Sydöstran > Nyheter

Saturday, 28 March, 10:10

Sydöstran - I förrgår: 09:46

Kommunen slarvade med energideklarationer - tvingas betala viteKommunen hotades med ett vite på en halv miljon kronor på grund av att man struntade i att göra energideklarationer för 37 byggnader. Nu tvingas men till slut betala 13 513 kronor. Det har mark- och miljödomstolen beslutat..
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, slarvademed , energideklarationer, tvingas, betala, vite
Dalarnas tidningar - 24 sep 13 kl. 07:41

Bakläxa när kommunen slarvade

Det behövs ingen handikapphiss, blev svaret från kommunen. Utan att någon ens undersökt saken. Det gillade inte Förvaltningsrätten.

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 15 kl. 16:40

Kommunen slarvade med brottsregister

Kommunen kritiseras av Inspektionen för vård- och omsorg (Ivo) efter slarv med bakgrundskontroller av personal på HVB-boendet för ensamkommande flyktingbarn..

Nerikes Allehanda - 05 okt 15 kl. 10:48

Kommunen slarvade med papper - kritiseras nu av JO

Två gånger skickade kommunen sekretessbelagda handlingar till fel person. Nu kritiserar JO Örebro kommun och menar att hanteringen förtjänar kritik. – Det inträffade är givetvis inte acceptabelt, skriver JO i sitt beslut..

DN - 07 feb 19 kl. 22:37

Kommunen slarvade – fem barn utan formella pappor

Socialnämnden i Gislaved lex Sarah-anmäler kommunen efter att slarv lett till att fem nyblivna pappor inte blev formella vårdnadshavare till sina barn. Två av papporna hamnade i ekonomiska problem till följd av att de inte fått föräldrapenning och barnbidrag de ansökt om..

Barometern - 27 jun 18 kl. 14:16

Kommunen slarvade; fastighetsägare slipper vite

Skrivfel och otydlighet gör att myndighetsnämnden i Högsby får nej från Mark-och miljödomstolen i två fall där man velat få vite utdömt från två olika kommuninvånare..

UNT - 23 sep 18 kl. 19:00

Kommunen slarvade - nu får utredningen göras om

Förvaltningsrätten kritiserar socialförvaltningen i Tierp för slarv och bristande handläggning när man sade nej till en person som sökt ekonomiskt bistånd..

Corren - 27 jun 12 kl. 09:44

Kommunen riskerar miljonböter

I Linköpings kommun riskerar personer med missbruksproblem att inte få det stöd och den hjälp de har rätt till enligt socialtjänstlagen. Det anser Socialstyrelsen och kommunen kan nu tvingas betala en miljon kronor i böter om inte lagen följs..

Sydsvenskan - 06 jul 13 kl. 06:30

Kommunen ska inte tvingas städa upp

En utbildningsgaranti som vid friskolekonkurs låter eleven läsa klart sitt gymnasieprogram är en god idé. Men garantin måste utformas så att den blir hållbar också för kommunerna..

SmålandsPosten - 11 okt 17 kl. 21:48

Kommunen kan snart tvingas ta över Orangeriet

Ägaren till Orangeri och Kunskapscentrum på Möckelsnäs har fortfarande inte betalat sin miljonskuld till Älmhults kommun. Betalar han inte innan den första november går fastigheten tillbaka i kommunens ägo..

Blekinge Läns tidning - 24 mar 20 kl. 16:02

Struntade i energideklarationer - kommunen tvingas betala vite

Boverket hotade Sölvesborgs kommun med en halv miljon i vite, eftersom de 2017 struntade i att göra energideklarationer för 37 byggnader. De följde Boverkets regler gällande 36 av byggnaderna - men missade en. Nu får kommunen betala 13 513 kronor..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 10 minuter sedan

Minnesord: Brita Johansson Ronnebyflickorna

Det är drygt ett halvt århundrade sedan Brita Johansson kom som gymnastiklärare till Ronneby..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Färre åker elsparkcykel – företagen pausar

Vi uppmanas att stanna hemma och dra ner på våra sociala aktiviteter och kontakter. När behovet av att snabbt ta sig runt i städerna minskar tvingas elsparkcykelföretagen att bromsa..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Ny stor skada på barriärrevets koraller

Stigande havstemperaturer har orsakat den tredje stora korallblekningen på fem år i Stora barriärrevet. Australiens regering har kritiserats för att gynna kolindustrin snarare än att begränsa klimatförändringarna..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Kif Örebro permitterar spelare och personal

Sydöstran - 30 minuter sedan

Keyyo inredningsfixar för trångbodda

Går det att bo bakom ett duschdraperi – på fem kvadrat? Så ser verkligheten ut för många unga i bostadsbristens Sverige. I en ny SVT-serie ser komikern Keyyo och trillingsnickarna till att det åtminstone blir mysigt och praktiskt..

Sydöstran - 45 minuter sedan

"Körsbärsblommorna kommer tillbaka nästa år"

De bekräftade coronafallen ökar i mångmiljonstaden Tokyo och guvernören Yuriko Koike uppmanar människor att hålla sig hemma. Trots att körsbärsträden står i blom..

Sydöstran - 1 timme sedan

Tillsammans för Blekinge

BLT och Sydöstran är normalt vassa konkurrenter om lokala nyheter, men vi har en gemensam kärlek till länet vi verkar i. När coronakrisen får många lokala företag att gå på knäna gör vi därför gemensam sak. Tillsammans för Blekinge..

Sydöstran - 1 timme sedan

Enorma stödåtgärder skapar nya risker

Stater pumpar just nu in svindlande summor pengar till hushåll, företag och banker för att hålla liv i ekonomin, när nästan allt tvärnitar till följd av coronapandemin. Pengarna kommer till stor del från centralbankernas sedelpressar och medför en ökad risk för finansbubblor och hög inflation längre fram. Men den risken måste tas just nu, enligt experter TT har talat med..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.