Expressen > Opinion

Wednesday, 01 April, 16:22

Expressen - 26 mar 20 kl. 10:14

Axfood vill få ut lokal mat på hyllorna direktFrån och med i dag öppnar vi en ny möjlighet för de småskaliga producenterna att komma i direktkontakt med oss för att korta kedjan och se till att lokalt producerad mat snabbt når våra butiker i coronakrisen, skriver Nicholas Pettersson, vd för Axfoods inköpsbolag Dagab..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Nicholas Pettersson, Axfoods, Dagab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Axfoodvill , ut , lokal, mat, hyllorna, direkt
Skånskan - 14 dec 19 kl. 05:00

Saved räddar både mat och människor

STAFFANSTORP Hundratals kilo överblivna matvaror från grossister och butiker blir matkassar åt behövande och frukost åt skolbarn.
Nu används maten också i nystartade projektet Saved som både ska ge gemenskap och hjälpa personer att komma vidare.Det är Centrumkyrkan i Staffanstorp som står bakom projektet.

Supermiljöbloggen - 08 dec 15 kl. 14:16

Svenskarna vill sluta slänga mat

Varje år slänger vi svenskar i genomsnitt 107 kilo mat per person. Enligt en undersökning som TNS-Sifo gjort, på uppdrag av Axfood, har det växande problemet med världens matsvinn blivit en viktig samhällsfråga som tydligt engagerar det svenska folket. Nio av tio svenskar tycker att det är viktigt, eller rent av mycket viktigt, att vi slutar att kasta eller förstöra mat som är ätbar, enligt pressmeddelandet om undersökningen, och fyra av tio, 41 procent, är beredd att själva bidra genom att slänga mindre mat i soptunnan nästa år.

BT - 27 feb 13 kl. 19:06

Axfood återkallar flera produkter

Härvan med hästkött i felmärkt mat växer. På onsdagskvällen valde Axfood att återkalla köttbullar som sålts i affärerna Willys, Hemköp och Prisxtra. ?

Supermiljöbloggen - 09 nov 15 kl. 11:14

Axfood märker tydlig trend: Svenskarna äter allt mer vegetarisk mat

Enligt en undersökning som företaget gjort är det många som tänker dra ner på köttätandet framöver.  När det gäller svenskarnas matvanor så äter 36 procent vegetarisk mat en eller flera gånger i veckan, detta samtidigt som 22 procent planerar att äta mindre kött det närmaste året. Det här visar en undersökning från TSN-Sifo som gjorts på uppdrag av Axfood.

Dagensanalys.se - 16 maj 18 kl. 10:28

Sara Kraft Westrell ny kommunikationsdirektör på Axfood

Sara Kraft Westrell har utsetts till ny kommunikationsdirektör och medlem av företagsledningen på Axfood. Hon tillträder sin nya tjänst under hösten 2018. Sara Kraft Westrell har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med information för såväl svenska som globala börsnoterade bolag.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 13:19

Dyrare mat på gång i Danmark

Foto: Sydsvenskan
Dansk mat blir dyrare till följd av stigande råvarupriser i världen. I Sverige är läget oklart.
Bröd och kött blir klart dyrare för konsumenterna på andra sidan Öresund, skriver danska tidningen Børsen.

BT - 23 dec 14 kl. 14:19

Mat lockar på börsen

Lönsamheten blomstrar i Axfood och Ica - och det lockar investerare. Dagligvarujättarna har stigit kraftigt på Stockholmsbörsen under hösten.Sedan i mitten av september har Axfood-aktien gått upp med cirka 40 procent.

Dagens PS - 17 dec 18 kl. 07:40

Senaste nytt – köp din mat på outlet

Matbutik vill få stopp på det egna svinnet med radikal metod. I hela Sverige slängs 1,3 miljoner ton mat varje år. Det här skriver Svenska Dagbladet och uppger att en mataffär, Paradiset, nu på allvar vill försöka få bukt med sitt eget hållbarhetsproblem på området.

DN - 27 feb 13 kl. 18:55

Axfood stoppar köttbullar

Härvan med hästkött i felmärkt mat växer. På onsdagskvällen valde Axfood att återkalla köttbullar som sålts i butikerna Willys, Hemköp och Prisxtra..

