DI > Ekonomi

Monday, 30 March, 09:25

DI - 26 mar 20 kl. 10:52

ABB delar ut miljarder till aktieägarnaVerkstadskoncernen ABB, med stor verksamhet i Sverige, har i dag klubbat igenom en utdelning till aktieägarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ABB, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ABBdelar ut , miljardertill , aktieägarna
DI - 06 aug 18 kl. 16:53

Analytiker: Delning av ABB gynnar aktieägarna

Efter Christer Gardells attack mot ABB:s ledning har automationsjättens bolagsstruktur åter hamnat i strålkastarljuset. ”En uppdelning av ABB skulle generera mer avkastning till aktieägarna”, säger analytikern Hampus Engellau. .

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 20 kl. 10:49

ABB delar ut miljarder till aktieägarna

Verkstadskoncernen ABB, med stor verksamhet i Sverige, har i dag klubbat igenom en utdelning till aktieägarna. Vid årsstämman i Schweiz beslutades att dela ut 0:80 schweizerfranc per aktie till ägarna. Totalt handlar det om nästan 18 miljarder svenska k.

GöteborgsPosten - 26 mar 20 kl. 10:49

ABB delar ut miljarder till aktieägarna

Verkstadskoncernen ABB, med stor verksamhet i Sverige, har i dag klubbat igenom en utdelning till aktieägarna. Vid årsstämman i Schweiz beslutades att dela ut 0:80 schweizerfranc per aktie till ägarna..

DalaDemokraten - I förrgår: 15:07

18 miljarder till aktieägarna – fack på krigsstigen och manar ABB att uppträda som föredöme

ABB:s kassa ska inte brandskattas på 18 miljarder kronor i utdelning till aktieägarna. Ett....

Dalarnas tidningar - I förrgår: 15:07

18 miljarder till aktieägarna – fack på krigsstigen och manar ABB att uppträda som föredöme

ABB:s kassa ska inte brandskattas på 18 miljarder kronor i utdelning till aktieägarna. Ett....

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 08:48

Capio ska dela ut miljarder till aktieägarna

Capio kallar till extra bolagstämma den 12 oktober för att besluta om styrelsens förslag om godkännande av avyttringen av Capio Frankrike. Capio meddelar nu även att likviden från transaktionen, om affären godkänns, delvis kommer att användas till att avbetala Capio-koncernens skulder och delvis överföras till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 28 feb 19 kl. 10:03

Upp till bevis – hög tid att ABB:s aktieägare får betalt för mödan

Bokslutet från ABB fick ett svalt mottagande på börsen. Power Grids-affären är avklarad och det är nu upp till bevis för ABB:s ledning att infria på de nya aggressiva målen så att aktieägarna kan få den avkastning man kan förvänta sig av bolagets starka positionering. .

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 08:25

Dramatisk kurskollaps för aktieägarna

Fingerprint Cards gick för inte alltför länge sedan som en raket på börsen och blev snabbt en hyllad folkaktie. Biometribolaget har i dag 60.000 aktieägare och drygt 8 av 10 av dessa ligger i dag back på sin investering.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 11:50

Aktieägarna varnas i nya monsteraffären

Volvo-nyheten slår ned som en bomb i näringslivet. ”Det är betydligt sämre att äga aktier när Geely är största ägare”, skriver Di:s Anders Häger. Geely har inga planer på att slå samman AB Volvo och Volvo Cars.

DI - 12 dec 18 kl. 21:12

Äntligen frigörs värden för aktieägarna

Aktieägarna är de stora vinnarna – alla aktieägare. Äntligen frigörs en del av de stora värden som under åratal har varit inlåsta i ABB:s förlamande struktur – en struktur som ledning och styrelse mot bättre vetande hävdat är värdeskapande för sina ägare. .

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Stockholms vårdbehov ligger fortfarande före viruset

Sjukvårdsbehovet i Stockholm ökar snabbt dag för dag, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i region Stockholm, till SR Ekot. .

DI - 15 minuter sedan

Spaniens KPI sjönk 0,3 procent

Konsumentpriserna i Spanien sjönk 0,3 procent i mars jämfört med månaden före. Inflationstakten var 0,1 procent, väntat var 0,5 procent. .

DI - 30 minuter sedan

Italienare förbereds på långvarig nedstängning

Trots tecken på en ljusning i virushärjade Italien kommer landet att fortsätta vara nedstängt ett bra tag till, klargör regeringen..

DI - 30 minuter sedan

Nordea: Nynoterade Electrolux-bolaget en uppköpskandidat

Nordea har inlett bevakning av det nyligen börsnoterade Electrolux Professional med rekommendationen köp. .

DI - 30 minuter sedan

Easyjet ställer hela flygflottan på marken

Det brittiska lågprisflygbolaget Easyjet ställer nu hela sin flygflotta på marken på grund av de reserestriktioner som många länder infört….

DI - 45 minuter sedan

Magdalena Andersson öppnar för statligt ägande

Sveriges finansminister öppnar för att förstatliga företag i coronakrisens spår. ”Det är absolut en möjlig väg”, säger Magdalena Andersson….

DI - 45 minuter sedan

Powercell tar order från Bosch

Bränslecellsbolaget Powercell har tagit en order på Powercell 3 från tyska Bosch, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Saab drar tillbaka utdelningsförslaget

Försvarskoncernen Saabs styrelse har beslutat sig för att dra tillbaka utdelningsförslaget i spåren av coronavirusutbrottet. .

DI - 1 timme sedan

Per Norman ny ordförande i Leo Vegas

Valberedningen i bettingbolaget Leo Vegas föreslår att Mathias Hallberg, Carl Larsson, Per Norman och Torsten Söderberg väljs in i….

DI - 1 timme sedan

Fem saker att hålla koll på inför börsöppningen

Allt fler storbolag meddelar hur coronapandemin påverkar dem, senast i raden ABB som spår lägre intäkter inom samtliga affärsområden under….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.