GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 02 April, 14:17

GöteborgsPosten - 25 mar 20 kl. 21:21

Kritiken: Media spär på rasism mot svensksomalierFörening i Biskopsgården dömer ut rapporteringen om svensksomalierna som dog av covid-19..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Biskopsgården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritiken, Media, spär, rasismmot , svensksomalier
DN - 07 jan 18 kl. 23:32

Zlatan anklagar svensk media för rasism

I en ny, fransk dokumentär ger fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimović en känga både till spelare i Malmö FF och svensk media..

SVT - 25 jan 16 kl. 10:34

Charlotta Rampling beklagar uttalandet om rasism mot vita

I fredags sa Charlotte Rampling att kritiken mot Oscarsgalan var rasism mot vita, ett uttalande som fått mycket kritik. I ett uttalande till CBS News beklagar hon att uttalandet kan ha misstolkats..

Dagens Media - 17 dec 13 kl. 16:36

Aftonbladet-chef: "Bonnier normaliserar rasism"

DN:s Peter Wolodarski och Expressens Thomas Mattsson normaliserar rasism. Det hävdar Aftonbladets debattchef Ehsan Fadakar..

Dagens Media - 12 jun 14 kl. 11:14

Copywriterns ordvitsar om SD ska samla in pengar mot rasism

Copywritern Karl Fredrik Mattsson, som bland annat ligger bakom "horkarlsmyntet", ligger bakom ordvitsboken "Järnrör inte min Sverigedemokrat". För Dagens Media berättar han varför dåliga ordvitsar är rätt sätt att bemöta SD på..

Dagens Media - 27 jun 14 kl. 15:11

Kommunal testar om du har rätt namn: "Rasism och diskriminering sker omedvetet"

Kommunals kampanj #namnofobi har fått stor spridning i de sociala medierna. För Dagens Media berättar projektledaren Ellinor Perlefelt om tanken bakom kampanjen..

PI - 11 apr 11 kl. 11:18

Våldtäkter ? rasism i Sverige, informationsupplysning i Norge

VÅLDTÄKTSEPIDEMIN Svenska Dagbladet rapporterade under gårdagen att Thoralf Alfsson sprider rasism på sin blogg Enligt Svenska Dagbladet skriver Alfsson bland annat, ?när det gäller just gruppvåldtäkter så handlar det nästan uteslutande om förövare med invandrarbakgrund eller utländsk härkomst?. Vidare skriver Alfsson att ?

Kristianstadsbladet - 10 dec 13 kl. 08:55

Från ord till handling mot rasism i Sverige

Foto: JASSIM MOHAMMED
Hösten har varit en tid av självrannsakan för Sverige. Debatten om Skåne-polisens registrering av romer är ett av flera uttryck för den strukturella rasism som fortfarande i alltför hög grad präglar det svenska samhället, skriver Alexander Gabelic och Jan Lindelöf.
Att allt inte står väl till bekräftades när regeringen förhördes i höstas i den FN-kommitté som övervakar hur medlemsländerna följer konventionen mot rasism och etnisk diskriminering.

PI - 19 apr 11 kl. 14:30

Rasism mellan minoritetsgrupper

RASISM I Stockholms lokaltidning ”Vår linje” finns nyttig läsning som berör dagsaktuella ämnen i en öppen och saklig ton med flera ovanliga infallsvinklar som sällan går att finna i etablerad media. I viss mån politiskt inkorrekta och mycket bra artiklar! En frågeställning som är politiskt inkorrekt är rasism och fördomar mellan minoritetsgrupper och även samma tankar gentemot majoritetsbefolkningen.

Expressen - 28 nov 16 kl. 19:12

Sanna Nielsens svar efter rasism-kritiken

Sanna Nielsen uppträdde i kimono, runda glasögon och stora tänder på Oscarsrevyn. Efter föreställningen la hon upp en bild på sig själv i utklädseln på Facebook – och anklagades för rasism. Nu svarar programledaren och artisten på kritiken: "Jag blir förbannad!

Expressen - 05 dec 16 kl. 17:07

Robert Gustafssons ord efter kritiken mot Sanna Nielsen

Sanna Nielsen anklagades för rasism efter en bild på sig själv från Oscarsrevyn, där hon är klädd i kimono, runda glasögon och har stora tänder. Nu är bilden borttagen och revykollegan Robert Gustafsson försvarar henne mot kritiken. – Hela revyn handlar om motsatsen till rasism, säger han..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Jazzlegenden Ellis Marsalis Jr död

Ellis Marsalis Jr var en tongivande del av musikscenen i New Orleans. Han avled på sjukhus på onsdagen, till följd av komplikationer som uppstått då han drabbats av coronaviruset, rapporterar amerikanska medier..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Sydkorea ljusglimt i Asien

Efter fall på börserna i både Europa och Nordamerika går Japan i samma riktning. I Tokyo föll såväl Nikkei 225-index som det bredare Topixindex med drygt 1,5 procent under torsdagen..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Skanska bygger ut Västkustbanan

Skanska har fått i uppdrag av trafikverket att bygga dubbelspår på Västkustbanan. Beställningen är värd cirka 1,7 miljarder kronor, skriver byggbolaget i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Över 5 000 virusdöda i USA

Coronapandemin stärker sitt grepp om USA..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Klassiska designstolar stulna på Skagenhotell

Över 30 designstolar, tillsammans värda hundratusentals kronor, har stulits i en fräck kupp på ett hotell i Skagen..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Stockholms krisfond till kulturen kritiseras

Den krisfond på 20 miljoner kronor som kulturborgarrådet i Stockholms stad, Jonas Naddebo (C), aviserat har blivit sågad längs fotknölarna av stadens kulturliv..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Privata kit för coronatest säljs av Göteborgsföretag

Professor skeptisk: "En alldeles för dålig prestanda"..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Svenska dopingilskan: "Det finns inga ursäkter"

140 dopingavstängda kan nu tävla i OS – efter att mästerskapet flyttats..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Bolånetagare får undantag från amortering

Ska stärka bolånetagares förmåga att klara av försämringar, enligt FI..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Spelbolag hamnar på Svarta listan

Spelbolagen Mr Green och Comeon har hamnat på Råd & Röns Svarta listan efter att de vägrat ersätta två kunder för deras spelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.