GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 07 April, 08:59

GöteborgsPosten - 26 mar 20 kl. 08:06

Pandemin ökar beroendet av internet – och riskernaGP:s Jan Höglund om hur vi prövas i ett historiskt stresstest som bara har börjat..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Jan Höglund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandemin, ökar, beroendetav , internetoch , riskerna
SVT - 31 jul 15 kl. 19:42

Ecpat: ”Barnporren ökar på internet”

Internet utgör en mötesplats för subkulturer på gott och ont. För konsumenter av barnporr erbjuder de stängda nätverken en oändlig materialkälla, men också en plattform för meningsutbyte vilket gör att synen på övergrepp mot barn normaliseras inom gruppen..

Nyteknik - 19 okt 15 kl. 09:14

”Jo - ryska kärnkraftverket ökar beroendet”

SLUTREPLIK. Det är svårt att förstå resonemanget, Nils Torvalds. Det nya ryska kärnkraftverket vid Bottenviken leder till mer beroende av rysk energi, inte mindre, svarar Peter Eriksson, (mp) Europaparlamentariker..

YLE - 15 okt 14 kl. 04:00

Designdroger ökar i rasande fart

Statistik från tullen visar att designdrogerna ökar i rasande fart i Finland. I fjol hittade tullaboratoriet designade droger i snitt fyra gånger varje dag, vilket är 50 gånger mer än för fem år sedan. Designade droger, så som t.

YLE - 15 okt 14 kl. 04:00

Designade droger ökar i rasande fart

Statistik från tullen visar att de designade drogerna ökar i rasande fart i Finland. I fjol hittade tullaboratoriet designade droger i snitt fyra gånger varje dag, vilket är 50 gånger mer än för fem år sedan. Designade droger, så som t.

YLE - 15 okt 14 kl. 04:00

Syntetiska droger ökar i rasande fart

Statistik från tullen visar att de syntetiska drogerna ökar i rasande fart i Finland. I fjol hittade tullaboratoriet syntetiska droger i snitt fyra gånger varje dag, vilket är 50 gånger mer än för fem år sedan. Syntetiska droger, så som t.

Dagensanalys.se - 14 jun 17 kl. 15:30

Så här mår internet-Sverige

I samarbete mellan Com Hem och Kantar Sifo släpps idag Com Hem-kollen 2017. Rapporten visar att svenska hushåll ligger på en hög nivå när det gäller digitalt välmående och att nivån ökar något sedan förra året. Känslan av otrygghet på internet är det som drar ned den digitala livskvaliteten.

Dagensanalys.se - 19 okt 17 kl. 09:59

Svenskarna och Internet 2017 – Här är hela rapporten

Hälften av de svenska internetanvändarna betalar för musik och film, unga är mer källkritiska än vuxna, 100 procent av de upp till 25 år tittar på Youtube och redan vid två års ålder använder fyra av fem internet. Det är några av alla nyheterna i rapporten ”Svenskarna och internet 2017” från Internetstiftelsen i Sverige, IIS. Undersökningen har pågått sedan år 2000 och är Sveriges största om digitala trender och hur vi använder internet.

Dagensanalys.se - 05 feb 16 kl. 21:11

Orvesto Konsument – Vi blir allt mer mobila och Netflix ökar

Nu är den tredje och sista ORVESTO Konsument-mätningen för 2015 lanserad. Undersökningen innehåller insikter om konsumenter och deras medievanor och beteenden. Mobilanvändandet fortsätter att växa, svensken blir alltmer mobil
Enligt ORVESTO® Konsument 2015:3 läser totalt 47 % av det svenska folket en morgontidning en genomsnittlig dag, och i snitt lägger dessa 27 minuter per dag på sitt läsande.

Ekonomistas - 19 dec 19 kl. 15:03

Är sociala media och internet bra eller dåligt för demokratin?

Att sociala media mycket snabbt kommit att påverka många delar av våra liv råder det ingen tvekan om. Ett speciellt område där effekterna är uppenbara är inom den politiska sfären. Det faktum att fenomenet är så nytt gör dock att det inte finns så mycket systematiska studier av dess effekter på politiken, men det finns mycket ny spännande forskning på området.

ÖstersundsPosten - 29 aug 16 kl. 06:00

Krafttag för att minska beroendet av stafettpersonal i sjukvården

Kostnaderna för hyrpersonal i sjukvården ökar lavinartat. Nu ska landstingen och regionerna ta krafttag för att minska beroendet av stafettläkare och stafettsjuksköterskor..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Ökat tryck på stödlinjer – äldre och barn mest utsatta

Nästan dubbelt så många hör av sig i coronakrisen..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Angela Merkel: Största prövningen för EU

Stöd, lån, löften och garantier staplas på varandra när EU-länderna försöker hantera de ekonomiska effekterna av covid-19..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Sollentuna GP flyttas – augusti aktuellt

Friidrottstävlingen Sollentuna GP avgörs inte som planerat den 16 juni. På grund av restriktionerna kopplande till pandemin skjuts evenemanget upp. Arrangörerna siktar i stället på tävlingar i augusti..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Norwegian varslar all kabinpersonal i Sverige

Passagerarna flyr och nu varslar flygbolaget Norwegian samtliga kabinanställa i Sverige om uppsägning. Totalt handlar det om 400 personer vilket är drygt hälften av den svenska personalstyrkan..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Fem alternativ – så kan fotbollssäsongen avgöras

Den allsvenska fotbollen skulle ha varit i gång nu..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Norge kan tänka sig delta på Opecmöte

Oljekartellen Opec har bjudit in Norge som observatör till torsdagens Opecmöte. Enligt norska oljedepartementet kan det bli aktuellt att Norge deltar..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Vill göra om flygplan till vårdavdelningar

Gör om passagerarplan till intensivvårdsavdelningar under coronapandemin. Det föreslår en grupp experter inom medicin, teknik och luftfart i Storbritannien – som tror att plan av typen A380 och A340 skulle kunna tömmas och fyllas med intensivvårdsplatser på sju till tio dagar..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Regionen ger miljonstöd till kulturlivet

Conny Brännberg (KD): "Kulturchefen har fått i uppdrag att se över hela budgeten".

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Nedbantad digital LO-kongress

Nästa LO-kongress blir digital på grund av virusläget har LO-styrelsen beslutat. Den genomförs den 15 juni för att välja ny LO-ledning och behandla ett begränsat antal formaliafrågor som till exempel verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse och stadgar..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Läkare i protest skingras med batong

Hundratals läkare och annan sjukvårdspersonal, några iklädda munskydd och arbetskläder, har protesterat i staden Quetta i Pakistan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.