DI > Ekonomi

Monday, 30 March, 07:13

DI - 26 mar 20 kl. 09:32

Då är det läge för bottenfiske i storbankernaBörsen springer i förväg och bankernas aktier faller brant i coronakrisens spår..
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: är det , lägeför , bottenfiskei , storbankerna
PrivataAffärer - 29 jun 18 kl. 08:33

Bottenfiske i sargad aktie

Köpen i juni är försiktiga och kännetecknas främst av bottenfiske i årets börsförlorare. Månadens mest köpta aktie nämligen är detaljhandelskedjan Clas Ohlson, visar statistik från Avanza. – Småspararna håller sig borta från exportberoende verkstadsbolag och går istället på fyndjakt bland konsumentbolag som Clas Ohlson, vilket mer än halverats i börsvärde senaste året.

Affärsvärlden - 29 nov 19 kl. 07:52

Bottenfiske i banker lockar spararna

Efter två månader av nettoförsäljningar nettoköpte spararna aktier under november. Bottenfiske i storbankerna lockade särskilt..

PrivataAffärer - 20 mar 20 kl. 11:40

Hernhag: Fyra aktier för bottenfiske

Marcus: Hej Marcus, har du två eller tre exempel på aktier i OMXS30 där det är läge till bottenfiske till dagens kurser?
Marcus: Hej! Tre favoriter bland storbolagen som kommit ned i kurs, men som har ljus framtid långsiktigt är Alfa Laval, Hexagon och Investor.

PrivataAffärer - 31 jan 20 kl. 10:59

Storbankerna bland månadens mest köpta aktier

Bland de mest sålda aktierna fanns hos Avanza Kungsleden, Nokia och Sobi, medan Nordnetkunderna främst sålde Fingerprint, Funcom och Dometic. – Under månaden bottenfiskade spararna i Kindred och hoppade på det rusande Storytel-tåget, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Virusoro präglar börserna Virusoron slog till mot världens börser i januari, vilket gör att börsen just nu i princip är oförändrad jämfört med årsskiftet.

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 11:20

Aktietips: ”Läge för bottenfiske”

Börspappret lockar proffs – trots gårdagens kursras. Privata Affärers Magnus Alfredsson tycker att prylkedjan Clas Ohlsons aktie är värd att stuva i portföljen. Aktien är ned med över 30 procent på fyra månader och i går rasade kursen med tvåsiffrigt på en rapport, som marknaden inte var nöjd med.

VA - 05 apr 11 kl. 14:12

Läge för bottenfiske

5 april IT-konsultsektorn handlas nu till en 30 procents rabatt mot börsen i stort, vilket delvis är motiverat eftersom personalen i IT-konsultföretag generellt har en mycket starkare ställning i förhållande till aktieägarna än i många andra branscher, och hävstången är mindre än för varuproducerande företag.

Medan Know-IT, Semcon och Sigma är upp runt 25 procent på ett år, har Connecta, Softronic och Acando gått mellan 10-20 procent. Sektorns stjärna HiQ är dock närmast oförändrad på ett år, medan jätten i branschen, Tieto är ner 30 procent.

PrivataAffärer - 03 maj 16 kl. 13:03

Kommentar: Bottenfiske i Loomis

På en sur börs lyfter Loomis idag, vilket liknar ett klassiskt bottenfiske där ett kvalitetsbolag sjunkit för mycket. Rapporten var lite sämre än väntat, men runt 200 kr  är sannolikt en bottennivå för aktien....

PrivataAffärer - 31 maj 16 kl. 13:13

Alfredsson: Läge för bottenfiske i Mycronic

Teknikbolaget Mycronic har varit en stark vinnare senare år, men nu har kursen rekylerat 25 procent från toppen. Men tillväxten är stark och det kan vara ett bra läge att plocka upp aktien i ett klassiskt bottenfiske....

DI - 13 jun 16 kl. 19:59

Bottenfiske i SAS

Nätmäklaren Nordnets kunder har varit nettosäljare i SAS i år, men i spåren av strejken de senaste två dagarna har trenden vänt och man har blivit nettoköpare."Det är helt klart så att många försöker sig på ett bottenfiske", säger Nordnets sparekonom Joakim Bornold..

PrivataAffärer - 11 okt 17 kl. 12:57

Alfredsson: Läge för bottenfiske i bostadsutvecklare?

Årets sämsta sektor på börsen är bostadsutvecklarna där kurserna rasat. En trögare marknad har skrämt upp placerarna, men samtidigt finns efterfrågan kvar enligt Konjunkturinstitutet och frågan är om det är dags för ett klassiskt bottenfiske i en....

PrivataAffärer - 20 nov 17 kl. 22:13

Kommentar: Bottenfiske i Attendo efter raset

När vd Henrik Borelius meddelade sin avgång på måndagen föll Attendos aktie med 5,6 procent. Över 800 miljoner i börsvärde försvann, men det är sannolikt en överreaktion i det stabila välfärdsbolaget som nu bör ligga på nivåer där ett bottenfiske....

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Lantbruken ljuset i en annars krisande svensk ekonomi

Lantbruken utgör i dag ett ljus i en annars krisande svensk ekonomi. Bönderna gynnas inte minst av att spannmålspriserna är tillbaka på….

DI - 15 minuter sedan

Enkel åtgärd kan rädda hel bransch i kampanjen #räddadinbagare

Bagerier och konditorier över hela Sveriges drabbas hårt av Corona-krisen. Många samhällen riskerar nu att förlora sina lokala bagerier och….

DI - 15 minuter sedan

ABB vinstvarnar – spår försämring inom samtliga affärsområden

Industrijätten ABB spår lägre intäkter i samtliga verksamhetsområden under det första kvartalet på grund av coronapandemin..

DI - 30 minuter sedan

IAR Systems senarelägger utdelningsbeslut

Programvarubolaget IAR Systems föreslår att beslutet om utdelning senareläggs med anledning av den osäkra utvecklingen kring coronapandemin….

DI - 45 minuter sedan

Börserna ned i Kina trots nya räntesänkningar

De asiatiska börserna inleder veckan med stora nedgångar. Tokyobörsen backar över 3 procent, och i Kina faller börserna trots att….

DI - 45 minuter sedan

Antalet döda av coronaviruset uppgår till 33.976

Antalet bekräftade smittade av coronaviruset globalt har på måndagen beräknats till 722 196. ..

DI - 1 timme sedan

Biokungens stipendier ohotade – trots uteblivna SHB-miljoner

Årets stipendier från Anders Sandrews stiftelse kommer att delas ut, trots att den aktieutdelning från Handelsbanken som till betydande del….

DI - 1 timme sedan

EY köper designbyrån Doberman: ”Ett drömförvärv”

Revisions- och strategikonsultjätten EY breddar sitt digitala erbjudande. Förvärvet av designbyrån Doberman kommer i skakiga tider – men är….

DI - 1 timme sedan

Kina sänker ränta och flaggar för stöd till bilindustrin

Kinas centralbank, PBOC, sänkte på måndagen räntan på sjudagars omvända repan med 20 punkter till 2,20 procent..

DI - 2 timmar sedan

Kryssningsfartyget nekas anlägga i Florida

Kryssningsfartyget Zaandam fortsätter att leta efter en hamn att få lägga till i..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.