PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 April, 14:44

PrivataAffärer - 26 mar 20 kl. 08:42

Cellavision flyttar stämma och drar tillbaka utdelningen”Cellavision har en god finansiell ställning, men sedan styrelsen lämnade sitt ursprungliga utdelningsförslag har världsläget förändrats avsevärt med anledning av covid-19. Styrelsen anser det därför motiverat att dra tillbaka förslaget om utdelning. Om det ekonomiska läget tillåter avser styrelsen att kalla till en extrastämma under senare delen av 2020 för att besluta om utdelning”, står det. Cellavision återkommer med en ny kallelse till årsstämma senast fyra veckor före det nya datumet. Stämman kommer att hållas senast den 30 juni i enlighet med gällande lagstiftning.
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cellavision, flyttar, stämmaoch drar tillbaka , utdelningen
DI - 19 mar 20 kl. 15:00

Ework flyttar stämma - behåller utdelningen så länge

Styrelsen i Ework har på grund av den uppkomna situationen med covid-19 beslutat att flytta fram bolagets årsstämma till torsdagen den 4….

DI - 11 jul 17 kl. 11:56

Nordic Mines flyttar extrastämma

Nordic Mines flyttar sin planerade extrastämma som var planerad att hållas den 25 juli till ett senare datum som i nuläget inte är fastställt. Det framgår av ett pressmeddelande..

Realtid - 12 mar 20 kl. 16:13

Swedbank flyttar stämma

För att begränsa risken för smittspridning av coronaviruset (covid-19) har Swedbanks styrelse beslutat om ett antal försiktighetsåtgärder i samband med årsstämman..

DI - 12 feb 16 kl. 08:32

Cellavision höjer utdelningen

Cellavision, som är verksamt inom system för automatisk bildanalys av blod och andra kroppsvätskor, redovisar ett resultat före skatt på 16,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2015 (16,6). Resultatet per aktie uppgick till 0:64 kronor (0:49)..

YLE - 02 aug 17 kl. 13:23

Närmatsringen REKO i Ingå flyttar till kyrkbyn

Ringen för närproducerad mat fanns tidigare i Västankvarn, men konsumenterna hade svårt att hitta fram. Också producenterna tror mera på en mötesplats i Ingå centrum. Mat utan mellanhänder REKO står för Rejäl konsumtion.

Expressen - 03 dec 14 kl. 20:47

M flyttar fram valet av ny partiledare

Moderaterna står ledarlösa inför vårens nyval. Nu flyttar partiet fram sin extrastämma för att utse en ny statsministerkandidat i tid. – Vi förbereder oss nu för extra val i mars.

YLE - 05 sep 15 kl. 10:00

Hon har slutat drömma om att gömma sig

Konstnären Pauliina Turakka Purhonen har sluta drömma om att krypa in i buskarna och gömma sig. - Det går ju inte, säger hon. Jag är inte osynlig och försvinner inte ur mänskors liv, inte ens fast jag flyttar ut på landet.

Posh24 - 24 jul 12 kl. 08:29

Blondinbella och Odd flyttar ihop!

Det är snabba puckar hos Isabella "Blondinbella" Löwengrip. Bloggläsare har kunnat följa hennes längtan efter nytt boende en tid och så sent som i torsdags förra veckan hintade bloggerskan om att det var aktuellt med en flytt " Kan inte låta bli att drömma bort till nytt boende. Får se när jag och Odd flyttar ihop!

Trelleborgs Allehanda - 30 jun 13 kl. 16:48

Spelmansstämma tvingades skula

Foto: Anna Wahlgren
"Det har varit lite tufft väder, men vi lyckas ändå. Så länge det inte regnar", sa Ola Pärson. Tio minuter senare trängdes publik, folkdansare och musiker i Köpmansmagasinet.

