YLE > Finland

Saturday, 04 April, 17:04

YLE - 26 mar 20 kl. 11:04

Raseborgs tidigare stadsdirektör Mårten Johansson blir företagare i Bromarv skärgårdshamnDet nygrundade företaget Strandbistro Bromarv Ab, som drivs av Ekenäsbon Mårten Johansson skall sköta verksamheten i Bromarv skärgårdshamn från och med den första maj i år..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mårten Johansson, Bromarv, Strandbistro Bromarv Ab, Ekenäsbon Mårten Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raseborgstidigare , stadsdirektör, Mårten, Johanssonblir , företagarei , Bromarv, skärgårdshamn
YLE - 03 sep 14 kl. 15:13

Polisen utreder inte längre ärekränkning mot Raseborgs stadsdirektör

Hela förundersökningen om att Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson skulle ha blivit ärekränkt läggs ned. Yle Västnyland berättade förra veckan att häradsåklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen gällande två anonyma webbkommentarer på Svenska Yles webb. Polisen har också lagt ned förundersökningen där Mårten Johansson bad polisen utreda om Svenska Yle gjort sig skyldig till ärekränkning.

YLE - 26 jul 13 kl. 06:52

Raseborgs stadsdirektör anklagar Lojopolitiker i hårda ordalag

Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson går hårt åt en Lojopolitiker i ett brev till Lojo stadsstyrelse. Det skriver tidningen Länsi-Uusimaa idag som fått tag i brevet. Det är samlingspartisten Ilkka Lähteenmäki som är i skottgluggen, han är en av medlemmarna i Västra Nylands avfallsnämnd där Raseborg är värdkommun.

YLE - 26 jul 13 kl. 07:19

Raseborgs stadsdirektör kritiserar Lojopolitiker i hårda ordalag

Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson går hårt åt en Lojopolitiker i ett brev till Lojo stadsstyrelse. Det skriver tidningen Länsi-Uusimaa idag som fått tag i brevet. Det är samlingspartisten Ilkka Lähteenmäki som är i skottgluggen, han är en av medlemmarna i Västra Nylands avfallsnämnd där Raseborg är värdkommun.

YLE - 10 nov 15 kl. 16:00

Mårten Johansson fick medalj

Raseborgs tidigare stadsdirektör Mårten Johansson belönas med Raseborgsmedaljen för sin insats i skapandet av Raseborgs stad samt sitt ihärdiga arbete för stadens framtid. Förtjänstmedaljen heter Comitatus Rasenburgensis Sigillum och den delades ut på Johanssons avskedsfest på tisdagen (10.11).

YLE - 21 aug 15 kl. 12:56

Raseborgs stadsdirektör blir projektledare

Även före detta stadsdirektörer behöver något att göra. I Raseborg ska Mårten Johansson ansvara för planerna på nybygget vid sjukhuset i Ekenäs efter att han slutar som stadsdirektör. Mårten Johansson föreslås bli projektledare från den 1 september till och med den första december i år.

YLE - 10 sep 13 kl. 13:48

Mårten Johansson trött på rykten om rattfylleri

Spela upp klipp på ArenanRaseborgs stadsdirektör Mårten Johansson är trött på ryktena att han har dömts för rattfylleri och vill nu att polisen utreder om kommentarer på Svenska Yles hemsida kan handla om ärekränkning. - Det är allvarligt att i offentligheten påstå att man har dömts för brott som man inte har gjort och påståendena har spridits till hundratals, kanske tusentals invånare, säger han. Rykten om att Johansson har blivit dömd för rattfylleri har cirkulerat i åtminstone två år.

YLE - 16 jan 14 kl. 04:00

Mårten Johansson: "Känslor styr politiken"

När stadsstyrelsen i Raseborg totalt bytte riktning i frågan om att lediganslå en tjänst som projektchef så handlade det mer om känslor än om politik, bedömer stadsdirektör Mårten Johansson. Johansson tycker att den här frågan igen är ett tecken på att vi lever i ett spektakelsamhälle, där känslorna styr samhället. Bråttom med beredningen Johanssons beredning av ärendet i december har också fått kritik.

YLE - 27 aug 14 kl. 04:23

Mårten Johanssons ärekränkningsmål läggs delvis ner

Förundersökningen om Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson har blivit ärekränkt läggs delvis ner. Orsaken är att det blir för dyrt och omfattande, i proportion till det eventuella straffet, att hitta dem som har skrivit två anonyma kommentarer på Svenska Yles webb. Det är häradsåklagare Heidi Röblom vid Västra Nylands tingsrätt som på ekonomisk grund har fattat beslutet att begränsa förundersökningen.

