Nyteknik > Teknik

Wednesday, 01 April, 16:42

Nyteknik - 25 mar 20 kl. 19:21

Krispaket med 40 miljarder kronor ska rädda småföretagenRegeringen vill i ett nytt krispaket ge nära 40 miljarder kronor i direkta stöd för att rädda småföretagen. De ska också få banklån lättare med en statlig lånegaranti för hundra miljarder kronor..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krispaketmed 40 , miljarderkronor ska , rädda, småföretagen
Sydöstran - 25 mar 20 kl. 20:09

Corona: 40 miljarder i stöd ska rädda småföretag

Regeringen vill i ett nytt krispaket ge nära 40 miljarder kronor i direkta stöd för att rädda småföretagen. De ska också få banklån lättare med en statlig lånegaranti för hundra miljarder kronor..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 15:30

Samordna hjälpen till småföretagen

Många småföretag blöder och företagare ser sina livsverk tyna bort i Coronakrisens skugga. Det är hjärtskärande att höra deras berättelser och många funderar på om och hur man kan hjälpa till.
Regeringen och Riksbanken har avsatt miljarder, men det mesta riskerar att gå småföretagen förbi.

Jönköpingsnytt - 20 mar 20 kl. 11:38

Kommunens krispaket ska rädda företagen

Jönköpings kommun har tagit fram ett stödpaket som ska hjälpa utsatta ideella föreningar och lokala näringsidkare.
– Hela samhället måste samla sina resurser, och det här är vårt sätt, säger Ilan De Basso (S).
.

Skånskan - 20 mar 20 kl. 14:16

Nytt krispaket till företagen från regeringen

Regeringen är klar med ännu ett krispaket till företagen. Staten utökar nu krediter och kreditgarantier till främst mindre företag.– Det ger ytterligare möjligheter för svenska företag att få stöd i denna svåra situation, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Skånskan - 23 mar 20 kl. 12:09

M: Akut läge för att rädda jobb och företag

Slopa arbetsgivaravgiften under två månader, halvera hyreskostnaden och skapa en statlig riskkapitalfond. Moderaterna föreslår fler krisåtgärder för att rädda jobb och företag från coronavirusets effekter.De närmaste dagarna ska landets företag betala ut löner och andra kostnader.

SVT - 17 mar 20 kl. 09:19

Finansministern om de svenska jobben och företagen: ”Vi ska försöka mildra det här”

I måndags sjösatte regeringen ett nytt krispaket för att rädda svenska företag som går på knäna till följd av coronavirusets utbrott. Paketet omfattar 300 miljarder kronor. Bland annat ska staten stå för halva lönekostnaden vid korttidspermittering och företagen kan vänta med att betala in skatt..

DN - 20 mar 20 kl. 16:15

Nytt krispaket för att rädda företagen

Regeringen och samarbetspartierna lägger fram ett nytt krispaket till svenska företag..

YLE - 09 apr 15 kl. 16:40

"Nyföretag kan ge staten miljarder"

Finländska småföretag blir allt stabilare, men personaltillväxten är ännu blygsam. Allt fler nyföretag är livskraftiga, men ska bolagen börja anställa krävs både politisk och ekonomisk draghjälp, är kontentan i rapporten från Finlands nyföretagarcenter. Mer än 80 procent av de drygt 35 000 företag som startats genom nyföretagarcentren under senare år är ännu verksamma.

GöteborgsPosten - 20 mar 20 kl. 19:47

Så ser experterna på regeringens krispaket

Gör regeringen tillräckligt för att rädda de krisande företagen? GP har frågat chefsekonomer och experter om de finanspolitiska stimulanserna..

NT - 23 mar 20 kl. 14:00

Här är paketet som ska rädda företagen

Finspångs kommun går in med krispaket till näringslivet i samhället..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

BMW bekräftar satsning på bränsleceller – drivs av vätgas

Trots stort fokus på batterier så är vätgas inte ute ur bilden för BMW. Och för att påminna oss om det har tillverkaren nu presenterat specifikationerna på sin kommande bränslecellsdrivlina..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Sunpines nya talldieselfabrik ökar produktionen med 50 procent

Trots överklagat miljötillstånd och den globala coronapandemin börjar den stora expansionen av Sunpines biodieselfabrik vara färdig. Efter driftstart beräknas utbyggnaden öka produktionen till 150 000 kubikmeter biodiesel per år..

Nyteknik - 1 timme sedan

”Blir nanopartiklar nästa hälsofara för byggsektorn?”

Fler och fler byggmaterial har fått nya och bättre egenskaper med nanoteknik. Men det finns ingen kartläggning av vilken omfattning det används, och om de medför risker för hälsan, skriver Johnny Kellner..

Nyteknik - 1 timme sedan

Här är teknikvärldens bästa aprilskämt

Det är 1 april och tech-världen gör sitt bästa för att sprida humor. Här samlar vi några av dagens bästa aprilskämt från teknikvärlden – även om det just i år är färre än vanligt..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Liebherr lanserar helelektrisk betongbil

Redan till hösten kommer det att rulla en betongbil i Schweiz som drivs helt och hållet av el. Volvo lastvagnar bidrar också till projektet..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Stopp på Scanias fabriker i flera veckor till

Produktionen på Scanias fabriker i Sverige, Nederländerna och Frankrike stoppas till och med den 20 april, rapporterar Dagens Industri..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Industrin visar sämsta siffran på 25 år: ”Det är en tvärnit”

Aldrig tidigare under 25 års tid har inköpschefsindex – en av de viktigaste konjunkturmätarna – rasat så mycket månadsvis..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Coronaviruset slår mot bilmarknaden i vår

Nybilsregistreringarna minskade under mars, enligt statistik från branschorganisationen Bil Sweden. Det är inte relaterat till den rådande pandemin – men effekterna slår mot marknaden i vår..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Deras nya batteripack kan misshandlas utan brandrisk

BYD hävdar att de nu tar elbilarnas säkerhet till en ny nivå. Tillverkaren demonstrerade det nya batteriet ”Blade” genom att sticka hål på det med en spik..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Myndigheterna rapporterar för få it-incidenter: ”Anmärkningsvärt”

Förra året rapporterade myndigheterna in 296 allvarliga it-incidenter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), visar årsrapporten för 2019. Det anser myndigheten är alldeles för få..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.