Affärsvärlden - 29 apr 13 kl. 14:06

Artimplant flyttar åter fram årsstämma

Artimplants styrelse flyttar fram årsstämman från den 30 maj till den 27 juni..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Minskad risk för stora förluster med dynamiska portföljer

Världen har drabbats hårt av det nya coronavirusets framfart, vilket lett till stora fall på börsen. I sådana situationer är det enkelt att man låter känslorna styra och rädslan för stora förluster leder lätt till förhastade och dåligt genomtänkta investeringsbeslut. Otaliga studier visar att vi i kristider tenderar att ta de absolut sämsta investeringsbesluten.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Landeborn: Ekonomin kan öppna upp efter påsk

Det sade Maria Landeborn, senior strateg och sparekonom på Danske Bank, i en marknadsuppdatering med anledning av coronavirusutbrottet. Samtidigt lyfter hon hur osäkerheten är hög och om det blir en mer långvarig nedstängning än så, eller om vi får en ny våg av smittspridning längre fram finns en risk att situationen blir värre. Coronavirusoron har utlöst den näst största nedgången någonsin i Dow Jones-index under 30 dagar.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Professorn: I bästa av världar är ekonomin sig lik efter krisen

Eftersom gamla jobb och företag fortfarande duger är konkurser samhällsekonomiskt skadliga. Därför behövs nu stora stöd för inkomstbortfall, inom kort kan dessa behövas i storleksordningen 100 miljarder kronor per månad. Rune Andersson, grundare och ordförande för Mellby Gård, som också deltog vid webbinariet, delade den bilden och menade att svenska staten bör göra som i Norge.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

”Slopad amortering lättnad för hushåll – inte bostadsmarknaden”

”Det blir en sorts likviditetsstöd till hushåll som har bolån. Med tanke på att medianlåntagaren amorterar över 3.000 kronor i månaden är det klart att det kan få effekt på ekonomin och hushållens utrymme för konsumtion”, säger han.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

FI: Hundratusentals kan komma att ansöka om amorteringsfrihet

FI-generaldirektören Erik Thedéen uppgav att myndigheten kommer att utvärdera undantaget från det strikta amorteringskravet under våren 2021. Åtminstone fram till i juni nästa år kommer detta undantag att gälla. ”Finansinspektionens styrelse har givit starkt stöd åt detta undantag”, fortsatte han med tillägg att det kommer att fattas formellt och gälla från och med tisdagen efter påsk.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Uppgifter: H&M förhandlar om permitteringar för tusentals anställda

H&M kommer redan under torsdagen att informera om stora besparingsåtgärder, enligt uppgifter till Di. Redan under morgonen har personal fått information om permitteringar. Bara på techavdelningen kommer tusentals att permitteras eller få sluta, en blandning av fastanställda och konsulter.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Aptiten på lax ökar under pandemin

Norska produkter står för över hälften av den sjömat som konsumeras i Sverige. ”Vi trodde att den uppbunkring av fryst fisk som vi såg för tre veckor sedan skulle innebära att folk sparade hemma i händelse av sämre tider, men så har det inte blivit. Det vi kan se är att konsumentera bunkrar, äter upp och sedan kommer tillbaka för att bunkra ännu mer”, säger Sigmund Bjørgo, Sverigechef för Norges Sjömatråd, till Fri Köpenskap.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Spilttrad syn på Intrums aktie

Handelsbanken Capital Markets delar kreditmarknadens oro och befarar marginalpress inom Intrums kredithanteringsverksamhet under de kommande kvartalen. Hög skuldsättning för bolaget är ett bekymmer, skriver Handelsbanken i den analys där rekommendationen sänks till sälj med riktkurs 120 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under torsdagen. ”Det finns en tydlig påverkan på Intrums verksamhet i södra Europa (Italien, Spanien och Grekland) och Frankrike.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Sparekonomen hyllar FI:s amorteringsbesked

Läs också: FI: Bankerna får ge alla amorteringsfrihet – Det är ett bra och mycket viktigt besked från Finansinspektionen, som kommer att göra stor skillnad för enskilda. Amorteringskravet är oflexibelt till sin natur, och det var en av mina invändningar när det infördes 2016. Nu visar FI att man är flexibel i det allvarliga läge som svensk ekonomi går in i, säger ho

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Svenskarna står fast vid sitt långsiktiga sparande

Det framgår av en undersökning som branschorganisationen Fondbolagens förening har gjort. Kantar Sifo Prospera har på uppdrag av Fondbolagens förening frågat 1.131 fondsparare om de förändrat sitt fondsparande till följd av de senaste veckornas börsturbulens.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.