Dagens Media > Ekonomi

Monday, 06 April, 16:29

Dagens Media - 26 mar 20 kl. 10:06

Radiohusen satsar på DAB – Försvarsmakten ville åt frekvensernaEfter att ha haft tillstånd sedan 2014 börjar nu radiohusen sända i DAB+. Sändningstillstånden gäller bara till 2022, och några politiska beslut om en fortsättning finns inte. ✓Nent Group Radio kräver större mångfald på den svenska marknaden ✓Bauer Media ser ökad efterfrågan på DAB+ ✓Men DAB-tekniken anses vara förlegad.
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
DAB, Group Radio, Media

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Radiohusen, satsar, DAB, Försvarsmaktenville , åt, frekvenserna
Sydsvenskan - 23 jun 15 kl. 22:11

Regeringen slopar DAB-radion

Regeringen lägger ner planerna på att gå över till digitalradio.Regeringens utredare föreslog att digitaliseringen skulle påbörjas nästa år och att FM-sändningarna skulle släckas senast 2024."I praktiken innebär en släckning av FM-nätet i enlighet med utredarens förslag att tio miljoner radioapparater blir obrukbara", skriver kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Helsingborgs Dagblad - 23 jun 15 kl. 22:11

Regeringen slopar DAB-radion

Regeringen lägger ner planerna på att gå över till digitalradio.Regeringens utredare föreslog att digitaliseringen skulle påbörjas nästa år och att FM-sändningarna skulle släckas senast 2024."I praktiken innebär en släckning av FM-nätet i enlighet med utredarens förslag att tio miljoner radioapparater blir obrukbara", skriver kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Cornucopia - 14 jun 18 kl. 10:02

Försvarsmakten har inte råd att närvara i Almedalen

Försvarsmaktens pengar är i princip slut. I år har man inte råd att närvara med flottan i Almedalen.Försvarsmakten under Almedalsveckan 2017.

VBL - 07 jan 13 kl. 09:50

Försvarsmakten satsar på rökfritt

Snart är det slut med alla rökpauser inom försvaret. Försvarsmakten har startat ett omfattande projekt där man uppmanar både värnpliktiga och stamanställda att sluta använda tobak och snus..

SR - 11 jul 13 kl. 07:18

Försvarsmakten satsar mer på marknadsföring

Sedan värnplikten avskaffades 2010 har Försvarsmakten satsat 350 miljoner kronor på direkt marknadsföring, bara i år är marknadsföringsbudgeten 90 miljoner..

Kristianstadsbladet - 21 apr 16 kl. 03:00

Försvarsmakten satsar på träningsapp

Army training har varit populärt en längre tid. Men nu kommer den äkta militärträningen: Försvarsmakten har samlat övningar och träningsprogram i en gratis app, som vem som helst kan ladda ned..

SR - 03 okt 16 kl. 15:23

Försvarsmakten brände 437 miljoner på reklam

Försvarsmakten satsar stora pengar på att rekrytera soldater. Sedan värnplikten avskaffades för sex år sedan har 437 miljoner lagts på reklam, skriver tidningen Resumé..

Kristianstadsbladet - 15 maj 18 kl. 00:01

Försvarsmakten flirtar med fordonselever

När värnplikten nu har återinförts och regeringen satsar mer pengar på försvaret behövs det mer personal - framför allt tekniker. Den arbetskraften hoppas Försvarsmakten hitta på fordonsprogrammet i Hässleholm..

NSD - 29 jun 12 kl. 12:10

Myndigheter satsar på Almedalen

Myndigheter och regioner lägger ut hundratusentals kronor på att synas under politikerveckan i Visby. Västra Götaland är störst bland Sveriges regioner och har en budget på 800 000 kronor. Försvarsmakten satsar 745 000 kronor och Socialstyrelsen lägger ut 430 000 på Almedalen, visar en rundringning som TT har gjort..

Cornucopia - 17 nov 14 kl. 09:13

Gotlandsbolaget satsar på rysk fossilgas för ny färja

Gotlandsbolaget, som hyr ut sina färjor till Destination Gotland, har beställt en ny färja, som ska drivas på flytande fossilgas, LNG, för leverans 2017. I praktiken satsar alltså Destination Gotland på att köra på rysk fossilgas framöver, istället för rysk olja.

Snygg färja.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 1 timme sedan

TV4 och SVT slår ifrån sig Björn Rosengrens kritik

Björn Rosengren är oroad över att ”Telia vill låsa in TV4” och lyfter att TV4:s nyhetsbevakning och perspektiv är viktiga. Men TV4:s presschef skakar av sig kritiken. Samtidigt är även SVT kritiska mot Björn Rosengrens debattartikel..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Sveriges Annonsörer: ”Alltid effekten som står i fokus”

Annonsörer väljer att investera där de ser att de får önskad effekt, inte för att upprätthålla någon annans verksamhet – hur viktig den än är, skriver Sveriges Annonsörer i ett svar på Alexander Lydeckers replik..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Apple Music tar marknadsandelar

Kampen mellan Apple Music och Spotify hårdnar, enligt siffror från analysfirman Counterpoint som 9to5mac rapporterar om..

Dagens Media - 3 timmar sedan

”Stjärnornas stjärna” lockade miljonpublik

”Stjärnornas stjärna” i TV4 har ökat med över 200 000 tittare sedan premiären..

Dagens Media - 4 timmar sedan

TT spred felaktig uppgift om coronadödstal: ”Väldigt allvarligt”

Ett stort antal medier publicerade i går felaktiga uppgifter om antalet svenskar som dött i det nya coronaviruset. TT:s tillförordnade vd och chefredaktör Per-Anders Broberg ser allvarligt på händelsen som nu ska utredas..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Så jobbar medieföretagen som valt donationsvägen

Allt fler medieföretag vill ha donationer i krisen – lär av några som redan har lyckats..

Dagens Media - 7 timmar sedan

Viaplay tar plats in Com Hems guldpaket

Com Hem och Nent har utökat sitt avtal vilket bland annat innebär att streamingtjänsten Viaplay och Viasats film- och seriepaket kommer att ingå för Com Hems ”TV Guld”-kunder..

Dagens Media - 8 timmar sedan

”Skolböcker behövs inte. Jag kan ha allt på min ipad”

I det 121:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av 11-åriga Benjamin Mankowitz för att diskutera teknik och hur barn ser på en digital nutid och framtid..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Hon tar över Piteå-Tidningen

Piteå-Tidningens ställföreträdande utgivare Mari Gustafsson blir ansvarig utgivare..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Analysbrevet 6 april: Stödpaket, Readly och Podme

Statens krispaket mottas med skepsis + Readly till två nya länder + Podme tar in kapital..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.