YLE > Finland

Tuesday, 07 April, 21:46

YLE - 26 mar 20 kl. 08:41

Dataläckan i Kristinestad leder inte till åtalFörundersökningen kring det misstänkta dataskyddsbrottet i Kristinestad är avslutad och leder inte till åtal, skriver tidningen Sydösterbotten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kristinestad, Sydösterbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dataläckani , Kristinestad, lederinte till , åtal
DI - 04 dec 18 kl. 14:34

Marriott lovar bekosta nya pass efter dataläckan

Hotellkedjan Marriott erbjuder sig nu att betala nya pass för kunder som berörts av den mycket omfattande dataläckan i bolaget..

YLE - 19 aug 19 kl. 14:59

Stadsdirektören om dataläckan i Kristinestad: "Vi beklagar å det djupaste – sådant här får bara inte hända"

De riktlinjer som gäller när datorer tas ur bruk verkar inte har följts i Kristinestad. Men nu tas nya direktiv i bruk för att förbättra datasäkerheten. Vi beklagar det som har inträffat, säger Mila Segervall, stadsdirektör i Kristinestad..

DN - 05 jan 19 kl. 20:57

Larm om tyska dataläckan viftades bort

Tysklands federala it-myndighet larmades redan för flera veckor sedan om dataläckorna som drabbat hundratals tyska politiker, journalister och andra kända profiler.  Myndigheten viftade bort larmet och trodde att endast ett fåtal var drabbade, enligt Deutsche Welle..

YLE - 08 okt 19 kl. 14:18

Fortfarande oklart hur datorer från Kristinestad hamnade på loppmarknad i Björneborg

Utredningen av dataläckan i Kristinestad har stampat på stället sedan i somras. Orsaken är att fallets utredare på polisen har bytts ut flera gånger..

DI - 05 dec 18 kl. 15:49

Dataläcka kan kosta hotellkedjan Marriott 1 miljard dollar

Dataläckan i hotellbolaget Marriott kan kosta 1 miljard dollar, visar estimat. Enligt bolagets finanschef Leeny Oberg är det dock fortfarande för tidigt att uppskatta de ekonomiska följderna av läckan..

YLE - 03 sep 14 kl. 12:55

MTV: Dataläcka i Riksdagen

Enligt uppgifter från MTV Uutiset har en informationsläcka utrikesutskottet eller försvarsutskottet i Riksdagen. En brottsutredning har inletts. Försvarsminister Carl Haglund har bekräftat uppgifterna åt MTV Uutiset innan han begav sig till Wales för ett Natomöte i Newport i Wales.

YLE - 03 sep 14 kl. 12:55

MTV: Haglund bekräftar dataläcka i riksdagen

Enligt uppgifter från MTV Uutiset har en informationsläcka upptäckts i riksdagen. Information ska ha läckt ut från antingen från utrikesutskottet eller försvarsutskottet. Försvarsminister Haglund säger att uppgifterna stämmer.

Affärsvärlden - 22 mar 19 kl. 15:03

Nokia rasar efter avslöjanden om dataläcka

Norska NRK släppte i dag nya uppgifter kring den kinesiska dataläckan gällande telefonmodellen Nokia 7 Plus som avslöjades under torsdagen. Vid 13-tiden var aktien ned runt 7 procent..

Nyteknik - 05 apr 18 kl. 14:14

Tusentals svenska Facebookanvändare drabbade av dataläckan

Över 55.000 svenska användarkonton kan finnas med bland de uppemot 87 miljoner Facebookkonton vars personliga uppgifter läckt till det politiska konsultföretaget Cambridge Analytica..

DI - 11 apr 18 kl. 15:42

Mark Zuckerberg i nya förhör om dataläckan

I dag är det andra dagen i utfrågningarna av Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg om Cambridge Analytica-skandalen. 87 miljoner användares data har läckt och nu ska Zuckerberg svara på representanthusets frågor. .

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Tillverkningen av ansiktsskydd ska starta i Finland –  målet är att tillverka 200 000 skydd per dag

Finland är redo att köra i gång storskalig tillverkning av ansiktsskydd, uppger arbets- och näringsminister Mika Lintilä..

YLE - 1 timme sedan

Nu byggs det hyreshöghus i Sjundeå – två fyravåningshus ska stå färdiga hösten 2021

Två höghus med sammanlagt 50 bostäder ska vara inflyttningsklara i Sjundeå om ungefär ett och ett halvt år. Lägenheterna blir mellan 37 och 75 kvadratmeter..

YLE - 3 timmar sedan

“Man kapar våra vingar” - Förtroendeman vid Raseborgs sjukhus tror inte de som jobbar med specialistvård vill arbeta med rehabilitering

Nu kan personalen planera sin framtid, säger fackavdelningen Tehys förtroendeman Tove Holmström vid Raseborgs sjukhus i Ekenäs. Stämningen är dämpad efter budet att samjouren läggs ner..

YLE - 4 timmar sedan

Kommunerna kämpar för att har råd med sin service och vädjar till staten: "Permitteringar är den sista utvägen"

Av 35 kommuner i Svenskfinland förutom Åland planerar 16 permitteringar och 10 har inlett samarbetsförhandlingar..

YLE - 4 timmar sedan

Kolumn: Akuta hårproblem och oro för Raseborgs samlade vrede – ingen vill vara affischnamnet för nedläggningen av samjouren

I måndags sa 11 av HUS styrelsemedlemmar ja till att lägga ner Raseborgs samjour. På tisdagen säger 15 personer nej till en tv-intervju. Ingen vill stå upp för beslutet som retat gallfeber på väljarna i Raseborg..

YLE - 4 timmar sedan

"Tveksamt om regeringen kan hålla löftet om svenskspråkiga läkare" – besluten gällande gränsen till Sverige delar åsikter på Åland

De strängare bestämmelserna gällande gränserna till Sverige gör att viktig hälsovårdspersonal inte kan ta sig till sina arbetsplatser på Åland. Löftet om att ersättande personal från Finland ska kunna svenska tas emot med tvivel..

YLE - 4 timmar sedan

93 procent av världens befolkning bor i länder där reserestriktioner råder – corona påverkar också visumfriheten

Flygtrafiken har ökat globalt i årtionden. Det här skedde ändå före coronapandemin, som nu stoppat flygtrafiken så gott som helt och hållet och fått länder världen över att införa begränsningar i resandet. Kring 7,2 miljarder människor beräknas bo i länder där resandet begränsats på grund av corona..

YLE - 6 timmar sedan

Utländska säsongsarbetare får komma till Finland för att hjälpa jordbrukare - fyller endast det akuta behovet på arbetskraft

Jordbrukarna har länge oroat sig för hur arbetet ska skötas då de viktiga säsongsarbetarna från utlandet inte kan ta sig till Finland i och med coronavirussituationen. Nu ska det ändå bli möjligt att ta hit säsongsarbetare slår Arbets- och näringsministeriet fast..

YLE - 7 timmar sedan

Brände skräp på gården - ladugård i Sjundeå brann ner till grunden

En ladugård vid Grennäsvägen i Sjundeå totalförstördes i en brand på tisdagseftermiddagen (7.4)..

YLE - 8 timmar sedan

Wasaline kör de sista passagerarna över Kvarken – nya restriktioner gäller från helgen

Från och med lördag får fartygen som trafikerar till och från Finland inte längre ta ombord passagerare. På Wasaline var vd Peter Ståhlberg beredd på regeringens nya restriktioner, men frakten fortsätter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.