Nyteknik > Teknik

Wednesday, 01 April, 16:55

Nyteknik - 26 mar 20 kl. 08:39

Samsungs batteri kan ge elbilar med 80 mils räckviddKompaktare, säkrare och längre livslängd. Samsung har nu tagit ett steg närmare batterier med fast elektrolyt. Deras prototypbatteri skulle kunna ge en elbil 800 kilometers räckvidd..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samsungs, batterikan ge , elbilarmed 80 , mils, räckvidd
Cornucopia - 05 aug 19 kl. 20:18

Nya generationen elbilar behöver ingen dagsladdning

Den nya generationen elbilar behöver ingen destinationsladdning dagtid. Räckvidden är sådan att allt vardagsbehov kan klaras av med laddning hemma nattetid. Vad som behövs är snabbladdare för långfärder och bra laddare vid bostaden och i bostadsområden.

Nyteknik - 08 apr 19 kl. 09:28

Innolith hävdar att deras nya batteri ger elbilar 100 mils räckvidd

Schweiziska Innolith hävdar att de har skapat ett litiumjonbatteri med en energidensitet på 1000 Wh/kg. Det skulle kunna ge elbilar med en räckvidd på tusen kilometer..

Cornucopia - 29 nov 16 kl. 18:13

Nya generationen elbilar ett potentiellt problem för villaägare

Den nya generationen av elbilar med fullgod räckvidd, som initialt Opel Ampera E, ställer till problem för den sannolikaste kundgruppen villaägarna. Samtidigt öppnas möjligheter för laddstationsentreprenörer, där vi framöver kanske kan få se kommersiella snabbladdare även i bostadsområden.
Lada med solceller nog för 25 amperes huvudsäkringar mot elnätet.

Cornucopia - 01 mar 20 kl. 18:19

RISE: Lägre brandrisk för elbilar än fossilbilar

Enligt en artikel hos Elbil Sverige kan risken för bränder i elbilar vara lägre än för fossilbilar. Detta menar en projektledare hos RISE.
Elbilen Jaguar I-Pace.

Cornucopia - 31 okt 18 kl. 11:59

Kilometerskatt för elbilar är feltänk - staten får in degen ändå

"Degen måste in." - alla politiker någonsinAtt elbilar betalar mindre skatt per mil utmålas som ett problem, då staten inte får in den deg som kassakon fossilbilar innebär. Men det är förstås ett grovt feltänk från staten - om allmänheten inte betalar fossilskatt kommer de använda pengarna till annat som höjer deras välstånd och i slutändan ger minst lika mycket, sannolikt mer skatteintäkter än fossilskatterna.

DI - 05 mar 20 kl. 05:51

Lång räckvidd för GM:s nya batteri till elbilar

Den amerikanska fordonsjätten General Motors (GM) har visat upp sitt nya batteri, som ska användas i elbilar när bolaget intensifierar….

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 09:00

Flera elbilar provkördes i grönt kommunprojekt

Foto: Tommy Svensson
Fler elbilar och laddningsstolpar är några av målen för projektet Green Charge, där Bromölla är enda skånska kommunen som deltar.
Många elbilar kan ersätta den vanliga fossildrivna bilen. Lars Ivarsson, energirådgivare i Sölvesborg/Bromölla kommuner lyfter fram de mindre modellerna.

Mobil - 12 aug 19 kl. 09:24

Samsung tycks planera telefon med batteri på hela 6 000 mAh

Samsungs smartphone M20 har redan idag ett batteri med oerhört stor kapacitet. Och nu tycks man planera en version av telefonen med ännu större batteri..

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 11:33

Nissan Leaf - elbilar fungerar utmärkt på landsbygden

Jag har provkört Nissan Leaf som ägaren av gårdagens 15 kW solcellsanläggning innehar. Bilen visar sig fungera utmärkt för den som bor på landsbygden med 4 - 5 mil till staden och är inte ens speciellt dyr. Dessutom kommer den med ytterligare räckvidd efter årsskiftet, vilket ger en i princip exponentiellt förbättrad användbarhet.

Dagens PS - 06 okt 16 kl. 08:39

Samsungs nya mobil orsakade flygdrama

Dagens PS har tidigare berättat om att Samsung tvingats massåterkalla Galaxy Note 7. Bakgrunden är att telefonens batteri börjat brinna och brännskadat människor. Nu berättar nyhetsbyrån Bloomberg om ett nytt dråpslag för Samsungs premiummobil, som det sydkoreanska bolaget lanserade ungefär samtidigt som Apples Iphone 7 kom ut på marknaden.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

BMW bekräftar satsning på bränsleceller – drivs av vätgas

Trots stort fokus på batterier så är vätgas inte ute ur bilden för BMW. Och för att påminna oss om det har tillverkaren nu presenterat specifikationerna på sin kommande bränslecellsdrivlina..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Sunpines nya talldieselfabrik ökar produktionen med 50 procent

Trots överklagat miljötillstånd och den globala coronapandemin börjar den stora expansionen av Sunpines biodieselfabrik vara färdig. Efter driftstart beräknas utbyggnaden öka produktionen till 150 000 kubikmeter biodiesel per år..

Nyteknik - 1 timme sedan

”Blir nanopartiklar nästa hälsofara för byggsektorn?”

Fler och fler byggmaterial har fått nya och bättre egenskaper med nanoteknik. Men det finns ingen kartläggning av vilken omfattning det används, och om de medför risker för hälsan, skriver Johnny Kellner..

Nyteknik - 1 timme sedan

Här är teknikvärldens bästa aprilskämt

Det är 1 april och tech-världen gör sitt bästa för att sprida humor. Här samlar vi några av dagens bästa aprilskämt från teknikvärlden – även om det just i år är färre än vanligt..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Liebherr lanserar helelektrisk betongbil

Redan till hösten kommer det att rulla en betongbil i Schweiz som drivs helt och hållet av el. Volvo lastvagnar bidrar också till projektet..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Stopp på Scanias fabriker i flera veckor till

Produktionen på Scanias fabriker i Sverige, Nederländerna och Frankrike stoppas till och med den 20 april, rapporterar Dagens Industri..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Industrin visar sämsta siffran på 25 år: ”Det är en tvärnit”

Aldrig tidigare under 25 års tid har inköpschefsindex – en av de viktigaste konjunkturmätarna – rasat så mycket månadsvis..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Coronaviruset slår mot bilmarknaden i vår

Nybilsregistreringarna minskade under mars, enligt statistik från branschorganisationen Bil Sweden. Det är inte relaterat till den rådande pandemin – men effekterna slår mot marknaden i vår..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Deras nya batteripack kan misshandlas utan brandrisk

BYD hävdar att de nu tar elbilarnas säkerhet till en ny nivå. Tillverkaren demonstrerade det nya batteriet ”Blade” genom att sticka hål på det med en spik..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Myndigheterna rapporterar för få it-incidenter: ”Anmärkningsvärt”

Förra året rapporterade myndigheterna in 296 allvarliga it-incidenter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), visar årsrapporten för 2019. Det anser myndigheten är alldeles för få..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.