SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 29 March, 22:46

SmålandsPosten - 26 mar 20 kl. 08:46

Ingelstadsgymnaiset rycker ut - hjälper äldre med matleveranserDet är i det närmaste öde på Ingelstadgymnasiet. Alla elever har skickats hem. Undervisningen sker på distans. Men i köket pågår ändå aktivitet. Hemkörning av färdiga måltider till de äldre förbereds..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Ingelstadgymnasiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingelstadsgymnaiset, ryckerut , hjälper, äldremed , matleveranser
YLE - 08 jan 13 kl. 09:37

Torolf hjälper äldre Sundombor

Sundomborna börjar få byahjälp. Från och med den andra januari kan äldre bybor i Sundom få hjälp med vardagssysslor som till exempel snöskottning, städning, små renoveringsarbeten och vedhuggning - allt det av en bya alltiallo. Då är det Torolf Björklund som rycker ut.

Barometern - 04 feb 19 kl. 11:59

Invallade äldre kan få hjälp

Mitt i snöovädret är debatten het om fastighetsägare som inte kan ta sig ut efter snöplogens framfart på vägen utanför. I Borgholm har man löst det med snöskottare som rycker ut och hjälper äldre..

Dalarnas tidningar - 08 dec 14 kl. 06:18

Teknikakuten rycker ut till äldre

– Just nu erbjuder vi också att hjälpa till med julpyntandet, säger Teknikakutens vd Jonas Jansson..

Expressen - 17 timmar sedan

Konstskolan rycker in – hjälper vården med visir

Sjukvården får hjälp från oväntat håll. Konstfack är en av alla skolor som nu hjälper till – genom att tillverka visirbågar. – Det känns bra att man kan göra något i den här situationen, säger Gunnar Söder, lärare och ansvarig för industridesignverkstaden..

LV - 12 jul 17 kl. 12:00

Personalbrist – då rycker stiftelsen in

När kyrkan drar in på uppvaktningen för äldre jubilarer i Rumskulla rycker den privata stiftelsen för Alice Nilssons minne, ut. – Många äldre sitter och väntar på att bli uppvaktade, säger Ann-Cathrin Hammar..

GT - 20 jul 14 kl. 15:59

Polisjakt efter rån mot äldre kvinna i Alingsås

ALINGSÅS. En äldre kvinna promenerade utanför Ängaboskolan i Alingsås under söndagseftermiddagen - och rånades plötsligt på sitt guldhalsband. Gärningsmannen ska ha varit en ung kille på cykel och polisen söker nu efter rånaren.

YLE - 08 jan 13 kl. 09:41

Äldre Sundombor får hjälp i vardagen

Sundomborna börjar få byahjälp. Från och med den andra januari kan äldre bybor i Sundom få hjälp med vardagssysslor som till exempel snöskottning, städning, små renoveringsarbeten och vedhuggning - allt det av byns alltiallo. Då är det Torolf Björklund som rycker ut.

Barometern - 14 nov 13 kl. 09:59

Kvarnholmsbussar inget för de äldre

Vi har under årens lopp matats med argument, främst när olika hinder sett dagens ljus, syftande till att försvåra eller öka kostnaderna för biltrafik till Kvarnholmen i Kalmar.
Argumenten har varit – självklart ska Ni använda er av den gemensamma kollektivtrafiken. Alternativen skulle vara järnväg och buss.

GT - 17 maj 14 kl. 07:10

Frida Boisen: Politiker, sluta it-mobba de äldre

Nio av tio svenskar är online. Men en miljon stängs ute: de äldre. Så fort du fyller 75, lårbenshalsen ryker och du hamnar på äldreboende, är din tid i den digitala världen över.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Brynässpelarens ögonoperation flyttad

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Oroliga ingenjörer söker sig till facket

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Brott: Man slog och hotade person – gripen

En man i 20-årsåldern greps under söndagen efter att han slagit och hotat en annan man i Alvesta. Han misstänks nu för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Moskva ska övervaka isolerade invånare

Varningar ljuder ur högtalare i Moskva, där invånarna inväntar hårda restriktioner. Officiellt har bara drygt 1 500 smittats och åtta avlidit i corona i Ryssland. Men nu införs ett övervakningssystem, där endast personer med specialutfärdade tillstånd får röra sig fritt i huvudstaden..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tre nya flygödlearter upptäckta

Flygödlorna, pterosaurierna, var de största flygande djur som existerat på jorden. Nu har forskare upptäckt tre nya arter i dagens Marocko..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nigeria stänger ned storstad och huvudstad

SmålandsPosten - 1 timme sedan

SSAB slopar aktieutdelning

SmålandsPosten - 1 timme sedan

USA:s infektionsexpert varnar för höga dödstal

En av USA:s ledande experter på infektionssjukdomar, doktor Anthony Fauci, varnar för att dödstalet i USA skulle kunna nå 100 000–200 000, och att antalet smittade kan "bli miljoner". Men det är inte är troligt, understryker han..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nätförsäljning ledde till återkallad personal

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kane: Måste avsluta säsongen i juni

Tottenhamstjärnan Harry Kane vill spela klart den engelska ligasäsongen. Men inte till vilket pris som helst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.