BT > Nyheter

Tuesday, 31 March, 14:58

BT - 26 mar 20 kl. 09:20

Kvinna döms för grovt bokföringsbrott – skyller på sol-och-vårareEn kvinna i 50-års åldern döms i Borås tingsrätt för grovt bokföringsbrott. Enligt kvinnan beror den bristande bokföringen på att hon utsatts för en sol-och-vårare. Men tingsrätten menar att det är efterhandskonstruktion..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinna, dömsför , grovt, bokföringsbrott, skyller, sol-och-vårare
Nyan - 18 sep 15 kl. 05:50

Åtalas för grovt bokföringsbrott

En kvinna som tidigare drivit ett turistbolag på landsbygden åtalades i går för grovt bokföringsbrott i tingsrätten.

Det har gått ganska lång tid sedan det misstänkta brottet begicks. Tiden anges till april 2009 till april 2011.

SN - 07 nov 13 kl. 17:09

Misskötte frisörskola - åtalas för grovt bokföringsbrott

Den kvinna som öppnade och drev frisörskola i Nyköping 2010 åtalas nu för grovt bokföringsbrott..

Sydöstran - 11 apr 18 kl. 14:21

Kvinna åtalas för bokföringsbrott

En 52-årig kvinna åtalas nu för bokföringsbrott eftersom hon inte ska ha bokfört alla affärshändelser. .

Skånskan - 15 jun 18 kl. 14:00

Får fängelse för bokföringsbrott

STAFFANSTORP En kvinna som drev en verksamhet från Staffanstorp men åsidosatte under fyra år bokföringen samtidigt som stora belopp på över miljonen flera gånger sattes in på kontot.Nu döms hon för grovt bokföringsbrott till fängelse i sex månader och får också ett näringsförbud som gäller i tre år.
Kvinnan har erkänt att hon bedrivit verksamhet men att hon inte skött bokföringen men hävdade i rätten att hennes handlande inte skett systematiskt eller avsett några betydande belopp.

BT - 21 sep 12 kl. 14:27

Två markbor åtalas för bokföringsbrott

Två personer hemmahörande i Mark står åtalade för grovt bedrägeri. Under hösten förra året ska de två markborna, en 39-årig man och en 41-årig kvinna, ha lurat en äldre man på pengar. Markborna ska enligt åklagarna ha lämnade felaktiga besked om vad pengarna ska användas till och övertygade mannen om att pengarna skulle betalas tillbaka.

BT - 12 nov 19 kl. 20:30

Åtalas för bokföringsbrott - åklagaren vill se näringsförbud

En kvinna i Bollebygds kommun åtalas för grovt bokföringsbrott efter att ha underlåtit att bokföra betalningar på flera miljoner kronor i ett företag där hon sitter i styrelsen..

GöteborgsPosten - 10 jul 18 kl. 18:58

Bilimportörer dömda för bokföringsbrott

De båda män och en kvinna som bedrivit verksamhet med bilar för import och stått åtalade för grovt bokföringsbrott vid Varbergs tingsrätt döms samtliga för brott av normalgraden och till villkorlig dom..

ÖstersundsPosten - 22 sep 15 kl. 15:42

Kvinna åtalas för bokföringsbrott

Enligt åklagaren vid Ekobrottsmyndigheten har kvinnan misskött bokföringen för företaget genom att inte löpande bokföra alla affärshändelser och/eller inte bevara räkenskapsmaterial på ett tryggt sätt. Enligt åklagaren har kvinnan inte heller gjort någon årsredovisning..

SmålandsPosten - 27 jun 13 kl. 06:24

Kvinna får dagsböter för bokföringsbrott

En 45-årig kvinna, hemmahörande i Alvesta kommun, döms av tingrätten för bokföringsbrott. Kvinnan, som ska ha drivit en städfirma, har inte följt bokföringslagen genom att sköta bokföringen löpande utan först i efterhand upprättat en huvudbok. Kvinnan säger sig vara oskyldig och skyller på en annan kvinna som ska ha varit drivande utan att vara delägare i företaget.

Alingsås tidning - 18 okt 18 kl. 06:00

Två fälls för bokföringsbrott

Två personer, en man och en kvinna, fälls för bokföringsbrott som inträffat i bolag verksamma i Vårgårda.
Det är i ett företag som mannen och kvinnan gemensamt har företrätt som det under fyra räkenskapsår har funnits brister bland annat när det gäller att löpande bokföra affärshändelser, samt bevara verifikationer för intäkter i verksamheten. I den delen fälls de båda för bokföringsbrott.

Kristianstadsbladet - 08 jun 18 kl. 00:01

Kvinna döms för bokföringsbrott

En kvinna med eget företag har dömts för bokföringsbrott. Under två år saknades bokföring i verksamheten..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Speedwaystjärnan: "Polis cirkulerar på gatorna"

Han har varit professionell speedwayförare sedan gymnasiet. Nu sitter Fredrik Lindgren instängd i ett hårt coronadrabbat Spanien – och funderar på om han snart måste söka andra jobb..

BT - 15 minuter sedan

Svenska träningsmatcher omsätter miljoner: ”Kan vara svårt att hantera”

Vitryska ligan och svenska träningsmatcher – det är det som håller spelmarknaden igång just nu. Och det har fått Svenska fotbollförbundet att agera. – Det kan vara jättesvårt för en division V-klubb att hantera en match som omsätter mångmiljonbelopp, säger Johan Claesson..

BT - 10 minuter sedan

Vårtecknet: Då sopas gatorna i Borås – de stadsdelarna är först ut

Ett vårtecken lika säkert som lärkans drill är när vinterns sand ska sopas upp från gatorna. Redan nästa vecka är det dags och först ut är delar av Bergdalen och Norrmalm..

BT - 5 minuter sedan

Ingen bemannad lek i Stadsparken — ”Ytorna inte tillräckligt stora”

Förslaget var en bemannad parklek i Stadsparken. Nu har saken utretts och svaret blev att Stadsparken inte är lämplig, i alla fall inte som det var tänkt. Nu öppnar kommunen för andra alternativ..

BT - 30 minuter sedan

Almapristagaren hyllas: "Värdig"

Årets Almapris om fem miljoner kronor går till den sydkoreanska barnboksillustratören Baek Heena. Nu hyllas hon av den svenska barnboksbranschen..

BT - 30 minuter sedan

Inga nya fall av covid-19 på Säs – men ökat tryck på akuten

Just nu vårdas 13 coronapatienter på Säs, varav fyra på intensivvården. Precis som det var under måndagen. – Men vi ser ett ökat tryck på akutmottagningen och provtar vi alla som uppvisar symptom, säger chefsläkare Sara Degerman Carlsson..

BT - 45 minuter sedan

Kinas mobilmarknad vaknar till liv

BT - 45 minuter sedan

180 personer avlidna i covid-19

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.