Cornucopia > Ekonomi

Monday, 06 April, 21:03

Cornucopia - 26 mar 20 kl. 09:33

Stenhårt ras i konjunkturbarometern - men inte nattsvart änMars månads konjunkturbarometer från Konjunkturinstitutet (KI) vvisar upp lägsta nivån sedan 2013 och det största raset en enskild månad sedan den akuta finanskrisens november 2008. Men läget är ännu inte nattsvart och barometern håller sig över -10 för ekonomin som helhet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Konjunkturinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stenhårt, rasi , konjunkturbarometernmen inte , nattsvart, än
Cornucopia - 17 maj 18 kl. 10:14

Stockholmsekonomin i fritt fall - lågkonjunktur och ras för databranschen

Stockholms konjunkturbarometer befinner sig i fritt fall och ekonomin är enligt Handelskammaren nu inne i en lågkonjunktur. Speciellt data- och konsultbranschen faller, vilket förstås är allvarligt när programmerare är Stockholms vanligaste yrke. Konjunkturen som helhet är den sämsta sedan 2013.

YLE - 25 jun 13 kl. 16:32

Stenhård konkurrens om målvaktsplatserna till Sotji

Finland har det väl förspänt på målvaktsfronten inför OS-ishockeyn i Sotji. Minnesota Wilds burväktare Niklas Bäckström är en åtta målvakter som utsågs till OS-kandidater på tisdagen. De övriga sju som Finlands förbundskapten Erkka Westerlund utsåg var Kari Lehtonen, Antti Niemi, Antti Raanta, Tuukka Rask, Pekka Rinne, Karri Rämö och Petri Vehanen.

Barometern - 16 sep 14 kl. 09:10

Stenhårt jobb gav resultat

Kommunalrådet Henrik Yngvesson är besviken över valresultatet. Samtidigt är han otroligt nöjd. – Vi har gjort en fantastiskt bra lokal valrörelse.

Expressen - 02 apr 20 kl. 16:23

Krisplan: Cupen kan avgöras på en vecka

Restriktionerna ökar – samtidigt jobbar svensk fotboll stenhårt i kulisserna för att ha en så kort startsträcka som möjligt den dag man väl kan börja matcha igen.Enligt uppgift till Kvällsposten kan exempelvis svenska cupen komma att slutföras på ungefär en vecka och spelas helt utan publik.– Med cupen är det viktigare ur ett sportsligt perspektiv att vi kan genomföra de omgångar som är kvar än det är att vi spelar med publik, säger MFF:s vd Niclas Carlnén..

YLE - 20 jul 15 kl. 08:48

Stenhård kamp om sista VM-platsen i spjut

Det blir en hård kamp om den tredje och sista platsen till VM i Peking i herrarnas spjut. Redan VM-klara Tero Pitkämäki och Antti Ruuskanen kommer att få sällskap av en tredje kastare – men vem? I och med att Lassi Etelätalo kastat in handduken lär kampen i första hand gå mellan Teemu Wirkkala och Ari Mannio.

Skånskan - 21 apr 16 kl. 09:00

Nu ska hans OS-öde avgöras

Sport En och en halv liter vätska.
Så mycket ska bort innan Zakarias Tallroth väger in i Ulaanbaatar.
Då är han nere i de där magiska 66 kilona – och redo för sitt livs turnering där tre OS-biljetter finns att hämta.

Expressen - 07 jun 17 kl. 19:46

H&M:s historiska ras – lägsta kursen sedan 2012

Klädjätten H&M:s aktieras tycks inte ha någon botten.Den amerikanske stjärnanalytikern Geoffrey Ruddell spekulerar i chefsbyte i toppen. Hans hårda ord från New York träffade bolaget stenhårt under onsdagen.

Dagensanalys.se - 14 sep 17 kl. 10:31

Apples reklamfilmer: Apple går ut stenhårt i samband med 10-års jubileet av iPhone

I tisdags var det tio år sedan Steve Jobs och Apple lanserade den första iPhonen. I tisdags lanserade de såväl sin senaste telefon, iPhone 8, som deras jubileumstelefon iPhone X. De reklamfilmer som skapats för att visa upp de nya produkterna är inget annat än världsklass.

DI - 13 feb 18 kl. 16:23

Varningen: Ändrad skatt slår stenhårt mot bomarknaden

Regeringens förslag till stora förändringar av bolagsskatten väcker stark oro i näringslivet. Flera fastighetsjättar varnar för ett ras för bostadsbyggandet.  Alltifrån småföretag till internationella storbolag riskerar att drabbas hårt, hävdar näringslivsföreträdare..

