DI > Ekonomi

Sunday, 29 March, 14:10

DI - 26 mar 20 kl. 08:30

Framtix unika nanoprodukt dödar skadliga mikroorganismerMalmö 26 mars 2020; EcoBactiX baseras på avancerad grön teknik utvecklad av det svenskbaserade företaget Framtix..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Framtix

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Framtix, unika, nanoprodukt, dödar, skadliga, mikroorganismer
Skånskan - 11 sep 16 kl. 18:50

Unika designmattor för vägg och golv

Malmö För de flesta av oss är mattor något som ska ligga på golvet och vara vackert eller funktionellt. I bästa fall både ock.
I en utställning på Katrinetorps landeri i södra Malmö tar ett tjugotal formgivare och designers fasta på mattans betydelse som designobjekt och konstverk.

Aftonbladet - 03 aug 13 kl. 16:15

Nu dödar Solskjaer "super-sub"-myten

Om sin unika förmåga: ?Det är överdrivet det där?.

Barometern - 04 aug 14 kl. 07:29

Vindkraftverken dödar hotade arter

Förra året beslutade läns­styrelsen i Kalmar läns ­Miljöprövningsdelegation (MPD) att inte ge byggnadstillstånd för fyra vindkraftverk i Bottorpområdet söder om Kalmar.
Beslutet från MPD överklagades till Mark- och miljö­domstolen vid Växjö tingsrätt, som meddelade att man slår fast MPD:s dom. Domstolen skriver bland annat följande:
”Uppförande av vindkraftverk, med kännedom om att de med viss sannolikhet kommer att döda fåglar, kan i princip anses innebära avsiktligt dödande enligt 4 § artskyddsförordningen.

Världen Idag - 15 jun 16 kl. 12:01

Den kristna församlingens unika förbönskallelse – att be för det politiska arbetet.

Sök den stads bästa, dit jag fört er. (Jer 29:7) När vi ber för vårt lands ledning, alla kategorier av beslutsfattare oavsett deras politiska färg, så uppstår det förutsättningar för kloka beslut. Bibeln påminner om att det finns en negativ andevärld som nästlar sig in i samhället och dess vitala delar (jämför med Sverigebönens böneområden de sju samhällspelarna).

BT - 20 apr 19 kl. 05:00

Unika tjänsten: Hon håller i näringslivets trådar

Jessica Till är Borås Näringslivs nyaste och enda anställd. I rollen som näringslivskoordinator agerar hon mellanhand mellan företagen och kommunen, med ett stadigt finger i skolvärlden. – Att få jobba blandat på det här sättet är drömmen, allt i ett, som ett litet kinderägg, säger Jessica Till..

Skånskan - 13 nov 18 kl. 18:00

PotatoPotato håller teaterlusten levande

En treårsplan för ett teaterhus som inte blev deras – det var starten för Malmöbaserade scenkonstkollektivet PotatoPotato som nu firar tio år.
– Hårt arbete och höga krav på varandra och oss själva, det tror jag är det som gjort att det har gått så bra för oss, säger Linda Forsell, en av de fem kvinnorna i PotatoPotatos konstnärliga ledningsgrupp.PotatoPotato:
Experimentellt och avantgardistiskt scenkonstkollektiv med bas på Rolfsgatan i Sofielund i Malmö.

Skånskan - 13 dec 15 kl. 22:06

Mattor som konstverk på utställning

MALMÖ Många minns de vackert dekorerade skyltfönstren med detaljrika orientaliska mattor på Turkiska Magasinet på Stortorget i Malmö.Nu visas en unik samling av ägaren Mustafa Arhans handknutna mattor från olika tidsperioder på Malmö museer.
Vid invigningen av utställningen på söndagen pratade utställningsproducent Merja Diaz om mattors betydelse, både ur ett historiskt och kulturellt perspektiv men också som ett sätt att förmedla skönhet, njutning och status.

Cornucopia - 09 nov 13 kl. 13:03

Adobehacket: 166 personer har samma lösenord som #stridshingsten

I Adobehacket visar det sig nu att ca 400 000 svenskar drabbats, eller iaf 400 000 användare som kan identifieras som svenskar, antagligen via .se-domänen. Bland de drabbade är en viss Fredrik Reinfeldt, vars krypterade lösenord är identiskt med 166 andra svenskar.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 14:00

Rättvis och rättmätig vrede

Krönika Hur hanterar man insikten om att det man trott på hela sitt liv inte stämmer? Att en organisation för fred tyckte det var viktigare att rädda sitt ansikte än utsatta barn? Att du upptäckte en stor och grav orättvisa och blåste i visselpipan, för att upptäcka att mobben vände sig mot dig istället?

YLE - 28 mar 17 kl. 14:12

Satellitprofessorn deppar inte när Finlands rymddebut dröjer

Finland har inte bara en, utan två satelliter i startgroparna just nu. Aalto-1 och Aalto-2, båda konstruerade av studenter vid Aaltouniversitetet i Otnäs i Esbo. Men på grund av tekniskt strul med raketerna har avfyrningen fördröjts flera gånger.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Sverige uppe i 110 dödsfall

I Sverige har nu totalt 110 personer avlidit i sviterna av coronaviruset, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till TT..

DI - 5 minuter sedan

Britterna riskerar att få stanna hemma fram till sommaren

Det måste bli värre innan det kan bli bättre. Det skriver Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i ett brev till hushållen..

DI - 30 minuter sedan

Moderaterna kräver masstestning av corona

Moderaterna vill att betydligt fler testas för coronavirus..

DI - 30 minuter sedan

H&M fryser tyska hyresinbetalningar

Flera stora klädföretag med butiker på de i vanliga fall mest välbesökta shoppinggatorna i Tyskland – däribland Adidas och H&M – meddelar….

DI - 45 minuter sedan

Porschebyggd bubbla dragplåster i Hamburg

I Hamburgs nymejslade Hafen City-distrikt ligger sedan 2008 ett annorlunda bilmuseum..

DI - 1 timme sedan

Rekordmånga döda i Spanien – för tredje dagen i rad

Spanien noterar för tredje dagen i rad ett ledsamt rekord i antal avlidna i coronautbrottet som härjar landet..

DI - 2 timmar sedan

Så påverkas din plånbok – frågor och svar om coronaorons effekter

Vilka fonder klarade krisen, hur går det för bostadspriserna, vad gäller för a-kassa och kan jag avboka resan kostnadsfritt?.

DI - 2 timmar sedan

Australien: förbud mot folksamlingar på fler än två personer

Nu får bara två personer träffas utomhus i Australien. Landet skärper restriktionerna för att bromsa spridningen av coronaviruset..

DI - 3 timmar sedan

Sveriges coronastrategi grillas i utländska medier

Den svenska strategin mot coronaviruset, ledd av Folkhälsomyndigheten, har den senaste tiden fått stor uppmärksamhet i utländska medier. ”.

DI - 3 timmar sedan

Timbros chefsekonom: ”Viktigt att starka bolag delar ut”

Politiker och myndigheter sätter hård press på svenska bolag i utdelningsfrågan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.