Expressen - 27 feb 13 kl. 19:21

Dafgård och Axfood stoppar fler produkter

Härvan med hästkött i felmärkt mat fortsätter att växa. På onsdagskvällen drog både Dafgård och Axfood tillbaka fler produkter. ?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

Stäng djurmarknaderna i Kina – nu och för alltid

Vi måste tala klarspråk om Kinas hantering av djur. Det är dags att sluta äta fladdermöss och myrkottar, eller se på när djur flås levande. Inte bara för att djurmarknaderna är smittohärdar av sällan skådat slag, men också på grund av det djupt oetiska i djurens behandling, skriver Fredrick Federley (C).

Expressen - Igår: 15:52

Sällan har en liberal varit mer tondöv

Trots vetskapen om Liberala ungdomsförbundets extrema ekonomiska politik väckte ändå Romina Pourmokhtaris debattartikel en viss förvåning hos mig. Sällan har väl behovet av att synas och att vara kaxigt liberal resulterat i ett sådant tondövt inlägg i debatten i en tid som kräver gemensamma uppoffringar av oss alla, skriver SSU:s ordförande Philip Botström. .

Expressen - Igår: 11:44

Vissa föräldrar tar noll ansvar mot coronaspridningen

Vi blir förskräckta över hur vårdnadshavare inte verkar ta coronapandemin på allvar. Personal på förskolorna blir utskällda när de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skickar hem barn med symptom. Beteendet är oförsvarbart.

Expressen - I förrgår: 15:39

Sluta pracka på oss som jobbar i vården en hjälteroll

Att betrakta och hylla sjukvårdspersonal som ”hjältar” är att pressa dem att leva upp till en roll som inte ger utrymme att kräva goda arbetsförhållanden. Hjältar är inte direkt kända för att ställa krav, skriver sjuksköterskan Meryem Yebio..

Expressen - I förrgår: 06:15

Vem ser barnen som lever mitt i coronafyllan?

Röster höjs för att stänga skolor och förskolor. Glöm inte att alkoholkonsumtionen förändras när samhället hamnar i kris. Ungar som tidigare oroat sig för julsupandet, tvingas nu leva mitt i föräldrarnas coronafylla, skriver Ann Söderlund, Olivia Trygg Larsen och Agneta Trygg från stiftelsen Trygga barnen..

Expressen - 28 mar 20 kl. 16:36

Fortsätt med aktieutdelning – sossarna äger inte Sverige

Magdalena Andersson borde överhuvudtaget inte lägga sig i hur Volvo gör med aktieutdelningen – det är deras ensak. Finansministerns agerande påminner om en tid då Socialdemokraterna trodde de ägde Sverige, skriver Luf:s ordförande Romina Pourmokhtari..

Expressen - 28 mar 20 kl. 07:15

En vädjan från Dalarna – stäng ner skidorterna

Det är ju redan mängder av människor som fått ställa in sina resplaner till andra länder. Varför ska just den inhemska smittspridande skidturismen vara fredad? Stäng skidanläggningarna nu.

Expressen - 27 mar 20 kl. 15:51

Pagrotsky: Ta genast bort trängselskatten

En person per plåtlåda är slösaktigt, ger onödig trängsel på vägarna och bidrar till miljöproblem, men ensam i bilen smittar man ingen och riskerar inte att själv bli smittad och föra smittan vidare. Ta bort trängselskatten tills kampen mot corona är vunnen, skriver tidigare S-ministern Leif Pagrotsky. .

Expressen - 27 mar 20 kl. 10:46

Coop är redan i gång med snabba lösningar för lokala producenter

Även Coop vill hjälpa de lokala producenterna i coronakrisen:Redan i dag börjar varor säljas på Coops butikshyllor från producenter som hörde av sig när krisen eskalerade för några veckor sedan, skriver Coop Sveriges vd Magnus Johansson..

Expressen - 27 mar 20 kl. 06:15

Så går det när länder har usel självförsörjning

Solidariteten mellan EU-länderna har havererat i krisen. Varför skicka förnödenheter till andra, när man är osäker på om de kommer att räcka till den egna befolkningen? Vi borde göra som Finland, skriver Miljöpartiets Pär Holmgren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.