YLE > Finland

Saturday, 04 April, 17:51

YLE - 26 mar 20 kl. 09:49

Utrikesminister Pekka Haavisto informerar om läget för finländare utomlands - följ vår liverapport från klockan 11Regeringens presskonferens förväntas behandla detaljer för finländare som återvänder hem från utlandet. Utrikesminister Pekka Haavisto för ordet. Vi rapporterar direkt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pekka Haavisto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utrikesminister, Pekka, Haavisto, informerarom , lägetför , finländare, utomlands, följ vår liverapport från klockan 11
YLE - 06 dec 19 kl. 13:23

Utrikesminister Pekka Haavisto: Jag har inte petat någon tjänsteman från sin post

Utrikesminister Pekka Haavisto från De gröna besvarar den kritik som riktats mot honom angående hans agerande i samband med finländarna på lägret al-Hol i Syrien. Haavisto beskylls för att ha omplacerat en tjänsteman som vägrat ta hem de finländska barnen från lägret med konsulär transport..

YLE - 26 mar 20 kl. 09:49

Utrikesminister Pekka Haavisto informerade om läget för finländare utomlands - vi rapporterade i liveblogg

Utrikesminister Pekka Haavisto vill inte förebrå någon för kaoset på Helsingfors-Vanda flygfält då finländska turister återvände hem. Nu är allt i ordning, då det kommer fler resenärer på fredag. Haavisto höll presskonferens om hjälpen till finländare utomlands på torsdag förmiddag..

YLE - 18 dec 19 kl. 19:12

Pekka Haavisto: Evakueringsoperation från al-Hol pågår – barnen ännu inte hos finländska myndigheter

Utrikesminister Pekka Haavisto bekräftar att en operation för att evakuera två barn från al-Hol-lägret har inletts. Enligt Haavisto är barnen ännu inte hos finländska myndigheter..

YLE - 14 nov 19 kl. 22:55

Utrikesminister Pekka Haavisto i Washington om kampen mot IS: Nätverket är fortfarande starkt i vissa områden

Utrikesminister Haavisto har på torsdagen besökt Washington D.C för ett extra insatt möte med den internationella koalitionen mot terroristgruppen IS. USA:s utrikesminister Mike Pompeo var värd för mötet..

YLE - 15 jun 19 kl. 13:35

Nya utrikesministern Pekka Haavisto ser allvarligt på fartygsattackerna i Hormuzsundet

Finlands nya utrikesminister Pekka Haavisto från De gröna säger att det är tragiskt att den internationella fartygstrafiken utsätts för fara. Han kommenterade på lördagen den senaste veckans incidenter i Omanbukten där ett norskt och ett japanskt tankfartyg utsatts för angrepp..

YLE - 09 dec 19 kl. 16:57

Pekka Haavisto har diskuterat konflikterna på Utrikesministeriet i dag - alla tjänstemän anser inte att det är en hemsk arbetsplats

Utrikesminister Pekka Haavisto (De gröna) har diskuterat den inflammerade arbetsmiljön på ministeriet med en del av personalen i dag. Samtidigt uppger andra tjänstemän för Svenska Yle att de inte alls upplever att Utrikesministeriet skulle vara en hemsk arbetsplats..

YLE - 11 dec 19 kl. 09:30

Oppositionen kräver klara svar av regeringen om al-Hol - Pekka Haavisto håller presskonferens klockan 16

Varken utrikesminister Pekka Haavisto eller regeringen har kunnat ge klara besked om vad som är på gång med IS-finländarna i al-Hol, anser oppositionspartierna..

YLE - 11 dec 19 kl. 15:14

Pekka Haavisto: Jag känner inte till att några personer är på väg från al-Hol

Utrikesminister Pekka Haavisto (Gröna) ger fortfarande inte några klara besked om vilka planer Finland har för IS-kvinnorna och barnen i al-Hol i Syrien. På en presskonferens på onsdagseftermiddagen fortsatte han upprepa det han tidigare har sagt..

