Nyan > Svenskfinland

Friday, 03 April, 10:19

Nyan - 26 mar 20 kl. 09:09

Dagsböter för kalsongbrand på färjaEn man i 60-årsåldern har dömts av Ålands tingsrätt för ovarsam hantering efter att ha orsakat en eldsvåda i arresten på Viking Lines Cinderella förra sommaren. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Viking Lines Cinderella

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsböterför , kalsongbrand, färja
Magazin24 - 07 jan 13 kl. 10:29

Fick dagsböter för att han hade batong

Nyligen dömde Västmanlands tingsrätt en ung man från Köping till dagsböter för brott mot knivlagen. Anledningen var att en patrull påträffade honom när han hade på sig en batong under våren 2012. I april 2012 påträffade polisen en man född 1993 på Dybecksgatan i Köping.

Nyan - 15 jan 16 kl. 08:00

Dagsböter för flera olika brott

En 34-årig man har tagit och använt en annan mans bankkort, slitit loss datakablarna till taxfreebutiken på en färja och lurat till sig narkotika. Han döms till 70 dagsböter på sammanlagt 420 euro för betalningsmedelsbedrägeri, skadegörelse och narkotikabrott skall dessutom betala 822 euro till rederiet i ersättning för kablarna. Straffet har skärpts eftersom mannen varit dömd tidigare.

YLE - 29 sep 16 kl. 19:12

Berusade bevärningar vid Nylands Brigad fick hundratals euro böter

Två berusade beväringar från Nylands Brigad gjorde sig skyldiga till flera olika förseelser efter en fuktig kvällspermission i september i fjol. De spottade och sparkade omkring sig och hotade med våld då militärpolisen ingrep. Undersergeanten och jägaren uppträdde uppenbart berusade på kasernområdet i Ekenäs då de inte var i tjänsteuppdrag.

Skånskan - 05 nov 18 kl. 17:51

Böter för svart taxi

Malmö En 25-årig man döms till 100 dagsböter á 100 kronor för otillåten taxiverksamhet.
Han har tidigare dömts för liknande verksamhet.25-åringen har erkänt samtliga gärningar med nekar att den första åtalspunkten skulle handla om otillåten taxitrafik.

Expressen - 02 nov 12 kl. 09:30

Kikki lättad: "Nu kan jag börja leva igen"

Kikki Danielsson, 60, föll på sin egen ärlighet - i går dömdes hon till dagsböter för att ha beställt narkotikaklassade tabletter på internet. Efter domen var den folkkära sångerskan ändå lättad. "Nu kan jag förhoppningsvis börja leva igen och inte bara överleva" skriver Kikki på Twitter..

YLE - 04 apr 17 kl. 14:29

Rättegång om att Viking Line-färja körde med glipa i bogvisiret

Det var den 6 februari 2015 som Rosella avgick från Mariehamn mot Kapellskär i Sverige med olåst bogvisir på grund av ett fel i hydrauliken och det åtgärdades ungefär 50 minuter efter avgång. Glipan som uppstod var inte stor, cirka fem centimeter. Befälhavaren på Viking Lines M/S Rosella stod i dag åtalad för underlåtenhet att se till att fartyg är i sjödugligt skick.

YLE - 25 nov 16 kl. 09:07

Kvinnan som planerade massmord i Karlebyskola ska sinnesundersökas

Helsingfors tingsrätt dömer kvinnan som planerade massmord i Kiviniity skola i Karleby till sinnesundersökning. Såväl försvaret som åklagaren yrkade på att kvinnan skulle sinnesundersökas. Tingsrätten anser ändå att det är ett klart fall att hon planerade utföra en skolmassaker i Karleby.

YLE - 26 mar 17 kl. 13:32

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen?

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen? 7 000 asylsökande kom till Norge och Finland via Ryssland för drygt ett år sedan. Många av de här människorna smugglades in av kriminella ligor.

Barometern - 04 nov 13 kl. 08:06

Skärpt straff för djurplågeri

De båda männen ­dömdes av tingsrätten till villkorlig dom för djurplågeri. Hovrätten späder dock på straffet i form av dagsböter. Den 12 februari dömdes två lantbrukare från Torsås kommun till villkorlig dom av Kalmar tingsrätt.

