SR > Nyheter

Sunday, 29 March, 20:20

SR - 26 mar 20 kl. 09:10

Fältsjukhus tar emot första patienternaNu på förmiddagen ska det nya fältsjukhuset i Göteborg vara redo att ta emot sina första coronasmittade patienter. Totalt ska det finnas 20 intensivvårdsplatser i de tält som har byggts upp utanför Östra Sjukhuset, där Bertil Andersson är chef för intensivvården..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Göteborg, Östra Sjukhuset, Bertil Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fältsjukhus, tar, emotförsta , patienterna
YLE - 27 aug 15 kl. 14:56

Nästan hela Österbotten tar emot flyktingar

Det är ytterst få österbottniska kommuner som inte tar emot några flyktingar i år. Det är enbart Korsnäs dit varken asylsökande eller kvotflyktingar verkar anlända. Omkring 140 kvotflyktingar tas emot av kommunerna i svenska Österbotten i år.

HBL - 22 jan 14 kl. 07:05

Sibbo och Närpes tar emot syrier

Fem nya kommuner meddelar att de tar emot syriska flyktingar: Villmanstrand, Sibbo, Närpes, Lojo och Siikajoki.– Vi kom till den här lösningen av rent humanitära skäl. Tjänstemännen minns inte att staden någonsin tidigare skulle ha tagit emot kvotflyktingar, säger stadsdirektör Kimmo Jarva i Villmanstrand.

Alliansfritt Sverige - 05 feb 14 kl. 11:22

Försök inte, Schlingmann har redan erkänt att M tar emot pengar från företag

Moderaternas hemliga partifinansiering är åter på tapeten. Igår publicerade EU-kommissionen sin rapport om korruption, och Moderaterna fick sig en släng av sleven. Idag kommer de rödgröna med ett lagförslag om öppenhet – tar man emot anonyma bidrag ska man inte få partistöd.

YLE - 12 dec 13 kl. 06:44

Lojo tar emot flyktingar 2015

Stadsfullmäktige i Lojo beslöt igår efter omröstning att staden tar emot 30 flyktingar år 2015. Flyktingbeslutet kom efter omröstning. Lojofullmäktiges beslut att at emot flyktingar fattades efter omröstning där 30 ledamöter var för och tjugo emot.

YLE - 11 nov 15 kl. 20:46

Lovisa tar emot flyktingar nästa år

Lovisa tar emot 25 flyktingar nästa år. Det beslöt stadsfullmäktige efter omröstning på onsdag kväll. Femtio ledamöter röstade för att Lovisa tar emot flyktingar nästa år medan sju Sannfinländare röstade emot.

YLE - 30 aug 13 kl. 04:30

"Bittert med Kyrkslätt som inte tar emot flyende"

Tidigare människorättsrapportören Elisabeth Rehn vet hur enorm nöden är bland flyktingar som väntar på ett liv i trygghet.
Som Kyrkslättbo är hon djupt besviken på sin hemkommun. - Jag är sorgsen, det har jag varit hela tiden.

YLE - 18 maj 16 kl. 11:59

”Glädjande att Östnyland tar emot så många kvotflyktingar”

Behovet av kommunplatser för flyktingar som får uppehållstillstånd är skriande. Bland annat ser Borgå ut att öka sin kvot rejält, från 25 till 119 i år. Martina Lindroos, chef för asylboendena i Borgå, är glad över signalerna från kommunerna.

YLE - 16 aug 16 kl. 10:14

Malax tar emot flera syriska flyktingar

Malax tar emot tio syriska kvotflyktingar under hösten. Petalax blir den troliga placeringsorten. Det beslöt kommunstyrelsen i måndags.

YLE - 22 jul 17 kl. 16:32

Plastinsamlingen tar emot förpackningar - men inte leksaker

De flesta plastsorter passar in i plastinsamlingen, men några saker är bra att minnas då man sorterar plast. Plastinsamlingen tar emot plast som kommer från olika förpackningar, till exempel livsmedel. I plastinsamlingen sätter man alltså allt från smörpaket till schampooflaskor och plastpåsar.

YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Pia fast i indiska Goa – är besviken på UD

Svenska medborgare sitter fast runt om i världen och kan inte resa hem på grund av att länder stängt sina gränser. En av dem är Pia Röding, som befinner sig i norra Goa i Indien..

SR - 2 timmar sedan

Åtta döda i flygkrasch i Manila

Ett flygplan har kraschat i Filippinernas huvudstad Manila. Planet skulle frakta en patient till Japan och flera av de omkomna var sjukvårdspersonal..

SR - 3 timmar sedan

Uppgifter: Regeringen planerar fler tester

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill se masstester för covid-19 i Sverige. Och socialminister Lena Hallengren säger att regeringen jobbar för att fler ska kunna testas inom kort..

SR - 3 timmar sedan

Sverige designar nya isbrytare – tillsammans med Finland

Tre av Sveriges fem statsisbrytare, Atle, Frej och Ymer, närmar sig 50-årsstrecket och behöver bytas ut om några år. Nu har Sjöfartsverket tecknat avtal med finska Trafikledningsverket..

SR - 3 timmar sedan

Tegnell: Jämn nivå av smittade under veckan

Antalet döda av coronaviruset fortsätter att öka i Sverige. Enligt den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten har totalt 110 personer avlidit av coronaviruset. Det senaste dygnet har 8 personer dött.

SR - 3 timmar sedan

Trumps rådgivare: Miljontals kommer smittas

I USA förutspår president Trumps smittskyddsrådgivare Antony Fauci att miljoner amerikaner kommer smittas av coronaviruset och att mellan 100 000 och 200 000 kommer att dö..

SR - 3 timmar sedan

Antalet döda ökar för tredje dygnet i rad

I Spanien har antalet döda i coronapandemin ökat för tredje dygnet i rad. Regeringen har beslutat att alla som inte har ”oumbärliga arbeten” ska stanna hemma under de kommande två veckorna..

SR - 4 timmar sedan

Hårt slag för förlossningsvården i coronakrisen

Den brittiske premiärministern Boris Johnson varnar i dag britterna för att coronasituationen i landet kommer att bli värre den närmaste tiden. Samtidigt slår brittiska barnmorskor larm om att coronavirusets utbredning får stora konsekvenser också för förlossningsvården..

SR - 4 timmar sedan

400 personer vill stämma Tyrolen

Efter smittspridningen i österrikiska Ischgl, så undersöks nu om det går att stämma myndigheterna i delstaten Tyrolen..

SR - 5 timmar sedan

Fribeloppet avskaffas – ska underlätta för läkarstudenter

Regeringen och samarbetspartierna har enats om att – tillfälligt – avskaffa fribeloppet i studiemedelssystemet, enligt vad Ekot erfar. Skälet är att vårdstudenter ska kunna hjälpa till i vården under coronakrisen utan att studiemedlet minskas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.