PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 28 March, 12:55

PrivataAffärer - I förrgår: 08:49

Villrådiga analytiker söker modell som hittar bottenMånga analytiker har dammat av modeller från finanskrisen 2008 för att hitta rätt i graferna och gå mot köpknappen vid rätt tillfälle – men varje tidpunkt går mot sin egen unika framtid och något strategerna verkar eniga om är att det nu inte räcker med konventionella indikatorer. En ofta nyttjad sådan indikator är skräckindexet Vix, som mäter volatilitet i marknaden. ”På kort sikt kommer marknaden fortsätta vara volatil tills åtminstone en av tre saker händer: Antingen att dödstalen och infektionstalen i USA når sin topp, vi hittar ett vaccin eller ett botemedel eller att den amerikanska ekonomin börjar öppna igen”, sade Randy Watts, chefsstrateg på William O’Neill och ringar in det oförutsägbara virusförloppet. Svårtolkad och i för branschens uttolka
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Vix, USA, Randy Watts, William, ’neill, Wealth Managements, Brown, New York, Josh Brown, Stanleys, Sheets, Morgan, John Normand, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Villrådiga, analytiker, söker, modellsom , hittar, botten
SVT - 21 jan 14 kl. 11:56

Klimatforskare villrådiga: vart tog uppvärmningen vägen?

Sedan 1998 har den globala temperaturökningen varit långsammare än man tidigare förutspått visar mätningar. Det rimmar illa med de flesta klimatforskares modeller och nu försöker man förklara den 16 år långa ”pausen” i uppvärmningen..

BT - 23 aug 14 kl. 07:41

Osäker på vilket parti du ska rösta på? Du inte ensam...

Osäker på hur du ska rösta? Du är inte ensam. Allt fler väljare är sena med att bestämma sig.

Sydsvenskan - 02 nov 12 kl. 13:07

Både delikat och mediokert

Då Malmös propra alternativt ängsliga medelklass konsulterar Norrgavel i frågor som rör bra inredningssmak, besöker Lundaborna Miljögården. Detta tvåvåningshus, strax bredvid shoppinggallerian Nova, är fyllt med allt som kommit att stå som symboler för god stil i hemmiljö. Från Eamesstolar till PH-lampor.

BT - 03 maj 14 kl. 00:30

Kasta inte bort rösten på bäst låt!

Snart är det dags att rösta igen. Det är svårt. Numera är allt fler också öppna med att de taktikröstar.

Uppsalanyheter.se - 23 sep 15 kl. 02:24

Recension: Den tredje mannen - en polisroman i uppsalamiljö

Det börjar med ett självmord och slutar med en rafflande kidnapparjakt. Och däremellan en touch av utredningen om Palmemordet 1986. Men ingenting är faktiskt vad det ser ut att vara i Ulf Brobergs senaste polisroman Den tredje mannen, utgiven nu i september på Arx förlag.

Skånskan - 14 jul 18 kl. 10:00

På badtur mitt i Köpenhamn

KÖPENHAMN Kan man bada mitt i en huvudstad? Ja, i Köpenhamn hoppas det i plurret överallt längs hamnkanter och pirar. På en hel del ställen har man också anlagt badplatser, bland annat vid Islands Brygge och ute på Refshaleön.

Skånskan - 06 apr 19 kl. 15:30

Självskadande lyfts fram

lund Kunskapsluckorna inom vården när det gäller självskadebeteende är fortfarande stora.
För att förbättra denna brist har två experter vid Lunds universitet skrivit en handbok i ämnet.Självskadebeteende är ett sätt att reglera svåruthärdliga känslor som ångest, nedstämdhet, tomhetskänslor, skam eller självhat.

