DN > Utrikes

Saturday, 28 March, 18:38

DN - I förrgår: 10:54

Ny fattigdom växer fram i EuropaEn social trend växer fram i Europa – människor arbetar, men lever trots det i riskzonen för fattigdom..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny fattigdom, växerfram i , Europa
Nerikes Allehanda - 22 dec 13 kl. 05:02

Nu växer flera länder i Afrika så det knakar

Vad vet du om Afrika? Låt mig gissa. Fattigdom, fattigdom, fattigdom.

Barometern - 16 apr 14 kl. 08:28

Ett öppet Europa med ambitioner

”Vår liberala vision är ett Europa som vågar säga ifrån när demokrati och mänskliga rättigheter kränks eller minoriteter diskrimineras, oavsett om det sker inom eller utanför unionens gränser.” Vi ser i dag ljuset i tunneln efter den värsta ekonomiska krisen i Europa sedan 1930-talet. Den har lett till hög arbetslöshet och fattigdom i många länder.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 10:58

Europa förtjänar en rumsren EU-kritik

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Budgetunderskott och statsskulder utgör en farlig mix som hotar hela EU-samarbetet. Det skriver Philip Lerulf, Junilistan.
När medborgarna i 28 EU-länder på söndag går till val för att välja ett nytt EU-parlament sker det mot bakgrund av en djup ekonomisk och politisk kris.

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 08:18

Världsbanken: Ekonomin växer 3,1 procent i år

Världsbanken höjer prognosen över den globala tillväxten för 2018 efter att utvecklingen varit mycket starkare än väntat under 2017. Det uppger banken i ett pressmeddelande. Banken bedömer nu att världsekonomin växer med 3,1 procent under 2018, upp med 0,2 procentenheter från tidigare prognos.

YLE - 09 dec 16 kl. 13:39

26 miljoner barn i Europa hotas av fattigdom

Över 26 miljoner barn i EU-länder och Island och Norge hotas av fattigdom och social marginalisering, visar en färsk rapport från organisationen Rädda barnen. Barn i olika länder i Europa berättar att de bland annat måste gå hungriga till skolan, att de bekymrar sig om sina föräldrars problem med att betala hyran och att de måste ge upp sina drömmar. Barnen berättar också om att de vintertid blir tvungna att bo i kalla bostäder, gå i skolor som är kalla och att de inte har råd med skolböcker.

BT - 10 okt 13 kl. 09:00

Utbredd fattigdom i Europa

Miljoner människor har gått från välstånd till fattigdom i Europa som upplevt den värsta ekonomiska krisen på 60 år, skriver Röda Korset i en ny rapport. De humanitära konsekvenserna kommer att bli långvariga med social utslagning och stor oro för framtiden. Det ger grogrund för ökad främlingsfientlighet och extrema åsikter.

BT - 11 apr 14 kl. 09:07

Fattigdom är aldrig relativ

Det våras ute, förvisso, men bilden från i vintras känns fortfarande aktuell. Utanför Akademibokhandeln på Österlånggatan låg bara en liten lapp kvar av den tiggare som suttit där under dagen. Textad med välvillig hand berättade den något om sådant vi normalt inte konfronteras med i Sverige – absolut fattigdom.

Sydsvenskan - 10 dec 11 kl. 06:30

Fallet Europa

Europas kris kan leda till en förändring jämförbar med det sovjetiska imperiets sammanbrott. Thomas Steinfeld skriver i dag om vad som står på spel.
Ordet för stunden verkar vara ?

HBL - 10 okt 13 kl. 09:00

Allt fler fattiga i Europa

Miljoner människor har gått från välstånd till fattigdom i Europa, som upplevt den värsta ekonomiska krisen på 60 år, skriver Röda Korset i en ny rapport. Följderna blir bland annat social utslagning och ökad extremism.
De humanitära konsekvenserna kommer att bli långvariga med social utslagning och stor oro för framtiden.

BT - 21 jun 11 kl. 09:20

Ett konkurrenskraftigare Europa

Reformera eller stagnera ? det var den franka slutsatsen i en rapport om EU:s framtida ekonomi för ett år sedan. I internationella mätningar av välstånd är vi vana vid att hitta Europas länder i toppskiktet, men det är ingen naturlag.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Världens metropoler ligger öde i coronakrisen

Ingenting är sig likt. DN:s korrespondenter rapporterar från öde gator..

DN - 3 timmar sedan

MSB varnar för desinformation i coronakrisen

Under coronapandemin har desinformation och falska påståenden fått stor spridning..

DN - 5 timmar sedan

Region Stockholm stoppar frivilliganmälan i vården

På bara ett par dagar har över 6.500 privatpersoner anmält sig som frivilliga för att bidra i sjukvården under coronakrisen..

DN - 9 timmar sedan

Utrikesminister Ann Linde: Vi har en väldigt stor tillit i Sverige

Hon skulle ägna den här våren åt att skapa trygghet i Sverige och världen. Nu får utrikesminister Ann Linde förklara varför vi går vår egen….

DN - 9 timmar sedan

Västerbros historia: När falska kärnvapenlarm hotade världen

Varannan vecka skriver Augustbelönade fackboksförfattaren Magnus Västerbro om små och stora historiska nyheter i DN..

DN - 9 timmar sedan

Coronakrisen gav hunden Clifford ett temporärt hem

När gatorna i Kina i januari tömdes på människor fylldes de i stället med lösspringande hundar. .

DN - 10 timmar sedan

Vädjan till stockholmarna: Sprid inte smittan

”Kom inte hit!” – det är budskapet till alla storstadsbor som vill fly coronasmittan genom att åka till sommarstugan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.