PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 06 April, 10:43

PrivataAffärer - 26 mar 20 kl. 08:09

Affärsvärlden: En aktie att köpaG5 har knappt påverkats av coronaviruset då flertalet anställda kan arbeta hemifrån. Mobilspebolagets framtid ser ljus ut där marknaden väntas växa med 10-15 procent årligen de kommande fem åren. Tidningen ger rådet köp och framhåller särskilt spelet Jewels of Rome som hittills varit en succé, men betonar att investeringen är för den riskvillige. Gruvutrustningsbolaget Epiroc har i coronavirusspåren rasat på börsen och tuffa tider väntar. Tack vare bolagets eftermarknad väntas det dock klara sig väl.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Jewels, Rome, Epiroc

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AffärsvärldenEn , aktieatt , köpa
Dagens PS - 26 okt 17 kl. 06:41

Triss i köpråd från Affärsvärlden

Här är aktietrion som du som spekulant bör tanka, tipsar tidningen. Affärsvärlden ger köprekommendation för Qliro, finska HK Scan och Intrum samt lämnar rådet avvakta för Proact i den senaste utgåvan. Vidare lämnas portföljen oförändrad denna vecka.

Dagens PS - 25 jan 18 kl. 06:41

Affärsvärlden: Köp aktien efter kursraset

Affärsvärlden rekommenderar köp av NetEnt, BlackPearl Resources och Firefly samt rådet avvakta för Scandic Hotels i den senaste utgåvan av tidningen. Nätkasinoleverantören NetEnt var förra veckans stora förlorare efter att bolaget vinstvarnat. Efter kursraset är det bra läge att plocka upp tillväxtbolaget som lockar med god direktavkastning.

Dagens PS - 01 mar 18 kl. 07:09

Affärsvärlden tipsar om köpvärd trojka

Affärsvärlden rekommenderar köp av Dustin, Rezidor och danska IC Group i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för JM. Bostadsutvecklaren JM levererar riktigt bra aktieägarvärde över tid.

Dagens PS - 21 sep 17 kl. 07:01

Aktietips: Tre heta köpråd från Affärsvärlden

Tre köprekommendationer och ett säljråd. Läge att ta rygg? Affärsvärlden lämnar köprekommendation för Orexo, Drillcon och Oriflame samt säljråd för G5 Entertainment i den senaste utgåvan.

Dagens PS - 30 nov 17 kl. 07:11

Affärsvärlden: Köp Sdiptech och ta in Nobia

Avvakta med aktier i Mekonomen, Coor och Invisio, lyder även den senaste rekommendationen. Affärsvärlden ger köpråd för Sdiptech samt ger rådet avvakta för Mekonomen, Coor och Invisio i den senaste utgåvan. Tidningen gör även två förändringar i sin aktieportfölj.

Dagens PS - 05 okt 17 kl. 06:57

Affärsvärlden dumpar H&M ur portföljen

Plockar i stället fram tre heta köpråd. Affärsvärlden rekommenderar köp av Essity, finska Neste och Knowit samt avvakta för Assa Abloy i den senaste utgåvan. Tidningen gör en förändring i sin portfölj, klädbolaget H&M utgår och ersätts av kosmetikabolaget Oriflame.

Dagens PS - 16 nov 17 kl. 07:01

Affärsvärlden: Köpvärd trojka

Tidningen har alltså vaskat fram en triss i köptips – läge att ta rygg? Affärsvärlden rekommenderar köp av teknikkonsulterna Sweco och Eurocon samt norska Bonheur medan Elekta får säljråd i den senaste utgåvan. Tidningen förändrar också sin portfölj där bildelskedjan Mekonomen utgår och ersätts av e-handelsbolaget Qliro.

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 06:41

Affärsvärlden: Tre köpråd – men slopa den här

Affärsvärlden rekommenderar köp av Castellum, Probi och Absolut samt ger säljråd för Avanza i den senaste utgåvan av tidningen. Överbelånade och transaktionsintensiva bolag är ett återkommande inslag i fastighetssektorn. Men inte i Castellum, som i stället fokuserar på det som kan förbättras internt.

Dagens PS - 28 jun 18 kl. 14:02

Affärsvärlden: Så ska du stuva portföljen

Affärsvärlden rekommenderar köp av isländska Arion Bank, Cloetta och Mycronic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet sälj för Vitrolife. Det isländska banksystemet blev till vulkanaska under finanskrisen.

PrivataAffärer - 18 dec 19 kl. 23:44

Affärsvärlden: Fyra aktier att köpa

Programvarubolaget Micro Systemation har, enligt tidningen, ”väldigt frestande multiplar för ett välskött bolag på en växande marknad”. Det finska gruvutrustningsföretaget Outotec, som kommer att slås samman med konkurrenten Metso under kommande år, får också en köprekommendation. Affärsvärlden anser att ”det bör kunna finnas en uppsida på 20 procent det närmsta året”.

