GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 04 April, 11:55

GöteborgsPosten - 26 mar 20 kl. 05:00

Absurt att anklaga nyliberalismens kritiker för att vara socialisterNyliberalismens dogm är att marknaden ska lösa alla problem. Det ser vi de katastrofala konsekvenserna av nu..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Absurtatt , anklaga, nyliberalismens, kritikerför att vara , socialister
Nyheter 24 - 13 jan 11 kl. 09:31

Palin: Anklaga mig för morden är blodsförtal


Republikanen Sarah Palin slår tillbaka mot kritiker och säger att hon förföljs på samma sätt som judarna - med blodsförtal. INTERNET. Inte ett ord om den prickskyttetavla med demokraten Gabrielle Giffords i gevärssiktet.

Sarah Palin: "America's Enduring Strength" from Sarah Palin on Vimeo.

HBL - 19 jun 14 kl. 01:49

Nyliberalismens blinda fläck

Doktrinen att ett företags enda uppgift är att ge vinst till sina ägare är en lockande förenkling av verkligheten för vd:er i korselden av förväntningar. Det har varit svårt för många att förstå hur finanskoncernen Nordea motiverar uppsägningen av mer än hundra anställda samtidigt som man i fjol uppvisade en rörelsevinst på över fyra miljarder euro. I den här åtminstone på ytan paradoxala situationen kolliderar två ideologiskt skilda synsätt på företagsansvar och affärslogik.

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 07:58

EU-kritiker mot brittisk valvinst


Anklagelser om rasism och främlingsfientlighet verkar inte bita på UK Independence Party och dess väljare. När Storbritannien håller sitt EU-val i dag väntas det starkt EU-fientliga UKIP bli största parti, eller möjligen knapp tvåa bakom Labour.De två partierna har fått jämna siffror i de sista opinionsmätningarna, men eftersom UKIP-väljarna anses vara mer intresserade av att rösta är det bäddat för seger för Nigel Farage och hans partikamrater.

BT - 22 maj 14 kl. 07:58

EU-kritiker mot brittisk valvinst

Anklagelser om rasism och främlingsfientlighet verkar inte bita på UK Independence Party och dess väljare. När Storbritannien håller sitt EU-val i dag väntas det starkt EU-fientliga UKIP bli största parti, eller möjligen knapp tvåa bakom Labour. De två partierna har fått jämna siffror i de sista opinionsmätningarna, men eftersom UKIP-väljarna anses vara mer intresserade av att rösta är det bäddat för seger för Nigel Farage och hans partikamrater.

DN - 21 maj 17 kl. 22:24

Ben Lerner: Att skriva är både absurt och total hängivelse

New York. En kritiker har sagt att han skriver framtidens litteratur. DN har träffat New York-författaren Ben Lerner, vars första roman, ”På väg från Atocha”, just kommit på svenska..

BT - 23 jun 14 kl. 17:48

Kriminolog om straffskärpning för bostadsinbrott: "Är absurt"

Alliansledarna vill bekämpa bostadsinbrott med straffskärpning. Förslaget får hård kritik. – Förslaget är absurt.

YLE - 09 jun 16 kl. 13:22

Strandvall om kontraktsfarsen: Helt absurt

En petitess håller Sebastian Strandvall vid sidan om fotbollsplanen för tillfället. Vasamittfältaren får inte spela för VPS på grund av en utebliven stämpel. Strandvall lämnade Iran och klubben Rah Ahan Crystal FC i början av maj och skrev en vecka senare på för VPS.

Expressen - 22 aug 19 kl. 07:45

Carl Bildt om Grönland: ”Bortom absurt”

Donald Trump ställde in sitt besök på Grönland efter besked om att ön inte var till salu.Draget resulterade i ett samtal mellan USA:s och Danmarks utrikesministrar under onsdagskvällen.Nu får han även stark kritik av tidigare statsministern Carl Bildt (M) i en kolumn i Washington Post.

Expressen - 30 mar 11 kl. 10:54

Hennes brott: Anklaga soldaterna för våldtäkt

Den kvinna som uppgett att hon blivit våldtagen av Khadaffis soldater står nu själv misstänkt för brott. Anledningen är att hon hävdar att hon blivit våldtagen. - Pojkarna som hon har pekat ut som våldtäktsmän har anmält henne eftersom det är en allvarlig kränkning att anklaga någon för sexualbrott, säger regeringens talesman Moussa Ibrahim..

SmålandsPosten - 22 nov 13 kl. 06:23

?Oerhört allvarligt att anklaga sin egen personal?

Lars-Olof Franzén (A-A) blev tagen i örat i fullmäktige, när hans svar på Sven Sunessons (C) interpellation om uttalanden i pressen togs upp. Uttalandena fick Växjös kommunalråd att avsäga sig kontakten med Alvesta och kräva förklaring.
Lars-Olof Franzen sade att Växjö kommun inte följer Värends räddningstjänst stadga och att Alvestas tjänstemän kryper för Växjös kommunalråd Bo Frank (M).

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

"Det återstår att se vem som hade rätt"

Sveriges mjuka linje vad gäller smittskyddsåtgärder i coronakrisen är ett experiment, enligt den tidigare danske statsministern Anders Fogh Rasmussen..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Branschen kräver mer – "tidningar försvinner"

Trots regeringens stödpaket till svenska medier skriker branschen efter mer..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Stort intresse för Företagsakuten

Riksgälden har slagit upp portarna till Företagsakuten, som går in med statliga garantier för att få banker att låna ut mer till företag som drabbats av coronakrisen..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Anteckningar från en karantän

GP:s krönikör funderar på tillvaron efter tre dagar i lägenheten..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Inget titelförsvar för Joshua

Den brittiske boxaren Anthony Joshuas titelförsvar mot bulgaren Kubrat Pulev, 38, kommer inte att avgöras i London den 20 juni..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Kvinna med barnvagn våldtogs – straffet sänks

Norges Høyesterett sänker straffet för en man som dömts för att ha våldtagit en kvinna som var ute på barnvagnspromenad i Tønsberg i fjol. Mannen dömdes inledningsvis till sju års fängelse, men domen överklagades och påföljden skärptes till åtta år i Agder lagmannsrett..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Förlängd reseavrådan till 15 juni

Res inte – förrän tidigast i sommar..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

"Vi ska klara det värsta scenariot också"

Vårddirektören: I Västra Götaland ska IVA-platserna räcka..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Värmdö kommun: Kom inte hit

Stockholmare uppmanas att inte resa till andra delar av landet, inte minst under påsken, för att bromsa spridningen av coronaviruset. Nu vädjar Värmdö kommun, som ligger öster om huvudstaden men inom Region Stockholms sjukvårdsområde, om att människor ska undvika besök i "vår vackra skärgård" de kommande veckorna..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

H&M rusade och föll på svag börs

Stockholmsbörsen backade på handelsveckans sista dag i linje med de stora börserna i Europa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.