SVT > Kultur

Tuesday, 07 April, 02:00

SVT - 26 mar 20 kl. 09:18

Egen masktillverkning har blivit en massrörelseDe senaste veckorna har världens ledande modemärken börjat göra munskydd åt sjukvården. Och de är inte ensamma, över hela världen, från Sydkorea via Tjeckien till USA, har privatpersoner och småföretag dragit igång något som liknar en massrörelse. Aldrig tidigare har så många och innovativa ansiktsmasker tillverkats..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sydkorea, Tjeckien, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Egen, masktillverkninghar blivit en , massrörelse
Nya Wermlands Tidningen - 04 sep 14 kl. 06:00

Nu har "H:son" en egen tränarrörelse

Efter många år hos stall Goop tog Michael ”H:son” Larsson ett break från travet 2011. Uppehållet blev tre år för nu har han en egen rörelse med åtta hästar hos Erik Berglöf på Krontorp. – Det känns jättekul och jag har fått in fina hästar att jobba med, säger Larsson..

Dagen - 14 okt 14 kl. 13:00

Massrörelse fyller kyrkor i USA

Många katolska kyrkor i delar av USA har länge stått halvtomma. Men på senare tid har kyrkbänkarna på vissa platser varit överfulla – allt tack vare sociala medier..

DN - 04 feb 15 kl. 23:44

Linus Larsson: Lätt att skapa digital illusion av massrörelse


Tre tweets är ingen folkstorm” är titeln på en kommande bok. Den handlar om opinionsbildning på nätet och titeln refererar till ett gammalt journalistskämt: att tre arga läsare skulle räcka för att sätta rubriker om en folkstorm. Det är lätt att hålla med om det absurda i en sådan övertolkning.

DN - 05 feb 15 kl. 00:05

Linus Larsson: Lätt skapa digital illusion av massrörelse

Tre tweets är ingen folkstorm” är titeln på en kommande bok. Den handlar om opinionsbildning på nätet och titeln refererar till ett gammalt journalistskämt: att tre arga läsare skulle räcka för att sätta rubriker om en folkstorm. Det är lätt att hålla med om det absurda i en sådan övertolkning.

DN - 07 sep 19 kl. 13:53

Ostflytten som skapade en massrörelse

Mejerikoncernen Arlas besked om att lägga ned osttillverkningen i Boxholm väckte vreden i kommunen..

NSD - 21 mar 16 kl. 14:13

Från Björkens kök till egen caférörelse

Från Björkens kök till eget café..

Sydsvenskan - 02 dec 12 kl. 06:30

En rörelse kan bli till ord som flyger högt över förnuftet.

Jag tillhör inte dem som behöver övertygas. Ända sedan jag tappade andan till Ulf Gadds uppsättning av Stravinskys ?Våroffer?

Kristianstadsbladet - 17 jul 12 kl. 10:09

Sätter livshjulen i rörelse

Hässleholmsfödde konstnären Ingvar Cronhammar lämnade Sverige för studier i Århus och blev sedan fast i Danmark ? i jylländska Herning. Thomas Kjellgren ser verk av en person som alltid haft sin egen riktning.

Supermiljöbloggen - 08 jan 14 kl. 10:00

Linda Burenius Magnusson, O2: Kan vi skapa en folkrörelse som gör skillnad för klimatet?

Tänk att få 100 procent förnybar el som du har producerat själv. Det är fullt möjligt och du behöver inte ens bygga ett eget vindkraftverk. Jag är själv lycklig och stolt över att vara medlem i Sveriges största vindkraftskooperativ som gör det möjligt att producera egen förnybar el oavsett var och hur man bor.

YLE - 09 okt 15 kl. 07:42

Barnombudsmannen vill förbjuda religiös omskärelse

Barnombudsmannen Tuomas Kurttila efterlyser en lag som förbjuder inte medicinskt motiverad omskärelse av pojkar. Barnombudsmannen anser att det är ett problem att det i Finland inte finns lagstiftning om inte medicinskt motiverad omskärelse av pojkar under 18 år. Ministerier har utfärdat direktiv i frågan, men BO anser att direktiven lämnar frågan om barnets egen vilja öppen - föräldrarna har ingen skyldighet att utreda och beakta barnets egen vilja.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Roskildefestivalen ställer in

Det blir inget Roskilde i sommar. Evenemanget ställs in på grund av förbudet mot större folksamlingar, meddelade musikfestivalen på sin facebooksida under måndagen..

SVT - 6 timmar sedan

Skådespelaren Honor Blackman död – spelade Pussy Galore

Den brittiska skådespelaren Honor Blackman har gått bort vid 94 års ålder, skriver The Guardian..

SVT - 7 timmar sedan

Stor musikgala för vårdpersonal med Lady Gaga

Två timmars gala sänds på flera stora tv-kanaler och plattformar samtidigt i flera länder. Enligt artisten Lady Gaga har 35 miljoner dollar redan samlats in..

SVT - 8 timmar sedan

En svensk tvättbjörn rör upp känslor

”En svensk tvättbjörn” lanserades som kampanj av Region Skåne förra veckan för att påminna om att tvätta händerna. Men efter att Beredskapsmuseet hört av sig drogs den hastigt in. Detta gjorde många läsare upprörda och nu uppstår tvättbjörnen i ny form..

SVT - 9 timmar sedan

Junibacken varslar 50 medarbetare

Junibacken i Stockholm varslar 50 medarbetare om uppsägning. Beslutet fattas av ekonomiska skäl sedan verksamheten stängt och intäkterna upphört..

SVT - 10 timmar sedan

Så många tittare lockar monarkerna

Tre miljoner svenskar såg statsminister Stefan Löfvens tal till nationen. Under söndagen talade kung Carl Gustaf till Sverige och lockade enligt siffror från MMS knappt hälften så många..

SVT - 14 timmar sedan

”Det går inte att beskriva serien utan att man själv låter knäpp”

Just nu sitter många hemma i karantän, och vad passar då bättre än att titta på en tv-serie när man får tid över. Tiger King är Netflix nya dokumentärserie om fanatiska tigerägare. I botten finns en allvarlig fråga om innehav av exotiska kattdjur i USA.

SVT - 17 timmar sedan

Stödfestival anordnas i spelet Minecraft

Coronapandemin har lett till att många konserter ställts in och det ställer krav på kreativa lösningar för att arrangörer och musiker fortsatt ska kunna nå ut till sin publik. Musikfestivalen Nether meant rum kommer därför äga rum i det populära spelet Minecraft..

SVT - 18 timmar sedan

Nytt avsnitt av Tiger king kan vara på gång

Ett nytt avsnitt av dokumentärserien Tiger king kan vara på väg, det meddelar en av karaktärerna i serien i ett klipp på Twitter..

SVT - Igår: 06:00

Trygve Skaugs självmordsdikt ger tröst

Artisten och Instagram-poeten Trygve Skaug toppar försäljningslistorna i Norge. Hans dikt om självmord har exploderat på sociala medier – människor i alla åldrar finner tröst i hans ord..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.