte en respirator åt honom. Men han gav maskinen åt en yngre patient som han aldrig….

Dagen - 25 mar 20 kl. 20:07

Präst dog efter att ha avstått respirator

Sades först ha avlidit efter ha avstått respirator för yngre patient. Så var inte fallet. Vännen: Var en person som gav sig själv till sin omgivning.

Dagen - 25 mar 20 kl. 20:07

Präst dog efter att ha avstått respirator

Sades först ha avlidit efter ha avstått respirator för yngre patient. Så var inte fallet. Vännen: Var en person som gav sig själv till sin omgivning.

Aftonbladet - 9 timmar sedan

Akutläkare coronasmittad – vårdas i respirator

▸ En läkare i en akutläkarbil i Stockholm vårdas i respirator efter att ha smittats av corona..

Expressen - 13 timmar sedan

Läkare smittad – vårdas i respirator

En läkare som jobbade i en akutläkarbil i Stockholm har smittats av corona och vårdas nu i respirator, skriver Aftonbladet. Även andra ambulansanställda misstänks ha drabbats av viruset. .

E24 - 28 feb 12 kl. 01:31

Frakturer gav sex dygn i respirator

En man skulle opereras för en frakturer i höft och handled. En informationsmiss gjorde att mannens matstrupe inte tömdes på vätska i samband med narkosen och han fick andningsproblem. I sex dygn fick han ligga i respirator, skriver Jönköpings-Posten..

SvD - 28 feb 12 kl. 01:31

Miss gav sex dygn i respirator

Skulle opereras för frakturer i höft och handled ? hamnade i respirator..

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

”För de yngre proffsen är det extremt tufft”

Flera svenska golfproffs går en ekonomiskt osäker framtid till mötes. Coronapandemin har utplånat tävlingskalandern – och det finns inga prispengar att tjäna. – För de yngre proffsen är det extremt tufft, säger förbundskapten Katarina Vangdal.

Helsingborgs Dagblad - 16 timmar sedan

”För de yngre proffsen är det extremt tufft”

Flera svenska golfproffs går en ekonomiskt osäker framtid till mötes. Coronapandemin har utplånat tävlingskalandern – och det finns inga prispengar att tjäna. – För de yngre proffsen är det extremt tufft, säger förbundskapten Katarina Vangdal.

BT - 13 okt 12 kl. 18:29

14-åriga Malala kvar i respirator

Fjortonåriga Malala Yousufzais stod upp för kvinnors rätt i Pakistan - och sköts av en taliban.
Medan landet och omvärlden reagerar med avsky, vårdas Yousufzai i respirator efter talibanernas mordförsök.
Yousufzais röst för kvinnors rätt till utbildning fick internationell spridning genom nyhetsorganisationen BBC.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Söndagsskola online när gudstjänsterna ställs in

Kyrkor ställer in gudstjänster och sänder digitalt i coronatider, men vad finns det för barnen? Några av satsningarna är Oasrörelsens nya barnprogram på Facebook och att Söndagsskola Play ger församlingar möjlighet att låta sina barnfamiljer titta hemma..

Världen Idag - 8 timmar sedan

De blir kristna på grund av IS

Tusentals kommer till tro på Jesus i Mellanöstern, varav många tidigare muslimer. ”Ellen” sade upp sig från jobbet på en förskola i Norge och reste dit för att hjälpa till på plats bland syriska flyktingar..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Coronaeffekt: SVT direktsänder gudstjänst

Med anledning av coronakrisen väljer SVT att kasta om i sin tablå och direktsända från gudstjänsten i Equmeniakyrkan i Hovslätt på söndag. – Det kändes självklart att tacka ja, säger pastorn David Hjelmqvist till Sändaren..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Pingsts rådslag blir en digital konferens

Pingströrelsens årliga rådslag, som i år skulle ha hållits i Hedvigslundskyrkan i Gävle, blir ett digitalt rådslag på grund av coronapandemin. Från Pingstkyrkan i Västerås kommer det att sändas ett så kallat webbinarium..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Nya möjligheter för kyrkan i coronatider

En av många följder av coronaepidemin har med de lokala församlingarnas förutsättningar att fira gudstjänst att göra. Gårdagens regeringsbeslut att sänka gränsen för hur många som får delta i en allmän sammankomst – från 500 till 50 personer – stryker under detta. Men sanningen är ju den att många kyrkbänkar gapade tomma även före detta beslut.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Tro inte på lögnen att du är svag när du visar dig sårbar.

”Hur är läget?” Det lär vara den allra vanligaste fråga vi får. Men hur ofta är vi egentligen ärliga när vi svarar?

Världen Idag - Igår: 17:11

Daniel Alm: Vi ställer inte in, vi ställer om

Vi har några tunga månader framför oss. Det skriver pingstledaren Daniel Alm till samfundets församlingar med anledning av coronakrisen. Trots att de nya restriktionerna innebär utmaningar för många församlingar uttrycker han hopp.

Världen Idag - Igår: 14:28

Kyrkor drabbas – samlingar med fler än 50 personer förbjuds

Gränsen för högsta antalet personer vid allmänna sammankomster sänks från 500 till 50 personer från och med söndag, meddelar regeringen på en pressträff. Det blir också normen för privata tillställningar och evenemang, enligt Folkhälsomyndigheten..

Världen Idag - Igår: 12:05

Polacker som räddade judar får judisk hjälp

Äldre polacker som räddade judar undan Förintelsen kan nu tryggt stanna hemma under coronapandemin. Gruppen har nämligen fått en alldeles egen och gratis tjänst för hemleverans av mat. Bakom initiativet står en judisk organisation..

Världen Idag - Igår: 11:22

Life Center växer och planterar nytt

För tjugo år sedan ritades en ny församling in på kartan i frikyrkosverige. Lifecenter International Church hade sett dagens ljus. I dag växer de så det knakar och så sent som i höstas planterades en ny församling i Linköping..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.