BT > Nyheter

Saturday, 28 March, 15:55

BT - I förrgår: 09:49

Kvinnas dödsorsak fortfarande osäker – mordutredning fortgårUnder lördagen hittades en avliden kvinna i en lägenhet på Kristineberg. Polisen inledde en förundersökning om mord men ännu finns inga tydliga tecken på att kvinnan har utsatts för brott. Slutgiltigt svar dröjer månader..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Kristineberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnas, dödsorsak, fortfarande, osäker, mordutredning, fortgår
Corren - 08 jan 13 kl. 15:06

Polisen söker vittnen till inbrott

Den inbrottstjuv som tog sig in i en äldre kvinnas lägenhet i Skäggetorp natten mot tisdag är fortfarande på fri fot..

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Kristianstadsbladet - 08 mar 14 kl. 14:44

Nya röster behöver höras

Foto: Leif R Jansson / TT
Det finns gott om litterära skildringar som lyfter fram kvinnornas situation. Läs dem, menar skribent Maria Ehrenberg och väljer ut några feministiska favoriter. Men hoppas också att än fler röster kommer att höjas framöver.

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 15:52

"Yahya har brutit sig ut och brutit sig in"

Foto: TT
Danske Yahya Hassans självbetitlade debutbok kom i höstas, har någon missat det? Även i Sverige har uppmärksamheten varit stor, trots att boken släpps först i nästa vecka. Några av alla dem som boken har engagerat är tre journalister hos oss.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

Sydsvenskan - 02 jan 16 kl. 04:00

Ett steg i rätt riktning

Klädd i jeans och T-shirt kommer hon gående i ett köpcentrum i den välbärgade Kairoförorten Heliopolis när en man gör närmanden. Hon försöker ignorera honom, men han följer efter henne. När de närmar sig utgången stannar hon och säger åt honom att ge sig iväg.

Skånskan - 16 feb 19 kl. 05:00

”Ingen ser barn på samma sätt som förut”

Höör Det som fick henne att bli politiskt intresserad var abortfrågan. Sedan årsskiftet är Margareta Johansson (KD) ordförande i Höörs socialnämnd.
– Vi säger att vi har världens bästa välfärd, men det har vi inte, säger Johansson.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Mystisk ring kopplar vikingarna till islam

En ring som hittats i en kvinnas grav i vikingabyn Birka utanför Stockholm har förvånat en hel forskarvärld. Ringen tros vara från 800-talet och har "Allah" skrivet på den.– Förmodligen står det inte bara ”Allah”, utan ”för” eller ”till” Allah, eller möjligen ”nshallah” (om Gud vill), men det är lite osäkert, för det är sådan gammal skrift, säger Linda Wåhlander, museipedagog på Historiska museet till SVT.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Expert lär män att bli attraktiva – utan att behandla kvinnor illaSaker att undvika om du vill bli attraktiv

HALLAND. Nyheter24 har tidigare skrivit om "dejtingexperten" Julien Blanc och hans våldtäktsosande raggningstips. En som inte håller med om att övergrepp är rätta vägen in i en kvinnas hjärta är Hallands egna expert på området – attraktionskonsulten Henrik Storm.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Sommartid: Då ska du ställa om klockan

Ska klockan ställas fram eller tillbaka? Och fixar mobilen det verkligen på egen hand? I natt går vi över till sommartid.

BT - 45 minuter sedan

Guldhjälten: Min första reaktion var besvikelse

Helene Ripa visste inte om hon skulle kunna ha en aktiv vardag efter en steloperation i nacken för ett år sedan. Ett framskjutet Paralympics ger kanotisten ytterligare tid att bygga upp kroppen – och en eventuell satsning mot nästa år..

BT - 1 timme sedan

Tingsholm: Sjukfrånvaron minskade kraftigt när undervisning på distans infördes

Sedan beslutet om distansundervisning infördes förra onsdagen förbättrades sjukfrånvaron på Tingsholmsgymnasiet avsevärt. – Det var exceptionellt höga siffror innan, säger Matthias Nordgren, rektor Tingsholmsgymnasiet. .

BT - 45 minuter sedan

Lönesänkningar inte aktuella för SvFF

Både Lars Lagerbäck och Martin Sjögren kommer gå ned i lön i Norge. Om ett liknande drag är på gång inom Svenska fotbollförbundet?.

BT - 1 timme sedan

Virus sprider sig på fartyg fast till havs

Hamn efter hamn stänger. Och kvar på haven finns kryssningsfartyg fyllda med tusentals passagerare som inte får gå i land på grund av rädslan för att de ska ta med sig coronaviruset..

BT - 1 timme sedan

Sverige; Fler än 100 avlidna i coronaviruset

Totalt 102 människor har nu avlidit av coronaviruset i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten. Statsminister Stefan Löfven (S) utesluter inte att Stockholm kan isoleras om utbrottet förvärras..

BT - 1 timme sedan

Sömnforskaren: Evig sommartid ingen bra idé

Sommartid eller vintertid? Det är den stora frågan när vi från och med nästa år kanske slipper ställa fram och tillbaka klockan. Enligt sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt är evig sommartid inget att föredra..

BT - 1 timme sedan

Annika Andersson spelar curlande mamma i ”Falkenberg forever”

Annika Andersson spelar curlande mamma i SVT:s nya dramakomedi ”Falkenberg forever”, där den 28-åriga huvudpersonen Maria fortfarande bor hemma i föräldrahemmet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.