YLE - 18 dec 19 kl. 15:54

Analys: Regeringen och Pekka Haavisto klarade av interpellationen, men problemen är inte ur världen med det

Utrikesminister Pekka Haavisto och regeringen åtnjuter riksdagens förtroende. Det betyder inte att al-Hol-frågan är ur världen eller att regeringen saknar utmaningar, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 18 dec 19 kl. 19:12

Kurdiska myndigheter hämtade de föräldralösa barnen från al-Hol – Pekka Haavisto: En evakueringsoperation har inletts

Enligt utrikesminister Pekka Haavisto har en evakueringsoperation inletts för att hämta de föräldralösa barnen från lägret al-Hol i Syrien..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Veckoslutsläsning: Påskpyssel sysselsätter, coronakrisen i en tidslinje, Hankenstuderande vill rädda Finlands ekonomi

Här kommer lite kvällsläsning för den här lördagen!.

YLE - 1 timme sedan

Inga besök på avdelningen för nyfödda från och med måndag – partnern får endast vara med under förlossningen

Nya restriktioner vad gäller besök på avdelningar för nyfödda träder i kraft på måndag, rapporterar Yle Uutiset. Då får partnern endast närvara på själva förlossningen, men inte hälsa på bebisen efter det..

YLE - 2 timmar sedan

HS: Sibbos förhållandevis höga coronasiffror beror på en fest

Då Institutet för hälsa och välfärd THL i fredags publicerade kommunvisa siffror på coronavirusets framfart visade det sig att Sibbo i Östnyland hade förhållandevis många fall av smitta. Av kommunens 21 000 invånare hade 30 smittats av corona..

YLE - 2 timmar sedan

94-åriga Jutta Zilliacus är stolt över regeringen: ”Jag tycker de har fattat väldigt kloka beslut”

Flera fall av coronavirus har uppdagats på äldreboenden runt om i Finland, både bland klienter och personal. Från Savolax rapporteras om tre dödsfall. Alla seniorer på äldreboenden är ändå inte rädda.

YLE - 2 timmar sedan

Entreprenören och den evige optimisten Peter Vesterbacka: “Kriser skapar alltid möjligheter”

Peter Vesterbacka tillbringar vanligtvis halva sin tid på resande fot, men sedan några veckor tillbaka sköter han alla sina möten hemifrån. En stor omställning för entreprenören som har blivit van vid att ha hela världen som sin arbetsplats..

YLE - 3 timmar sedan

Coronaviruset har krävt 25 dödsoffer

25 människor har nu avlidit av coronavirus i vårt land. Institutet för hälsa och välfärd THL publicerade uppdaterade siffror på lördag eftermiddag..

YLE - 3 timmar sedan

Rekreationsområden i Västnyland lockar upp till tre gånger fler besökare just nu - 8 tips på vad du bör tänka på innan du går ut i naturen

Många vill röra sig i skog och mark nu när livet på många andra plan är begränsat. Hittills har tillströmningen av besökare på i friluftsområden och på naturstigar i Västnyland inte blivit problematisk..

YLE - 4 timmar sedan

Två beväpnade män på fri fot i Pyttis - polisen varnar allmänheten

Polisen varnar allmänheten i Pyttis för två beväpnade män som är på fri fot. De blev efterlysta på fredagen efter skottlossning utanför en klubblokal som tillhörde Hells Angels i Kotka. Artikeln uppdateras.

YLE - 5 timmar sedan

Cancervården fortsätter som förut, men hjärtpatienter vågar inte besöka sjukhus

Cancerorganisationernas riksomfattande rådgivning har fått ta emot många samtal av bekymrade cancerpatienter och deras anhöriga. Man är speciellt orolig för hur stor risk tidigare cancerpatienter har att insjukna allvarligt i coronasjukdomen covid-19..

YLE - 7 timmar sedan

Expert tror inte på snabb återhämtning - fyra orsaker till varför den ekonomiska krisen blir långvarig

Den som tror att coronapandemin leder till en enbart tillfällig ekonomisk svacka, misstar sig rejält. Det säger Vesa Puttonen, professor i finansiering vid Aalto-universitetet. Han listar fyra skäl till sin pessimism - och ger småsparare några börstips i krisläget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.