Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Friday, 03 April, 00:06

Trelleborgs Allehanda - 26 mar 20 kl. 10:44

Ytterligare en död i Skåne - fler vårdplatser planerasEn tredje person har avlidit i Skåne till följd av coronasmittan. Just nu finns 254 personer i Skåne med konstaterad smitta..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterligareen död i , Skåne, fler, vårdplatser, planeras
Nerikes Allehanda - 12 maj 16 kl. 06:07

Nu hotas ännu fler vårdplatser i länet

Länets sjukhus har ännu inte fått ordning på sommarens sjuksköterskebemanning. Därför hotas ytterligare 30 vårdplatser av stängning i sommar ..

Blekinge Läns tidning - 14 jun 19 kl. 05:00

Fler vårdplatser får stängas till följd av sjuksköterskebristen

Blekingesjukhuset kommer att ha färre vårdplatser i sommar än förra året. Sjuksköterskebristen gör att ytterligare platser får stängas..

DalaDemokraten - 28 jun 15 kl. 15:00

Extra sammanträde om fler vårdplatser

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordförande i tekniska nämnden, har förklarat upphandlingen av bygget av Solgården kommer att kompletteras för att möjliggöra en ombyggnad även av Gagnefsgårdens övre plan, vilket skulle ge ytterligare tio plus två platser..

Dalarnas tidningar - 28 jun 15 kl. 15:00

Extra sammanträde om fler vårdplatser

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordförande i tekniska nämnden, har förklarat upphandlingen av bygget av Solgården kommer att kompletteras för att möjliggöra en ombyggnad även av Gagnefsgårdens övre plan, vilket skulle ge ytterligare tio plus två platser..

Skånskan - 10 okt 16 kl. 17:55

Psykiatrivården klarar inte fler nedskärningar, politikerna måste agera

Psykiatrins patienter tillhör de svagaste i samhället. Därför är det inte konstigt att nedskärningar i psykiatrin ofta går tyst förbi. Som blivande specialistläkare i Malmö har vi ett ansvar att protestera när redan knappa resurser skärs ner ytterligare.

Kristianstadsbladet - 05 jan 13 kl. 14:14

Nya vårdplatser ska öppnas på CSK i helgen

Foto: Annica Jönsson
Situationen har förvärrats på Centralsjukhuset. För att kunna ta emot alla patienter utökas antalet vårdplatser under helgen.
?

YLE - 25 okt 15 kl. 09:37

Hur kan man spara när de äldre bara blir fler?

Beskedet om att Bädden på Malmska i Jakobstad stängs rör upp känslor. De äldre är fler än någonsin och det finns inga lediga vårdplatser. Ändå ska ytterligare 30 platser försvinna.

ÖstersundsPosten - 24 jun 15 kl. 05:47

Fler patienter blir kvar längre på akuten

De senaste åren har antalet patienter som söker till akuten ökat stadigt. Det som händer under semesterperioden är att fler av patienterna blir kvar längre på akuten eftersom antalet vårdplatser på avdelningarna är färre än tidigare, vilket främst beror på sjuksköterskebristen. Ett antal vårdplatser stängs alltid på somrarna och de planerade behandlingarna är färre under semesterperioden.

Kristianstadsbladet - 13 apr 13 kl. 08:30

Färre vårdplatser inom omsorgen

Fler platser för dementa och färre platser inom vård- och omsorg är en del av förslaget till ytterligare besparingar inom omsorgen.
Omsorgsförvaltningen lägger fram ett nytt förslag för effektiviseringar och besparingar till omsorgsnämnden som tidigare tagit beslut om följande om sammanlagt 40 miljoner kronor. I samband med en första budgetuppföljning det här året läggs en prognos på ett underskott om 20,9 miljoner kronor.

Regeringen - 01 dec 17 kl. 10:00

Ytterligare 40 miljoner till Statens institutionsstyrelse

Regeringen har idag fattat beslut om att tillföra Statens institutionsstyrelse (SiS) ytterligare 40 miljoner för år 2017. Det är en del i en flerårig satsning på totalt 900 miljoner under perioden 2017 – 2021. Satsningen syftar till att ge SiS förutsättningar att möta behovet av vårdplatser..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Skåne garanterar pengar till privata vårdföretag

Privata vårdföretag som har avtal med Region Skåne har det tufft under coronatider. Nu lovar Region Skåne att dessa företag ska få 85 procent av den ersättning de fick under motsvarande månad 2019, med start i mars. Även vårdcentraler kan få höjd ersättning..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

De fixar skydd åt sjukhuset: ”Det känns jättebra”

Det råder visserligen ingen brist på skyddsvisir på Trelleborgs lasarett i nuläget. Men försörjningschefen vill helst ligga steget före och han är imponerad över tillverkningen som nu dragit igång i Dux gamla lokaler. På bara någon dag har daglig verksamhet gjort flera hundra visir..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

2019 ett bra år för hamnen – ger ”högre fallhöjd” under viruskrisen

Trelleborgs Hamn AB meddelar att man gjorde ett bra resultat 2019. Vd:n Jörgen Nilsson tror att det bidrar till att man klarar av en långvarig coronakris. ”Det gör att vi tål en smäll”, säger han..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

TFF tränar vidare trots osäker framtid

TFF har börjat träna igen efter ett uppehåll, trots att det ännu är osäkert när säsongen kan dra igång. ”Det är ett jättesvårt läge det här”, säger TFF:s huvudtränare Kristian Haynes..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Klart: Fortsatt västlig infart till Trelleborgs hamn

Trelleborgs kommun och Trafikverket är överens. Infarten till Trelleborgs hamn kommer tills vidare att gå från väster och arbetet med den östliga infarten pausas på obestämd tid. Den ringväg som planeras ska användas för personbils– och kollektivtrafik, men förberedas så att den på sikt även ska kunna användas för lastbilar..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Corona: Två nya dödsfall senaste dygnet i Skåne

Enligt Region Skånes senaste siffror har nu tio personer dött till följd av Coronaviruset. Två nya dödsfall bara det senaste dygnet. .

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

FCT-tränaren: ”Jag tycker att det är ett bra beslut”

Det har varit en osäker försäsong för de lokala lagen. Men på onsdagen stod det klart att seriestarten skjuts upp. ”Det hade blivit en konstig situation om vi spelat.

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Våld: Två tjejer misshandlade på centralstationen

En tjej misstänks ha misshandlat två andra tjejer inne på centralstationen på onsdagskvällen..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Pa Konate tränar vidare hos TFF med värvningsstopp

Lite i skymundan i coronatider stängde det svenska transferfönstret på tisdagen. Pa Konate blev aldrig klar för TFF men han tränar vidare med laget. ”Det är klara direktiv, inga spelare in nu”, säger tränaren Kristian Haynes..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Misshandel: Anställd i butik på Algatan slagen i ansiktet av kund

En anställd i en butik i Trelleborg fick på onsdagseftermiddagen ta emot ett flertal slag mot huvudet av en kund. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.