YLE > Finland

Tuesday, 07 April, 22:17

YLE - 26 mar 20 kl. 08:18

Nu informerar polisen om hur stängningen av Nyland ska gå till - följ vår liveblogg från polisens presskonferens klockan 9.30Igår kväll gjorde regeringen allvar av planerna på att stänga Nylands gränser för persontrafik. Nu håller polisledningen presskonferens om hur det ska gå till..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nyland, Nylands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu informerar, polisenom hur , stängningenav , Nylandska , gå till följ vår liveblogg från polisens presskonferens klockan 9.30
Alingsås tidning - 15 jan 16 kl. 13:51

Polisen: Sprängningen riktat mot bilägaren

Polisen utgår från att sprängningen på Östlyckan var riktat mot bilägaren. 
En krater i asfalten tyder på att mycket av sprängkraften gick nedåt.  Det sistnämnda kan vara förklaringen till att smällen, som hördes över stora delar av Alingsås vid femtiden på torsdagsmorgonen, inte förstörde särskilt mycket av bilen och att de andra bilarna på parkeringen klarade sig.

YLE - 30 sep 15 kl. 06:09

Polisen löser få fall av hets mot folkgrupp

Brottsanmälningar om hets mot folkgrupp leder sällan någon vart. Det här visar statistik från Polisyrkeshögskolan. Utredningen kring de rasistiska lapparna vid flyktingförläggningen i Forsby i Helsingfors stampar också på stället.

YLE - 24 jan 17 kl. 11:58

Bluffpoliser lurade åldringar i Vanda - den riktiga polisen är förvånad

Ett nytt fall av bluffpoliser som lurar åldringar har uppdagats. Fyra män har häktats av tingsrätten i Vanda misstänkta för 15 bedrägerier. Polisen tror att antalet offer kan vara ännu högre.

YLE - 18 dec 14 kl. 09:26

Polisen: Inbrottstjuven har inte semester samtidigt som du

Antalet inbrott har ökat under de senaste veckorna. Polisen i Vanda och i Esbo uppmanar invånare att låta det egna huset se bebott ut. Polisen i Östra Nyland uppger att man under det här året avslöjat flera grupper som bryter sig in i bostäder.

YLE - 18 aug 17 kl. 16:36

Polisen håller presskonferens om händelserna i Åbo kl. 19 – höjer beredskapen runtom i landet

Polisen höjer beredskapen bland annat i Helsingfors centrum och på flygplatsen i Vanda. Samtidigt ber polisen om allmänhetens hjälp. Klockan 19 på fredag kväll håller polisen en presskonferens för att berätta om attacken som inträffade i Åbo på fredag eftermiddag.

YLE - 14 jul 17 kl. 15:29

Polisen varnar för Microsofts "stödtjänst"

Polisen i Östra Nyland varnar för informationsbedrägeri som görs i teknologiföretaget Microsofts namn. Från och med slutet av april har polisen fått kännedom om fall där det kommit upp ett meddelande på användarens datorskärm om ett virusprogram som håller på att stjäla information från datorn. Meddelandet påstås komma från Microsofts stödtjänst.

YLE - 21 okt 16 kl. 14:16

Just nu: Polisen evakuerar våningshus i Vanda

Polisen evakuerar som bäst ett flervåningshus i Kivistö i Vanda. Polisen i Östra Nyland säger i ett kortfattat meddelande att det pågår en "operativ situation" på adressen Rubinringen 1. Invånarna i trakten uppmanas att inte röra sig i området.

Polisen - 06 feb 18 kl. 13:12

Helsingborg: Film från sprängningen av polishuset

Polisen söker fortfarande efter tips och personer som har uppehållit sig vid eller i omgivningen kring polishuset vid tidpunkten för sprängningen..

YLE - 14 sep 19 kl. 20:27

Skottlossning i Träskända – polisen på plats

Polisen i östra Nyland uppger att skott har avfyrats i centrala Träskända. Polisen är på plats och utreder händelsen..