PrivataAffärer - 21 feb 19 kl. 06:35

Ett köptips från Affärsvärlden

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma har haft en fantastisk kursutveckling med en uppgång på runt 180 procent under de senaste 12 månaderna, men Affärsvärlden ser fortsatt uppsida i aktien. Nyligen såldes den receptfria OTC-verksamheten för 1,4 miljarder, samtidigt som bolaget tecknade ett licensavtal för fas 3-projektet Mob-015 med tyska Bayer. ”Summerat blir Moberg Pharma i Affärsvärldens ögon en högriskaktie, men en attraktivt värderad sådan eftersom nuvarande kurs implicit ställer upp låga förväntningar på Mob-015-projektet”, skriver tidningen som upprepar sin tidigare köprekommendation från utgåva nummer 13, 2018.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Uppgifter: Fed stoppar inte bankernas utdelningar

Tidningen noterade att vissa före detta amerikanska regulatorer har sagt att Federal Reserve borde beordra de största bankerna att slopa utdelningarna för att spara kapital i ett läge med skenande arbetslöshet och problem för företagen som riskerar att bli värre än under finanskrisen. ECB och Bank of England har tryckt på för att banker ska slopa utdelningarna, men Federal Reserve väntas inte följa deras exempel. Enligt WSJ:s källor ser Fed viktiga skillnader hur bankerna distribuerar kapital på de båda kontinenterna, och de planerar att genomföra en mer noga övervägd analys av tillståndet i det amerikanska banksystemet.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är måndagens nya köprekar

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Kinnevik till köp från behåll. Riktkursen sänks till 198 från 235 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Börsveckan: Två aktier att köpa

För fastighetsbolagen Wallenstam och Stendörren blir rådet avvakta, vilket även blir fallet för kontanthanteringsbolaget Loomis. Informationstjänstbolaget Karnov beskrivs av Börsveckan som ”ett av börsens finaste kvalitetsbolag”. Aktien bedömer tidningen inte blir någon kursraket under kommande tolv månader men har rätt egenskaper för att slå index rejält i börsosäkerheten efter utbrottet av covid-19.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Electrolux har lånat 3,4 miljarder till löpande verksamhet

Det rör sig om två lån på vardera 1,7 miljarder kr som bägge förfaller 2023. Det ena obligationslånet löper till fast ränta med en årlig kupong på 1,995 procent och det andra löper till rörlig ränta. Det framgår inte om den nya upplåningen ersätter någon annan.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Oljepriset backar igen

Prisrusningen mot slutet av förra veckan har inte hållit i sig trots att helgen innehållit så väl signaler från USA:s president Donald Trump om att lägga tull på saudisk och rysk olja samt om att utbudssänkningar är på väg från statliga Saudi Aramco. För första gången någonsin beslutade Saudiarabien att senarelägga publiceringen av sina internationella priser inför mötet. ”En ganska klar signal om att man är öppen för att sänka produktionen i maj”, sade Robert McNally, vd för Rapidan Energy Group, till Reuters.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Nationellt nödläge kan utlysas i Japan

Nödläget kan komma att verkställas från tisdagen, och gälla stor-Tokyo samt regionerna Osaka och Hyogo. Enligt tv-kanalen TBS kommer nödläget att gälla i sex månader. Inom denna ram kan regionerna själva bestämma sina egna tidsbegränsade åtgärder.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Boozt redovisar upp till 9 procents tillväxt

Nettoomsättningstillväxten för det första kvartalet förväntas att hamna inom intervallet 7-9 procent, med en lägre justerad rörelsemarginal än föregående år till följd av en extraordinär nedskrivning av varulager från föregående års säsonger. Exkluderat för den extraordinära nedskrivningen förväntas den justerade rörelsemarginalen förbättrats jämfört med föregående år. En uppdatering om förväntad justerad rörelsemarginal för det första kvartalet kommer att publiceras senast den 20 april 2020, skriver Boozt.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Pictet: Aktier har aldrig varit intressantare för placerare

Det framgår av den ledande schweiziska kapitalförvaltaren Pictet Asset Managements barometer för april. Under de kommande fem åren förutspår Pictet att realavkastningen på amerikanska aktier i snitt blir 7,5 procent per år, medan amerikanska obligationer sannolikt levererar negativt, -3,5 procent. Det bredare S&P 500-indexet i USA föll nyligen 35 procent inom loppet av ett par veckor.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

SEB: Historisk nedgång i boprisindikatorn

”Det här är en historisk nedgång. Aldrig tidigare har vi sett ett så stort och snabbt fall i boprisindikatorn. Ännu har vi inte sett fallande bostadspriser i statistiken men det här visar att det är vad hushållen förväntar sig och till viss del kan sådana förväntningar blir självuppfyllande.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Di: En snabbväxare att köpa

”Alla bolag kommer att skadas av viruskrisen. Men få har lika goda chanser att klara en lågkonjunktur, växa organiskt, förvärva och bli uppköpt som vår snabbväxare”, heter det i analysen.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.