Expressen > Nyheter

Friday, 03 April, 13:49

Expressen - 26 mar 20 kl. 10:17

Alkoholförsäljning förbjuds i coronakrisenI hela världen införs drastiska åtgärder i coronakrisen.Allt för att stoppa virusets framfart - och för att behålla kontrollen över vardagslivet.I Sydafrika är det utegångsförbud och där förbjuds all försäljning av alkohol under 21 dagar..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sydafrika

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alkoholförsäljning, förbjudsi , coronakrisen
YLE - 18 dec 13 kl. 15:10

Ingen alkoholförsäljning på kustbanan i två dygn

Alkoholförsäljning förbjuds på tågen mellan Åbo och Helsingfors under två dygn i januari. Orsaken är oförmåga att övervaka alkoholkonsumtionen på tågen. Regionförvaltningsverket gjorde en inspektion på ett så kallat båttåg från Åbo hamn till Helsingfors i november.

Kristianstadsbladet - 24 maj 13 kl. 11:38

Turkiet spolar kröken


Turkiets parlament har godkänt hårdare alkohollagar. Alkoholdrycker ska förses med varningsetiketter, de ska inte få synas i tv och utskänkningsställen ska inte få skylta med flaskor eller reklam öppet. All alkoholförsäljning i butik förbjuds mellan klockan 22 på kvällen och 6 på morgonen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Cyklist påkörd av bil – ambulanshelikopter larmad

En cyklist har blivit påkörd av en bil i Kristinehamn.Ambulanshelikopter har larmats ut till platsen, uppger polisen på sin hemsida..

Expressen - 30 minuter sedan

Två bilar i krock – fyra personer inblandade

Två bilar har kolliderat vid Jämshög utanför Olofström.Enligt polisen ska fyra personer vara inblanade, skadeläget är okänt.Polis, ambulans och räddningstjänst är skickade till platsen..

Expressen - 1 timme sedan

TV-kockens vädjan – ”restaurangerna dör”

Den svenska krogbranschen håller på att kraschlanda i spåren av coronakrisen– Det är en krogdöd som utspelar sig framför ögonen på oss, säger tv-kände stjärnkocken Tareq Taylor i Skåne.Nu gör över hundra krögare i Malmö gemensam sak mot regeringens stödpaket. Kritiken är monumental.

Expressen - 1 timme sedan

Riksbanken: Därför sänker vi inte räntan

Riksbanken ser ingen anledning att sänka räntan i samband med coronakrisen, något flera centralbanker redan gjort.– Jag förstår att det är väldigt många som resonerar på det sättet, därför det är så man är van att tänka. Men penningpolitiken i dagsläget är något helt annat, säger riksbankschefen Stefan Ingves.

Expressen - 2 timmar sedan

Drottning Margrethes uppmaning: Skicka blommor till de äldre i stället

Den 16 april fyller drottning Margrethe 80 år. Tanken var att Danmark skulle explodera i en prunkande födelsedagshyllning – men på grund av coronasmittan har nästan allt firande fått ställas in.Nu uppmanar drottningen danskarna att skicka födelsedagsbuketten till en äldre släkting i stället för till henne.

Expressen - 2 timmar sedan

Stockholm i krismöte efter smittan på äldreboenden

Stockholms styrande kallar samtliga partier till ett krismöte om coronasmittan på äldreboendena.Man kommer bland annat att diskutera karantän för smittade och personal.– Jag förväntar mig att staden tillsätter resurser och sätter fart, säger oppositionsborgarråd Karin Wanngård (S) till DN..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna påkörd på gågata i Helsingborg

En kvinna ska ha blivit påkörd på Kullagatan i centrala Helsingborg.Polisen fick in arm om händelsen klockan 10.22 på fredagen.

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Regionen informerar om läget

Västra Götalandsregionen håller på fredagen en presskonferens.Under den ger man sin bild av coronaläget i regionen, samt hur man hanterar spridningen av viruset.Presskonferensen startade 11.

Expressen - 2 timmar sedan

Wang Fang vågade skriva sanningen om livet Wuhan

Författaren Wang Fang, 64 år, har på några veckor blivit en av Kinas mest populära bloggare.Hon har i en dagbok berättat om sitt liv i Wuhan.Och den verklighet som de statliga medierna inte rapporterar om..

Expressen - 2 timmar sedan

McDonald's personal snabbutbildas för att jobba inom omsorgen

Från och med nästa vecka snabbutbildas personal från McDonald's och Grand Hôtel för att kunna börja jobba inom omsorgen i Stockholm.Planen är att utbilda hundratals.– Den här overkliga situationen kräver extraordinära lösningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.