YLE - 10 nov 14 kl. 17:30

Raseborg söker ny stadsdirektör

Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson går i pension senast i november nästa år. Johansson berättade om sina pensionsplaner för Raseborgs stadsfullmäktige i kväll (10.11).

YLE - 04 okt 15 kl. 09:29

Hangös stadsdirektör tar farväl

- Då Koverhar moderniserades trodde vi allmänt att fabriken är tryggad i minst 10 till 15 år. Men det gick inte så. I bakgrunden var finanskrisen och kanske annat också, säger stadsdirektör Jouko Mäkinen som går i pension.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Inga besök på avdelningen för nyfödda från och med måndag – partnern får endast vara med under förlossningen

Nya restriktioner vad gäller besök på avdelningar för nyfödda träder i kraft på måndag, rapporterar Yle Uutiset. Då får partnern endast närvara på själva förlossningen, men inte hälsa på bebisen efter det..

YLE - 1 timme sedan

HS: Sibbos förhållandevis höga coronasiffror beror på en fest

Då Institutet för hälsa och välfärd THL i fredags publicerade kommunvisa siffror på coronavirusets framfart visade det sig att Sibbo i Östnyland hade förhållandevis många fall av smitta. Av kommunens 21 000 invånare hade 30 smittats av corona..

YLE - 1 timme sedan

94-åriga Jutta Zilliacus är stolt över regeringen: ”Jag tycker de har fattat väldigt kloka beslut”

Flera fall av coronavirus har uppdagats på äldreboenden runt om i Finland, både bland klienter och personal. Från Savolax rapporteras om tre dödsfall. Alla seniorer på äldreboenden är ändå inte rädda.

YLE - 2 timmar sedan

Entreprenören och den evige optimisten Peter Vesterbacka: “Kriser skapar alltid möjligheter”

Peter Vesterbacka tillbringar vanligtvis halva sin tid på resande fot, men sedan några veckor tillbaka sköter han alla sina möten hemifrån. En stor omställning för entreprenören som har blivit van vid att ha hela världen som sin arbetsplats..

YLE - 2 timmar sedan

Coronaviruset har krävt 25 dödsoffer

25 människor har nu avlidit av coronavirus i vårt land. Institutet för hälsa och välfärd THL publicerade uppdaterade siffror på lördag eftermiddag..

YLE - 2 timmar sedan

Rekreationsområden i Västnyland lockar upp till tre gånger fler besökare just nu - 8 tips på vad du bör tänka på innan du går ut i naturen

Många vill röra sig i skog och mark nu när livet på många andra plan är begränsat. Hittills har tillströmningen av besökare på i friluftsområden och på naturstigar i Västnyland inte blivit problematisk..

YLE - 3 timmar sedan

Två beväpnade män på fri fot i Pyttis - polisen varnar allmänheten

Polisen varnar allmänheten i Pyttis för två beväpnade män som är på fri fot. De blev efterlysta på fredagen efter skottlossning utanför en klubblokal som tillhörde Hells Angels i Kotka. Artikeln uppdateras.

YLE - 4 timmar sedan

Cancervården fortsätter som förut, men hjärtpatienter vågar inte besöka sjukhus

Cancerorganisationernas riksomfattande rådgivning har fått ta emot många samtal av bekymrade cancerpatienter och deras anhöriga. Man är speciellt orolig för hur stor risk tidigare cancerpatienter har att insjukna allvarligt i coronasjukdomen covid-19..

YLE - 7 timmar sedan

Expert tror inte på snabb återhämtning - fyra orsaker till varför den ekonomiska krisen blir långvarig

Den som tror att coronapandemin leder till en enbart tillfällig ekonomisk svacka, misstar sig rejält. Det säger Vesa Puttonen, professor i finansiering vid Aalto-universitetet. Han listar fyra skäl till sin pessimism - och ger småsparare några börstips i krisläget..

YLE - 7 timmar sedan

Coronakrisen kan tvinga eurozonen att välja mellan ökad solidaritet och sönderfall

Både USA:s utsatthet och eurons framtid oroar när coronaviruset tvingar världens länder att öka sin skuldsättning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.