Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 06 April, 17:10

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 20 kl. 10:49

ABB delar ut miljarder till aktieägarnaVerkstadskoncernen ABB, med stor verksamhet i Sverige, har i dag klubbat igenom en utdelning till aktieägarna. Vid årsstämman i Schweiz beslutades att dela ut 0:80 schweizerfranc per aktie till ägarna. Totalt handlar det om nästan 18 miljarder svenska k.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
ABB, Sverige, Schweiz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ABBdelar ut , miljardertill , aktieägarna
DI - 06 aug 18 kl. 16:53

Analytiker: Delning av ABB gynnar aktieägarna

Efter Christer Gardells attack mot ABB:s ledning har automationsjättens bolagsstruktur åter hamnat i strålkastarljuset. ”En uppdelning av ABB skulle generera mer avkastning till aktieägarna”, säger analytikern Hampus Engellau. .

GöteborgsPosten - 26 mar 20 kl. 10:49

ABB delar ut miljarder till aktieägarna

Verkstadskoncernen ABB, med stor verksamhet i Sverige, har i dag klubbat igenom en utdelning till aktieägarna. Vid årsstämman i Schweiz beslutades att dela ut 0:80 schweizerfranc per aktie till ägarna..

DalaDemokraten - 27 mar 20 kl. 15:07

18 miljarder till aktieägarna – fack på krigsstigen och manar ABB att uppträda som föredöme

ABB:s kassa ska inte brandskattas på 18 miljarder kronor i utdelning till aktieägarna. Ett....

Dalarnas tidningar - 27 mar 20 kl. 15:07

18 miljarder till aktieägarna – fack på krigsstigen och manar ABB att uppträda som föredöme

ABB:s kassa ska inte brandskattas på 18 miljarder kronor i utdelning till aktieägarna. Ett....

DI - 26 mar 20 kl. 10:52

ABB delar ut miljarder till aktieägarna

Verkstadskoncernen ABB, med stor verksamhet i Sverige, har i dag klubbat igenom en utdelning till aktieägarna..

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 08:48

Capio ska dela ut miljarder till aktieägarna

Capio kallar till extra bolagstämma den 12 oktober för att besluta om styrelsens förslag om godkännande av avyttringen av Capio Frankrike. Capio meddelar nu även att likviden från transaktionen, om affären godkänns, delvis kommer att användas till att avbetala Capio-koncernens skulder och delvis överföras till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 28 feb 19 kl. 10:03

Upp till bevis – hög tid att ABB:s aktieägare får betalt för mödan

Bokslutet från ABB fick ett svalt mottagande på börsen. Power Grids-affären är avklarad och det är nu upp till bevis för ABB:s ledning att infria på de nya aggressiva målen så att aktieägarna kan få den avkastning man kan förvänta sig av bolagets starka positionering. .

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 08:25

Dramatisk kurskollaps för aktieägarna

Fingerprint Cards gick för inte alltför länge sedan som en raket på börsen och blev snabbt en hyllad folkaktie. Biometribolaget har i dag 60.000 aktieägare och drygt 8 av 10 av dessa ligger i dag back på sin investering.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 11:50

Aktieägarna varnas i nya monsteraffären

Volvo-nyheten slår ned som en bomb i näringslivet. ”Det är betydligt sämre att äga aktier när Geely är största ägare”, skriver Di:s Anders Häger. Geely har inga planer på att slå samman AB Volvo och Volvo Cars.

DI - 12 dec 18 kl. 21:12

Äntligen frigörs värden för aktieägarna

Aktieägarna är de stora vinnarna – alla aktieägare. Äntligen frigörs en del av de stora värden som under åratal har varit inlåsta i ABB:s förlamande struktur – en struktur som ledning och styrelse mot bättre vetande hävdat är värdeskapande för sina ägare. .

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

BRA söker rekonstruktion: ”Väldigt tråkigt”

Till följd av den kris som slagit hårt mot flygbranschen i spåren av coronaviruset tvingas flygbolaget BRA att ansöka om rekonstruktion. – Det är väldigt tråkigt både för anställda och passagerare, säger bolagets vd Geir Stormorken till TT. På tisdagen.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tidig kommunal "julklapp" ska stötta lokal handel

"Jättefin gest", anser butiksägaren Jessica Svensson..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Vill göra om flygplan till vårdavdelningar

Gör om passagerarplan till intensivvårdsavdelningar under coronapandemin. Det föreslår en grupp experter inom medicin, teknik och luftfart i Storbritannien – som tror att plan av typen A380 och A340 skulle kunna tömmas och fyllas med intensivvårdsplatse.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nairobi isoleras för att begränsa virussmitta

Kenyas president Uhuru Kenyatta beslutar att fyra områden, däribland huvudstaden Nairobi, ska isoleras för att begränsa spridningen av coronaviruset. Kuststaden Mombasa samt distrikten Kilifi och Kwale omfattas också av karantänsreglerna, som ska gälla.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Läkare i protest skingras med batong

Hundratals läkare och annan sjukvårdspersonal, några iklädda munskydd och arbetskläder, har protesterat i staden Quetta i Pakistan. De som protesterade hävdar att regeringen inte har hållit löften om att leverera skyddsutrustning till de som vårdar coro.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Pep Guardiolas mor död

Manchester Citys tränare Pep Guardiolas mor har avlidit i covid-19. Dolors Sala Carrió, som blev 82 år gammal, dog i Manresa utanför Barcelona, uppger fotbollsklubben på sitt Twitterkonto..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Långt fängelsestraff för mord på journalist

En före detta soldat som har dömts för mordet på den undersökande journalisten Jan Kuciak och hans fästmö Martina Kusnirova i Slovakien får ett straff på 23 års fängelse. Den dömde Miroslav Marcek sköt de två till döds i februari 2018. Han var själv int.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Uppsala vänder – erbjuder Stockholm hjälp

Region Uppsala kommer att erbjuda Stockholm hjälp med sjukvårdsresurser i form av helikoptertransporter och intensivvårdspersonal som följer med transporterna, meddelar Mikael Köhler, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Uppsala. – Vi fic.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fängelse för dödshot mot vårdpersonal

”Så gör ditt förbannade djävla jobb, annars slår jag ihjäl dig”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.