Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 06 April, 11:26

Affärsvärlden - 26 mar 20 kl. 09:44

Konsumenternas förväntningar på lägsta nivån sedan 2012Konsumenternas samlade förväntningar, CCI, sjönk till 89,6 i mars, jämfört med oreviderade 98,5 föregående månad. Det var den svagaste noteringen sedan december 2012..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
CCI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konsumenternas, förväntningar, lägsta, nivånsedan , 2012
SvD - 07 jan 15 kl. 05:52

Frankrike: hushÅllens fÖrvÄntningar steg i december

Indexsiffran över de franska konsumenternas förväntningar uppgick till 90 i december, jämfört med reviderade 88 månaden före (87). Det var den högsta noteringen sedan i juni 2012..

DI - 07 jan 15 kl. 06:34

Frankrike: Hushållets förväntningar steg i december

Indexsiffran över de franska konsumenternas förväntningar uppgick till 90 i december, jämfört med reviderade 88 månaden före (87). Det var den högsta noteringen sedan i juni 2012..

DI - 30 maj 17 kl. 08:50

Franska hushållen mer optimistiska än på länge

Indexsiffran över de franska konsumenternas förväntningar uppgick till 102 i maj, upp jämfört med 100 i föregående månad. Det var den högsta nivån sedan augusti 2007 (104)..

DI - 28 jun 17 kl. 09:04

Humöret höjs hos franska konsumenter

Indexsiffran över de franska konsumenternas förväntningar uppgick till 108 i juni, upp från reviderade 103 i föregående månad (102). Det är den högsta nivån sedan sommaren 2007..

Dagensanalys.se - 02 jan 17 kl. 14:08

10 smarta tips på hur beteendevetenskap kan få fart på din digitala annonsering

Att stå ut i informationsmängden på internet med din digitala annonskampanj är en svår utmaning. Hur får man användarnas uppmärksamhet? Men det finns faktiskt en hel vetenskap som i årtionden funderat över just detta.

DI - 02 mar 16 kl. 19:02

Citi: Sluta leta börsmonster

Marknadens aktörer letar efter monster överallt. När de inte dyker upp kommer oron att släppa och börsen kan vända upp. Det säger Tobias Levkovich, amerikansk chefsstrateg på Citi.

Dagensanalys.se - 13 mar 19 kl. 17:55

”Konsumenter föredrar att köpa av varumärken som delar deras värderingar”

Årets resultat från Meaningful Brands®  visar att 77 procent av alla varumärken skulle kunna försvinna utan att någon bryr sig. Och att 55 procent av konsumenterna tycker att varumärken har en viktigare roll än politikerna när det kommer till att skapa en bättre framtid. Men samtidigt anser 58 procent av all content som skapas av världens 1800 ledande varumärken är dåligt, irrelevant och misslyckas med att leverera på konsumenternas förväntningar samtidigt som konsumenterna kräver meningsfullt content.

HBL - 27 maj 14 kl. 08:44

Finländarna ser aningen ljusare på ekonomin

Konsumenternas förtroende för ekonomin har återhämtat sig efter svackan i april. Enligt Statistikcentralen ligger förtroendeindikatorn nu på samma nivå som i mars. Jämfört med maj i fjol har konsumenternas förtroende ökat en aning, men ligger fortfarande under medeltalet på lång sikt.

YLE - 27 nov 14 kl. 09:47

Dämpade ekonomiska utsikter i Finland

Det är lågkonjunktur inom näringslivet, bekräftar den senaste förtroendebarometern från Finlands näringsliv EK. EK:s chefsekonomist Penna Urrila säger att företagens förväntningar fortfarande är låga. Han säger att det tidigare i höst fanns hopp om en vändning till det bättre, men att förhoppningarna kommit på skam.

DI - 27 okt 16 kl. 09:09

Klackarna i taket bland svenska konsumenter

Konsumenternas samlade förväntningar, CCI, steg till 105,1 i oktober, jämfört med reviderade 100,7 föregående månad (100,4). Oktoberutfallet var det högsta sedan i november 2013..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Pareto: Storbanken har sjunkit för mycket - köp

Riktkursen sänks, men rekommendationen höjs till köp..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Kindred rusar efter köpråd

Aktien i Kindred stiger med cirka 8 procent på måndagen efter att SEB höjt rekommendationen till köp..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Corona sänker bostadsbyggandet

Coronapandemin kommer att få allvarliga effekter på byggindustrin, där påbörjade bostäder kan falla med 11 till 70 procent under 2020-2021, beroende på hur konjunkturen utvecklas..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Cykliskt i topp på börsen

Stockholmsbörsen inledde måndagens handel i positivt territorium i linje med omvärlden..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Så mycket sjunker Norwegians passagerartrafik

Norwegians flygtrafik under mars månad blev, som väntat, mycket påverkad av coronapandemin vilket gav en "dramatisk nedgång" i trafiktalen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Börsen väntas inleda veckan i dur

Stockholmsbörsen väntas inleda veckans handel på plus likt de europeiska börserna, trots nedgångar i New York på fredagen efter en mycket svag amerikansk jobbrapport..

Affärsvärlden - 03 apr 20 kl. 08:08

Försäljningsras för H&M - räknar med förlust

H&M:s rörelsevinst för första kvartalet var starkare än väntat, men försäljningen under mars månad sjönk med 46 procent i lokala valutor, vilket kommer leda till en förlust under andra kvartalet..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Skanska tecknar miljardavtal med Welsh Water

Skanska har tecknat ett femårigt avtal med Welsh Water för att tillhandahålla deras Asset Management-program i Storbritannien. Avtalet kommer att vara värt cirka 2,4 miljarder kronor över femårsperioden..

Affärsvärlden - 03 apr 20 kl. 08:58

Historiskt fall för svensk tjänstesektor

Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 46,9 i mars från reviderade 56,4 föregående månad (56,7)..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Oljepriset faller efter inställt krismöte

Krismötet i Opec+, från början planerat att äga rum under måndagen, dröjer till slutet av veckan efter att Saudiarabien skjutit fram samtalen för att samla till den kraftigaste åtgärden någonsin. I ljuset av den rådande pandemikrisen råder det tveksamheter runt om den utbudssänkning som föreslagits ens kommer göra särskilt stor skillnad för priset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.