Dalarnas tidningar - 21 okt 18 kl. 11:00

Årets sista ras för IFK Mora – nu tittar lagkaptenen framåt: "Kommer att jobba stenhårt här i vinter"

Det var på något sätt en typiskt avslutning på säsongen för IFK Mora. När ett kvaljagande Bollnäs....

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

MÖP-måndag: Coronakrisen chans för Försvarsmaktens rekrytering av GSS/K

Dags för MÖP-måndag igen. Coronakrisen innebär en fantastisk möjlighet för Försvarsmakten att maximera rekryteringen till heltidsanställda gruppchefer, soldater och sjömän (GSS/K). Detta då de värnpliktiga ungdomar som snart muckar därmed får en chans att övervintra den värsta ekonomiska krisen i modern tid i Försvarsmaktens trygga famn.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Coronakrisen i en graf: Antalet varsel per månad

Internationella (som IMF) och nationella bedömare menar att coronakrisen är den värsta ekonomiska krisen i modern tid. En graf som kan illustrera detta är grafen över antalet varslade per månad nedan, som sträcker sig tillbaka till januari 1981.
Antal varsel per månad.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Kungligt finbesök hemmavid på kvällskvisten

Igår fick gården kungligt hembesök. Om inte av kungen, så åtminstone två prinsar. En av dem visar upp en skada vars ursprung kan diskuteras.

Cornucopia - 9 timmar sedan

BRA i rekonstruktion - kan ej återbetala biljetter - Nef och The Shirt Factory i konkurs

Flygbolaget BRA (Braathens, fd Malmö Aviation) har ansökt om konkursskydd genom företagsrekonstruktion. Under rekonstruktionsperioden kan man inte betala ut pengar för eventuella avbokade biljetter men biljetter står kvar på sina bokningsnummer. Bland övriga konkurser eller rekonstruktioner märks anrika klubben Nef(ertiti) i Göteborg som kastade in handduken i en konkurs.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Stockholmsbörsen öppnar starkt efter dödskors och negativ vecka

Stockholmsbörsen öppnar starkt efter att likt de flesta index fått ett dödskors förra veckan, och upplevt en röd vecka som gått. Val av aktiefonder i PPM nedan också.
Dagschart OMXSPI och OMXS30.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Värsta kraschen någonsin i SEB:s boprisindikator - innebär att bopriserna kommer rasa

SEB:s boprisindikator kraschar totalt, specifikt 67 punkter på en månad. Det är den störstaförändringen på en månad sedan indikatorn startade 2003. Indikatorn visar psykologin på bostadsmarknaden, och korrelerear mycket starkt med bostadsprisernas utveckling, så detta innebär att bostadspriserna kommer gå ner när de rapporteras senare under månaden.

Cornucopia - Igår: 18:28

Söndagsenkät: Har du haft Covid-19 eller smittats av SARS-CoV-2?

Dags för en seriös söndagsenkät, och ett helt ovetenskapligt stickprov på huruvida du smittats av coronaviruset SARS-CoV-2 och/eller haft Covid-19. Svaret inkluderar möjlig självskattning, då de flesta som blivit smittade aldrig kommer få det bekräftat via test. Svara nedan.

Cornucopia - Igår: 17:58

Vårstädning och bygge

Som varmast rapporterade väderstationen in 14.2 grader i skuggan idag, och dagen har ägnats åt bygge av maskinhallen och vårstädning på gården, samt renovering av odlingsbänkar mm.
Dagsläget maskinhallen.

Cornucopia - Igår: 11:29

Årets vedproduktion - gissa vedsorterna

I skrivande stund färdigproduceras årets ved för torkning. Det blev några årsförbrukningar, vilket kan vara bra att ha. Eller något.

Cornucopia - Igår: 10:19

Gästinlägg: Mindre makt åt folket!

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren.

Jag försöker följa med hjälpligt i svensk massmedia och har noterat i dagarna att regeringen först ville försöka skaffa sig mer makt men sen kunde tänka sig att gå med på att riksdagen även fortsättningsvis ska få bestämma - det var ju strålande att man landade i den tanken, även om det tydligen krävde att Vänsterpartiet och Moderaterna gjorde gemensam sak.
Blå korset.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.