Skånskan - 10 dec 16 kl. 14:00

Somnade vid ratten och krockade

KÄVLINGE Lastbilschauffören somnade vid ratten och krockade med ett vägräcke som en annan bilist sen körde in i. ERWP.fif(1)Olyckan inträffade i juli i år på E6 vid Hofterup i Kävlinge kommun.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Paf beviljas besvärstillstånd

Högsta domstolen beviljar Paf besvärstillstånd i ett ärende som gäller penningtvätt av oaktsamhet framgår det i ett pressmeddelande på högsta domstolens hemsida. I besvären till högsta domstolen anser Paf att föreningen inte har gjort sig skyldig till något brott och att åtalet ska förkastas. Tingsrätten och hovrätten har dömt Paf för penningtvätt av oaktsamhet till samfundsbot.

Nyan - 2 timmar sedan

Årets autismkämpe har nu utsetts

Årets autismkämpe är läraren Malin Rajalin, som utsågs bland åtta nominerade. Motiveringen: ”Malin kämpar och har dialog med hemmen, hon rapporterar och försöker hålla alla med lika möjligheter att nå framgång.Hon ser till alla barns behov på ett fantastiskt sätt.

Nyan - 4 timmar sedan

Jordbrukets huvudbry är brist på arbetskraft

I veckan hade representanter från Ålands Producentförbund, Hushållningssällskapet och Ålands maskinring möte med landskapet och AMS.
Syftet var att diskutera jordbrukarnas huvudbry i coronakrisen: brist på arbetskraft. Just nu är största oron att få in smitta på gårdarna.

Nyan - 13 timmar sedan

Bil i vattnet bärgad i Geta

Nu är bilen som i början av året hittades i vattnet utanför Hällö fiskelandningsbrygga i Geta bärgad. På tisdagen lyftes den upp på land med kran på uppdrag av Geta kommun. .

Nyan - 14 timmar sedan

Drygt 700 utan ström

Totalt 688 berörs av ett elavbrott som pågår just nu. Avbrottet påverkar stora delar av västra Åland. TEXT: Heidi Hendersson heidi.

Nyan - 15 timmar sedan

Ny rättegång om två månader

Rättegången om Godby kongresshotell-branden måste tas om omedelbart efter att hovrättens beslut vunnit laga kraft. .

Nyan - 16 timmar sedan

Föglöbarn kan slippa dagisavgift

Kommunstyrelsen i Föglö har beslutat att inte uppbära barnomsorgsavgift för barn i dagisåldern som hålls hemma under undantagstillståndet. Beslutet togs på styrelsens möte i tisdags. För att slippa avgiften måste barnet vara hemma i en sammanhängande period från och med datumet man börjar med frånvaron, tidigast 18 mars, till undantagstillståndets slut, skriver kommundirektören Niklas Eriksson i sitt förslag som nu alltså har godkänts av kommunstyrelsen.

Nyan - 17 timmar sedan

Sundback prisad för folkbildning

Barbro Sundback är en av mottagarna av Folkbildningsmedaljen, samt 2 500 euro, som delas ut av Svenska folkskolans vänner. Så här sägs i motiveringen: ”Barbro Sundbacks intresse för musik har i kombination med hennes förmåga att engagera också andra berikat öriket med såväl kammarmusik som opera. Kulturföreningen Katrina, som hon lett och som tillkom på hennes initiativ, har med framgång ordnat årliga kammarmusikfestivaler på Åland sedan början av 2000-talet.

Nyan - 18 timmar sedan

”Läget under kontroll”

Det senaste dygnet har det inte hänt något extra, konstaterar lantrådet Veronica Thörnroos efter avstämning med andra myndigheter.
– Den samlade lägesbilden är att allt är under kontroll i den utsträckning det kan vara.
Den stora frågan är om persontrafiken västerut kommer vara öppen eller om Finland stänger gränsen.

Nyan - 20 timmar sedan

Röda Korset får extra stöd under coronakrisen

30 000 euro. Med så mycket stöder Lokal Tapiola tre av Röda Korsets distrikt. Ålandsdistriktet får vara med och dela på summan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.