Nyteknik > Teknik

Wednesday, 01 April, 16:13

Nyteknik - 26 mar 20 kl. 09:01

Unga techbolagen: Svenska startups behöver inget riktat stödDen svenska startup-sektorn behöver inte riktade stödåtgärder. Regeringens hjälppengar gör mer nytta om dessa kan komma alla typer av bolag till nytta, säger två 33-bolag till Ny Teknik..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Ny Teknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, techbolagenSvenska , startupsbehöver , inget, riktat, stöd
VA - 28 jun 17 kl. 14:55

Superentreprenören dissar unga svenska startups: "Inte mycket som är något att ha"

"Alla är fintechbolag och tänker att nu är jag värd hur många miljoner som helst. De har inte en enda krona i intäkter och inga kunder. " .

DI - 27 jan 19 kl. 21:59

Techbolagen flockas i Rwanda – 25 år efter folkmordet

På 25 år har Rwanda gått från kaos till att bli en av den afrikanska kontinentens ledstjärnor. Ur ruinerna efter folkmordet har landet byggts upp med satsningar på fibernät, tech och startups som väcker svenska investerares nyfikenhet..

PrivataAffärer - 02 aug 19 kl. 07:28

Techbolagen riskerar skattesmäll i Europa

Det är CNBC som rapporterar att techbolagen riskerar väsentligt höjda skatter, samtidigt som EU-länderna också söker nya vägar för att samla in data från techbolagen, dels för att se hur bolagen använder informationen, dels för att kontrollera vilka syften bolagen har med sin datainsamling. EU-kommissionen har även bötfällt bolag som Apple och Google för att de inte respekterat konkurrensreglerna inom EU. Just nu utreder kommissionen dessutom om även Amazon ska bötfällas.

Dagensanalys.se - 13 apr 16 kl. 16:40

Brevet från Spotifys grundare: ”Svensk politik tvingar startups att flytta utomlands”

Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon skickade idag ut ett brev som vänder sig till svenska politiker, läs hela brevet här… ”Sverige har just nu ett momentum. Etablerade startups som Spotify, Skype, King, Mojang och Klarna utgör tillsammans med mängder av andra nystartade företag och tillgången till kapital ett kluster med högt förädlade tjänster som leder till sysselsättning, skatteintäkter, innovationsförmåga och lockar talanger från hela världen. I detta kluster får unga människor tidigt möjlighet att bygga internationella nätverk och viktiga erfarenheter.

Dagensanalys.se - 20 aug 18 kl. 18:09

Svenska startups måste internationalisera visar ny undersökning

Ny svensk undersökning från stripe genomförd i i samarbete med Business Sweden, Sup46, Stockholm Tech och Stripe, avslöjar att man måste lyckas internationellt för att överleva. 89 procent av svenska startups anser att de måste lyckas på den internationella marknaden för att långsiktigt överleva och 76 procent anser att det är viktigare för svenska företag att vara aktiva internationellt jämfört med startups i andra länder. Detta visar en färsk undersökning från Stripe genomförd i samarbete med Sthlm Tech, SUP46 och Business Sweden.

DI - 05 jan 17 kl. 10:13

Samsung lanserar ny miljonfond för startups

Samsung har lanserat en ny fond för unga startups verksamma inom ledande tekniker som artificiell intelligens, virtual reality och internet-of-things. Det skriver Tech in Asia..

Nyteknik - 24 maj 17 kl. 16:01

Regeringens plan: Para ihop industrijättar med startups

Tätare samarbeten mellan storbolag, offentlig sektor och startups. Det är regeringens plan för att få fler unga teknikbolag att växa i Sverige..

Dagens PS - 26 aug 19 kl. 10:41

Indiska startups tar in miljarder från Vision-fonden

Japanska Softbank väntas genom sin Vision Fund delta i två finansieringsrundor för de indiska företagen Lenskart och Dailyhunt. Det rapporterar Times of India med hänvisning till källor. I fallet med Lenskart, som säljer glasögon och kontaktlinser, handlar det om en runda på 400 miljoner dollar, motsvarande drygt 3,8 miljarder kronor till ett företagsvärde av 1,5 miljarder dollar.

Dagens PS - 19 nov 18 kl. 14:43

Tysk investeringsguru satsar i svenska startups

100 miljoner ska investeras och till sin hjälp har han Businesspoddens ena halva, Josef Fallesen. ”Det här känns verkligen som ett naturlig nästa steg för min del efter att ha bedömt hundratals startups genom åren”, säger Josef Fallesen. Hans tyska investeringskompanjon, tysken Christian Gaiser,  har grundat reklamappen Bonial.

Dagens PS - 14 jun 19 kl. 10:03

GE vill sälja hela portföljen med startups

General Electrics riskkapitalbolag, GE Ventures, är ute efter att sälja hela portföljen med startups. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. En talesperson för GE bekräftar att bolaget genomför en strategisk översyn av GE Ventures, men ville inte ge några detaljer om processen.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 minuter sedan

Sunpines nya talldieselfabrik ökar produktionen med 50 procent

Trots överklagat miljötillstånd och den globala coronapandemin börjar den stora expansionen av Sunpines biodieselfabrik vara färdig. Efter driftstart beräknas utbyggnaden öka produktionen till 150 000 kubikmeter biodiesel per år..

Nyteknik - 45 minuter sedan

”Blir nanopartiklar nästa hälsofara för byggsektorn?”

Fler och fler byggmaterial har fått nya och bättre egenskaper med nanoteknik. Men det finns ingen kartläggning av vilken omfattning det används, och om de medför risker för hälsan, skriver Johnny Kellner..

Nyteknik - 1 timme sedan

Här är teknikvärldens bästa aprilskämt

Det är 1 april och tech-världen gör sitt bästa för att sprida humor. Här samlar vi några av dagens bästa aprilskämt från teknikvärlden – även om det just i år är färre än vanligt..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Liebherr lanserar helelektrisk betongbil

Redan till hösten kommer det att rulla en betongbil i Schweiz som drivs helt och hållet av el. Volvo lastvagnar bidrar också till projektet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Stopp på Scanias fabriker i flera veckor till

Produktionen på Scanias fabriker i Sverige, Nederländerna och Frankrike stoppas till och med den 20 april, rapporterar Dagens Industri..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Industrin visar sämsta siffran på 25 år: ”Det är en tvärnit”

Aldrig tidigare under 25 års tid har inköpschefsindex – en av de viktigaste konjunkturmätarna – rasat så mycket månadsvis..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Coronaviruset slår mot bilmarknaden i vår

Nybilsregistreringarna minskade under mars, enligt statistik från branschorganisationen Bil Sweden. Det är inte relaterat till den rådande pandemin – men effekterna slår mot marknaden i vår..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Deras nya batteripack kan misshandlas utan brandrisk

BYD hävdar att de nu tar elbilarnas säkerhet till en ny nivå. Tillverkaren demonstrerade det nya batteriet ”Blade” genom att sticka hål på det med en spik..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Myndigheterna rapporterar för få it-incidenter: ”Anmärkningsvärt”

Förra året rapporterade myndigheterna in 296 allvarliga it-incidenter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), visar årsrapporten för 2019. Det anser myndigheten är alldeles för få..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Enormt ozonhål över Arktis – tre gånger så stort som Grönland

Ett ovanligt ozonhål har öppnat sig över Arktis. Hålet är rekordstort – tre gånger så stort som Grönland, rapporterar Nature..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.