DI > Ekonomi

Tuesday, 31 March, 18:22

DI - 26 mar 20 kl. 10:45

Nordea: Osäkerheten riskerar att slå mot bostadsmarknadenPå mycket kort tid har världen satts i undantagstillstånd. Om begränsningarna fortsätter under sommaren och än värre under hösten kan. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Osäkerheten, riskeraratt , slåmot , bostadsmarknaden
YLE - 17 mar 16 kl. 04:25

Beslut i dag gör Nordea helsvensk - blir det bankkris står svenskarna för notan

När Nordeas dotterbolag fusioneras med moderbolaget i Sverige förlorar finländska myndigheter övervakningen av banken. Men svenska skattebetalare riskerar stå för notan i en framtida bankkris. Nordea Finland är en betydande del av banksektorn i Finland men dagens beslut kan ändra en hel del på det.

PrivataAffärer - 03 mar 20 kl. 04:00

Coronaviruset: Nordea sänker aktievikten

Det är osäkerheten just nu om hur länge coronan behåller greppet om sentimentet på marknaderna som är huvudskälet till bankens sänkta aktieövervikt, skriver investeringsstrategen Sebastian Källman i Nordeas Investeringsbloggen som refererar bankens marknadssyn. I grunden är dock Nordeas strateger positiva till fortsatt global tillväxt på sikt. ”Viruseffekterna kommer emellertid att vara temporära och vi är positivt inställda till aktier på en lite längre tidshorisont.

BT - 03 sep 14 kl. 10:37

Nordea: Svag regering kan bli sänke

Den kommande regeringen får efter valet börja mandatperioden med en stark ekonomi. Men om det blir en svag minoritetsregering riskerar Sverige att halka efter, varnar Nordea. Den svaga konjunkturen i omvärlden, särskilt i det viktiga euroområdet, gör att den svenska återhämtningen blir försiktig, bedömer Nordeas ekonomer i sin nya prognos för den svenska ekonomin.

PrivataAffärer - 01 okt 19 kl. 06:27

Nordea: Så ska du placera just nu

Nordeas allokeringsstrategi oktober: Oktober månads allokeringsstrategi från Nordea bär det något ironiska namnet ”Klart som korvspad”. För nog finns det en hel del osäkerhet där ute, menar Nordea och nämner bland annat handelskrig, centralbankslättnader och geopolitisk som osäkerhetsfaktorer. Osäkerheten är för övrigt något som märkts genom marknadens ”risk o

Sydsvenskan - 11 nov 11 kl. 01:30

S vill stoppa Nordea-försäljning

I våras stoppades regeringens planer på att sälja ut SBAB och Telia Sonera. Nordea fick man däremot grönt ljus att gå vidare med. I en ny motion hoppas Socialdemokraterna nu stoppa också det.

PrivataAffärer - 03 aug 18 kl. 11:00

Nordea: Så ska du placera just nu

Nordeas placeringsstrategi i korthet: Behåll neutral i aktier. Behåll övervikt i USA och Kina, undervikt i Europa. Behåll övervikt i tillväxtmarknadsobligationer.

YLE - 03 sep 14 kl. 10:08

Nordea: Nu krävs det under för att rädda ekonomin

Finanskoncernen Nordea utmålar en fortsatt dyster bild av den finländska ekonomin. Enligt Nordeas prognos finns det risk för att Finlands ekonomi också krymper nästa år - för fjärde året i rad. Totalproduktionen krymper i år med en halv procent från i fjol.

Cornucopia - 22 jan 16 kl. 14:15

Nordea: 10% bostadsprisfall kan ge 1% BNP-fall under 2016 - recession 2017

Nordea har citerats av nyhetsbyrån SIX News för att påtala risker med stillastående eller fallande bostadspriser under 2016. Hushållens älskade konsumtion är hårt kopplat till bostadspriserna och en analys av Nordeas resonemang visar på 1% tapp i BNP vid 10% tapp i bostadspriserna under 2016.

Nordeas ursprungliga och korta analys hittas i nyhetsbrevet Strategy Sweden, och i PDF:en hittar man de grafer som ska illustrera resonemanget på sidan två och sex.

Cornucopia - 21 mar 20 kl. 10:05

Nordea: Värre än finanskrisen - värsta BNP-raset i modern tid

Nordea-ekonomer har publicerat en grov analys med tre scenarion över den ekonomiska utvecklingen. Den ekonomiska nedgången ser ut att bli värre än under hösten 2008 och finanskrisen, men man är noga med att dölja siffrorna. Man skriver dock att i det sämsta scenariot kommer BNP i kvartal 4 2021 vara 10% lägre än kvartal 4 2019, trots återhämtning under 2021, vilket därmed ligger i linje med bloggens -18% för Q2 2020.

Dagens PS - 04 sep 19 kl. 10:17

Nordea: Sverige på väg mot lågkonjunktur

Sverige går in i en lågkonjunktur med lägre sysselsättning och en arbetslöshet på över sju procent till våren. Det spår Nordea i sin senaste konjunkturrapport. ”Inhemsk efterfrågan har utvecklats svagt en längre tid och den förblir dämpad även framöver.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Hexagon skjuter upp besked om utdelning

Styrelsen i Hexagon föreslår att senarelägga beslutet om utdelning för räkenskapsåret 2019 till en tidpunkt när konsekvenserna av covid-19….

DI - 15 minuter sedan

Nyfosa backar från storaffär med SBB – ”tråkigt att hoppa av”

Fastighetsbolaget Nyfosa hoppar en gigantisk fastighetsaffär med SBB..

DI - 15 minuter sedan

Europabörserna: Zalando steg trots vinstvarning

De ledande europeiska börserna fortsatte uppåt på tisdagen efter att Asienbörserna handlats överlag uppåt..

DI - 30 minuter sedan

Nordenbörserna: Nokian Renkaat rusade i Helsingfors

De nordiska börserna handlades med breda uppgångar på tisdagen och utvecklades överlag klart bättre än de ledande indexen i Europa..

DI - 30 minuter sedan

”Helt ny marknad nu” – priserna på begagnade bilar tvärvänder

Det har varit högtryck på begagnade bilar under året. Men nu tvärvänder marknaden och priserna faller, konstaterar bilförmedlaren Kvdbil. .

DI - 30 minuter sedan

Krisen tvingar bilhandlare att ställa om: ”Köparnas marknad”

Endast ett fåtal svenska bilhandlare har tidigare erbjudit e-handel. I spåren coronapandemin ser bilhandelsplatsen Waykes nu en fördubbling….

DI - 30 minuter sedan

Wall Street: S&P 500 upp 0,5 procent – flygbolag lyfter

De ledande börserna i New York handlades svagt uppåt på tisdagen, kvartalets sista handelsdag. .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen fortsätter återhämtningen efter dystert kvartal

Stockholmsbörsen stiger på tisdagen, för andra dagen i rad, i vad som ser ut som en liten återhämtning efter ett sällsynt tungt kvartal..

DI - 1 timme sedan

Vicore rusar tvåsiffrigt på coronaförsök

Smallcapnoterade Vicore rusar på tisdagsbörsen efter morgonens nyhet om ett snart stundande fas 2-försök på ett möjligt läkemedel mot….

DI - 1 timme sedan

Donald Trump på Twitter: Dags för infrastruktursatsning

Med räntan ner på noll är det dags för den sedan länge efterlängtade infrastruktursatsningen i USa, skriver landets president Donald Trump….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.