YLE - 02 sep 13 kl. 09:45

Polisen: Klart att mannen var mördaren

Polisen i mellersta Nyland uppger nu att man inte längre misstänker en utomstående gärningsman i familjemordet i Nurmijärvi. Det är klart att det är mannen som är skyldig. Den 42-åriga mannen sköt sin fru och skadade hennes treåriga barn innan han sköt sig själv i går i Lepsämä i Nurmijärvi.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Tillverkningen av ansiktsskydd ska starta i Finland –  målet är att tillverka 200 000 skydd per dag

Finland är redo att köra i gång storskalig tillverkning av ansiktsskydd, uppger arbets- och näringsminister Mika Lintilä..

YLE - 1 timme sedan

Nu byggs det hyreshöghus i Sjundeå – två fyravåningshus ska stå färdiga hösten 2021

Två höghus med sammanlagt 50 bostäder ska vara inflyttningsklara i Sjundeå om ungefär ett och ett halvt år. Lägenheterna blir mellan 37 och 75 kvadratmeter..

YLE - 3 timmar sedan

“Man kapar våra vingar” - Förtroendeman vid Raseborgs sjukhus tror inte de som jobbar med specialistvård vill arbeta med rehabilitering

Nu kan personalen planera sin framtid, säger fackavdelningen Tehys förtroendeman Tove Holmström vid Raseborgs sjukhus i Ekenäs. Stämningen är dämpad efter budet att samjouren läggs ner..

YLE - 4 timmar sedan

Kommunerna kämpar för att har råd med sin service och vädjar till staten: "Permitteringar är den sista utvägen"

Av 35 kommuner i Svenskfinland förutom Åland planerar 16 permitteringar och 10 har inlett samarbetsförhandlingar..

YLE - 4 timmar sedan

Kolumn: Akuta hårproblem och oro för Raseborgs samlade vrede – ingen vill vara affischnamnet för nedläggningen av samjouren

I måndags sa 11 av HUS styrelsemedlemmar ja till att lägga ner Raseborgs samjour. På tisdagen säger 15 personer nej till en tv-intervju. Ingen vill stå upp för beslutet som retat gallfeber på väljarna i Raseborg..

YLE - 5 timmar sedan

"Tveksamt om regeringen kan hålla löftet om svenskspråkiga läkare" – besluten gällande gränsen till Sverige delar åsikter på Åland

De strängare bestämmelserna gällande gränserna till Sverige gör att viktig hälsovårdspersonal inte kan ta sig till sina arbetsplatser på Åland. Löftet om att ersättande personal från Finland ska kunna svenska tas emot med tvivel..

YLE - 5 timmar sedan

93 procent av världens befolkning bor i länder där reserestriktioner råder – corona påverkar också visumfriheten

Flygtrafiken har ökat globalt i årtionden. Det här skedde ändå före coronapandemin, som nu stoppat flygtrafiken så gott som helt och hållet och fått länder världen över att införa begränsningar i resandet. Kring 7,2 miljarder människor beräknas bo i länder där resandet begränsats på grund av corona..

YLE - 6 timmar sedan

Utländska säsongsarbetare får komma till Finland för att hjälpa jordbrukare - fyller endast det akuta behovet på arbetskraft

Jordbrukarna har länge oroat sig för hur arbetet ska skötas då de viktiga säsongsarbetarna från utlandet inte kan ta sig till Finland i och med coronavirussituationen. Nu ska det ändå bli möjligt att ta hit säsongsarbetare slår Arbets- och näringsministeriet fast..

YLE - 7 timmar sedan

Brände skräp på gården - ladugård i Sjundeå brann ner till grunden

En ladugård vid Grennäsvägen i Sjundeå totalförstördes i en brand på tisdagseftermiddagen (7.4)..

YLE - 8 timmar sedan

Wasaline kör de sista passagerarna över Kvarken – nya restriktioner gäller från helgen

Från och med lördag får fartygen som trafikerar till och från Finland inte längre ta ombord passagerare. På Wasaline var vd Peter Ståhlberg beredd på regeringens nya restriktioner, men frakten fortsätter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.