Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 02 April, 05:42

Trelleborgs Allehanda - 25 mar 20 kl. 17:00

Kommunen inrättar stödlinje för äldre - ska ge hjälp och lindra oroTrelleborgs kommun har nu upprättat en stödfunktion för äldre som känner oro eller behöver råd och hjälp i situationen med coronaviruset. ”Vi får se vad behovet är men vi börjar med att bemanna två telefoner med personer som tar emot samtal”, säger avdelningschef Kenneth Johansson..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Kenneth Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, inrättar, stödlinjeför , äldreska ge , hjälpoch , lindra oro
YA - 27 mar 20 kl. 06:00

PRO-önskan: särskilt telefonnummer och hjälp från kommunen

Ett särskilt telefonnummer hos kommunen dit äldre och andra i coronariskgruppen kan ringa, och kommunala extratjänster som kan hjälpa den som inte vågar gå ut och handla eller gå till apoteket på grund av smittorisken. Det föreslår PRO Simrishamn att kommunen inrättar..

DN - 24 jun 19 kl. 22:03

Paris inrättar ”kylrum” för äldre och utsatta när värmeböljan kommer

PARIS. De kommande dagarna väntas temperaturer på uppemot 40 grader i Frankrike och flera länder i Sydeuropa. I Paris öppnar stadens ledning ”kylrum” i flera kommunbyggnader, tillfälliga utomhusbassänger inrättas och åtta badhus erbjuder sena kvällsbad..

Sydsvenskan - 01 maj 13 kl. 14:04

S inrättar företagarförmedling

En kommission som ska dammsuga Europas länder på idéer för att få ner arbetslösheten och en företagarförmedling som ska koppla ihop äldre småföretagare med yngre. Socialdemokraternas presenterade två nyheter vid en presskonferens på första maj..

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 18 kl. 16:35

Cannes inför nödlinje mot sexuella övergrepp

Snart är det åter dags för filmfestivalen i Cannes – och i år tas det nya tag för att förhindra sexuella övergrepp och trakasserier, skriver Variety. Tillsammans med franska myndigheter inrättar filmfestivalen en nödlinje dit vittnen och drabbade av sex.

Sydsvenskan - 29 apr 18 kl. 16:35

Cannes inför nödlinje mot sexuella övergrepp

Snart är det åter dags för filmfestivalen i Cannes – och i år tas det nya tag för att förhindra sexuella övergrepp och trakasserier, skriver Variety. Tillsammans med franska myndigheter inrättar filmfestivalen en nödlinje dit vittnen och drabbade av sex.

UT - 08 aug 18 kl. 13:53

Extremvädret: LRF börjar med stödlinje

Med anledning av det extremt varma och torra vädret inrättar nu LRF en speciell stödlinje dit medlemmarna kan ringa för att få hjälp. .

Skånskan - 30 aug 19 kl. 05:00

Läger för äldre kan bli av

Malmö Malmö stad inrättar ingen särskild organisation som ordnar kommunala läger för ensamma äldre. Däremot bjuder man nu in både sina egna verksamheter och externa organisationer att ordna äldre-läger vid Vombsjön.Tanken om att skapa en särskild organisation för kommunal lägerverksamhet för äldre kommer från början från en motion, signerad Anders Andersson (V), som behandlades i kommunfullmäktige i mars i fjol.

Barometern - 08 aug 18 kl. 15:45

Stödlinje för bönder

Efter sommarens extrema vädersituation med torka och bränder över hela landet inrättar LRF en telefonlinje för att svara på frågor från lantbrukare..

Skånskan - 19 mar 20 kl. 19:00

Butikerna vill stötta de äldre och sjuka

Blentarp Jeanett Gerdin står bakom idén att Tempo i Blentarp ska erbjuda hemkörning. Just nu erbjuder de äldre och personer som är sjuka att få sina varor hemkörda. Och de är inte den enda butiken som vill hjälpa till.

Barometern - 26 jul 13 kl. 07:28

Få äldre erbjuds möjlighet att träna

Endast fyra av tio äldre i särskilt boende erbjuds möjlighet till styrke- och balansträning, enligt Socialstyrelsen. Siffran kan dock vara missvisande. Generellt har 78 procent av de äldre som bor i enskilt boende möjlighet att träna styrka och balans regelbundet.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

De är redo att vårda coronapatienter i Trelleborg

Den nya avdelningen på lasarettet där coronapatienter ska behandlas är igång. Sjuksköterskan Karin Åslund tycker omställningen har varit omtumlande men är också imponerad över hur väl personalen har tagit sig an utmaningen..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Debatt: Våra svårast sjuka har till kvalificerad vård

Med all respekt för i dessa svåra tider med pandemin vill jag ändå ifrågasätta varför inte den specificerade palliativa verksamheten lägger ut de tjänsterna som behövs för att starta upp avdelningen i Trelleborg. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Debatt: Vi måste ha lagar, lager och planer för att klara en kris

Coranakrisen har fått de flest av oss att tänka till både om vår egen hälsa, hur sårbart vårt samhälle är och vår egen och landets ekonomi. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Debatt: Stötta lokalt, handla i Trelleborg!

Just nu befinner sig vårt samhälle i en sällan skådad situation. Folket gör det de bör och lyssnar till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stannar hemma. Detta är viktigt och behövs för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Singelolycka på E6

SOS alarm har under onsdagskvällen fått in ett larm om en singelolycka på E6an utanför Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Gislöv går miste om historisk premiär

Bara tre dagar innan drömpremiären mot Malmö FF på Eleda stadion kom beskedet, det blir ingen seriepremiär. ”Verkligen tråkigt”, säger Gislövs Michaela Davidsson..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Beddingefamilj uttråkad i karantän - skapar nu konst som gör succé

Familjen Nilsson–Ó Catháin hamnade i isolering i Dublin och blev uttråkade. Nu har de gjort succé på webben genom att återskapa kända målningar med bara sig själva och saker de hittat i hemmet. .

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Kommunen valde bort budgivning när Skyttsgården såldes

Ett av de åtta anbud som lades på Skyttsgården var så intressant för Trelleborgs kommun att man valde att inte gå vidare med en budgivning. ”Man var även nöjd med priset”, säger mäklaren Karl Fredrik Wahn..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Nu får eleverna gratis lunch på stan: ”Jättebra”

Det finns inga gratisluncher, brukar det sägas. Inte förrän på onsdagen, då hungriga gymnasieelever trötta på att koka pasta där hemma strömmade ut för att hämta lunch på de nya elevrestaurangerna..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Slagsmål filmas och läggs ut på sociala medier

Att ungdomar filmar slagsmål och lägger ut dem på sociala medier har blivit ett problem i Trelleborg. Nu uppmanar kommunens säkerhetschef Malin Ekblad föräldrar att hålla ett vakande öga på sina barn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.