Skånskan - 05 aug 19 kl. 05:00

Här hamnar det uttjänta

SJÖBO ”Var sak på sin plats. Det är principen för den nya återvinningscentralen i Omma som öppnar på måndag. 12 tomma containrar väntar på att fyllas med avfall från hushållen i Sjöbo kommun”, skrev Skånska Dagbladet i april 2002.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Eniro illa ute

Det framgår av ett pressmeddelande. Kravet på anslutningsgraden uppgick till 90 procent av utestående konvertibellån. Första kontrollstämma avses hållas vid årsstämman som flyttas till tisdagen den 16 juni 2020.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Representanthuset har nu godkänt stödpaketet

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Senaten har redan godkänt paketet och det kommer därför nu skickas till president Donald Trump för ett slutgiltigt godkännande.  .

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

ABG: Svenska livsmedelsjättarna säker hamn i pandemin

Det framgår av en analys där både Axfood och Ica uppgraderas till behåll (sälj), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på fredagsmorgonen. ”Samtidigt som covid-19 har renderat en mer positiv marknadsprognos för den svenska dagligvarumarknaden, har värderingen kommit ned då Ica Group och Axfood har fallit omkring 15 procent från toppnivåerna under hösten 2019”, skriver ABG i analysen. Risken för en ytterligare nedgång i värderingsmultiplarna under de kommande tolv månaderna är enligt ABG Sundal Collier därmed begränsad.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig

Irak, Algeriet och Nigeria har begärt att de inblandade kommer till sans med de kraftiga utbudsökningar som blivit konsekvensen av kollapsen vid det misslyckade mötet för Opec+ i början av mars. De två förstnämnda har nu bett om extrainsatt toppmöte för att diskutera en lösning på konflikten, samtidigt som talespersoner för nigerianska regeringen öppet har frågat sig hur länge striden om marknadsandelar kan fortgå mellan de två största oljeexportörerna i världen. ”Det är i allas vårt kollektiva bästa att försäkra att vi kan stabilisera marknaden.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

FI vill stoppa stöd till bolag som delar ut

”Ja, det finns en sådan enighet. Det är inte rimligt att man uppbär väldigt stora stöd från skattebetalarnas medel samtidigt som man gör stora utdelningar. Det kommer utskottet tydliggöra”, säger Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Berenberg sänker H&M:s vinstestimat med 100 procent

Det framgår av en analys som är daterad den 26 mars i vilken Berenberg höjer rekommendation för H&M till behåll från tidigare sälj. Banken räknar nu med att H&M:s intäkter sjunker med totalt 18 procent under 2020 till drygt 190 miljarder kr. Det antagandet utgår från att bolagets butikstängningsfas håller på i ytterligare tolv veckor, något som följs av en gradvis förbättring under tio veckor.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Över 26 000 premiepensionskonton låsta – mitt under börsturbulensen

I slutet av förra veckan beslutade flera fondbolag att tillfälligt stoppa handeln i företagsobligationsfonder eftersom den rådande marknadsturbulensen gjorde det svårt att prissätta och sälja av företagsobligationer. De flesta har nu återöppnat handeln men två av Spiltans fonder, Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond, är alltjämt stängda och det är oklart när de kan öppnas igen. Att inte kunna sälja av andelar mitt under rådande turbulens är förstås frustrerande för många sparare.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Just nu: Regeringen begränsar sammankomster till 50 personer

Beslutet kommer efter begäran från Folkhälsomyndigheten.  Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade samtidigt svenskarna att inte resa bort i påsk. .

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

PrivataAffärer - Igår: 11:55

SHB: Ericsson nästan immunt mot coronanedgång

”Trots covid-19-pandemin har Ericsson produktion, logistik och nyckeltjänster mot kund i gång”, konstaterar banken i analysen. Handelsbankens analytiker belyser även att kommunikationsnäten har blivit ordentligt stresstestade i och med allt distansarbete under coronakrisen och banken tror att det illustrerade ”omedelbart och framtida investeringsbehov i kapacitet”. Med det som utgångspunkt har banken höjt sitt estimat för bruttovinsttillväxt på RAN-marknaden något.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.