DI > Ekonomi

Monday, 06 April, 00:57

DI - 26 mar 20 kl. 08:17

Nokian Renkaat pausar produktion i USA och RysslandDäcktillverkaren Nokian Renkaat kommer pausa produktionen i amerikanska och ryska fabriker som en konsekvens av pandemikrisen, skriver. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Renkaat, USA, Ryssland, Nokian Renkaat

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nokian, Renkaat, pausar, produktioni , USAoch , Ryssland
YLE - 10 jan 17 kl. 18:03

Affärshemligheter stals från Nokian Renkaat – rättegång inleddes

Vad är allmän yrkeskunskap och vad är företagshemligheter? På måndagen inleddes en ovanlig rättegång i Finlands rättshistoria vid Birkalands tingsrätt i Tammerfors som får ta ställning till frågan. Tio tidigare anställda vid däcktillverkaren Nokian Renkaat står åtalade för brott mot företagshemligheten, försök till brott mot företagshemlighet och missbruk av företagshemligheter.

YLE - 02 mar 16 kl. 14:39

Talan mot Nokian Renkaat förbereds

De som köpt däck tillverkade av Nokian Renkaat kan kräva rabatt på 30 procent, anser en privat juridisk byrå som förbereder talan mot Nokian Renkaat. Juridiska byrån Turre Legal uppmanar konsumenter och företag att väcka talan mot Nokian Renkaat, som har åkt fast för att ha i flera år ha manipulerat däcktest. Turre Legals jurist Herkko Hietanen tror att de som köpt däck av märket Nokian Renkaat kan vara berättigade till en rabatt på 30 procent.

HBL - 07 apr 15 kl. 16:16

Nokian Renkaat får tillbaka 100 miljoner av skatteförvaltningen

Skatteförvaltningen tvingas betala tillbaka 100 miljoner euro till Nokian Renkaat.Det handlar om kvarskatt som obefogat krävts av bolaget. Koncernskattecentralens rättelsenämnd har hävt skatteförvaltningens beslut om restskatt till Nokian Renkaat 2007–2010.

YLE - 29 feb 16 kl. 17:28

Nokian Renkaat tänker inte betala skadestånd

Nokian Renkaat ser inga skäl till att företaget skulle betala skadestånd till sina kunder till följd av manipulerade däcktest, säger företaget i ett börsmeddelande. Kauppalehti avslöjade förra veckan att Nokian Renkaat i åratal manipulerade resultaten i däcktesterna till sin fördel. Det var Konsumentförbundet som uppmanade däcktillverkaren att ersätta konsumenter som köpt däck på basis av testerna.

YLE - 29 feb 16 kl. 17:28

Nokian Renkaat: Ingen orsak att betala skadestånd

Nokian Renkaat ser inga skäl till att företaget skulle betala skadestånd till sina kunder till följd av manipulerade däcktest, säger företaget i ett börsmeddelande. Kauppalehti avslöjade förra veckan att Nokian Renkaat i åratal manipulerade resultaten i däcktesterna till sin fördel. Det var Konsumentförbundet som uppmanade däcktillverkaren att ersätta konsumenter som köpt däck på basis av testerna.

YLE - 17 jun 16 kl. 10:04

Däckfusket i Nokian Renkaat utreds inte av polis

Polisen kommer inte att undersöka Nokian Renkaats fusk med däcktest. En advokatbyrå, som företräder Nokian Renkaats kunder hade polisanmält fusket, men Centralkriminalpolisen meddelar att man inte inleder någon förundersökning. Beslutet har fattats efter diskussioner med åklagare och konkurrens- och konsumentmyndigheter.

HBL - 16 okt 12 kl. 19:38

Nokian Renkaat resultatvarnar, tappade 530 miljoner

Bildäckstillverkaren Nokian Renkaat resultatvarnade på tisdagen. Bolaget meddelade att dess resultat för årets tredje kvartal och samtidigt hela andra halvan av året blir sämre än resultatet för motsvarande period i fjol. I ett pressmeddelande skriver bolaget att det dåliga resultatet beror på de sjunkande priserna och tynande efterfrågan i Centraleuropa.

YLE - 04 mar 16 kl. 07:03

HS: Ledningen för Nokian Renkaat sålde optioner

Ledningen för Nokian Renkaat sålde optioner för betydande summor före bolagets fusk med däcktester blev offentliga, skriver Helsingin Sanomat. Optioner för 600 000 euro såldes av nio medlemmar i företagsledningen, varav en var bolagets interna revisor. Enligt lagen får anställda inom börsbolag inte utnyttja opublicerad information som kan påverka aktiekursen.

YLE - 07 mar 16 kl. 08:51

Kim Gran: Nokian Renkaat inte ute höjt aktievärde

Nokian Renkaats tidigare vd Kim Gran nekar till anklagelserna om att bolaget fuskade i däcktester för att få aktiens värde att stiga. I ett pressmeddelande som skickats ut till flera medier, bland dem Helsingin Sanomat, säger Gran att uppgifterna om däckfusket kommer från personer som är misstänkta för industrispionage. Enligt Gran har Nokian Renkaat hotats med svartmålning ifall utredningen kring industrispionaget inte läggs ner.

YLE - 26 feb 16 kl. 13:13

Nokian Renkaat har testfuskat - ber om ursäkt

Nokian Renkaats aktiekurs har sjunkit klart vid börsen i Helsingfors efter att tidningen Kauppalehti avslöjat att däcktillverkaren fuskat i samband med däcktester. Bolaget bad i dag om ursäkt för sin tidigare praxis i samband med däcktester. Något före klockan 16 var nedgången för aktien cirka 6 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Coronasjuk Boris Johnson till sjukhus

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är på sjukhus – tio dagar efter att han bekräftats vara smittad av covid-19..

DI - 4 timmar sedan

Storbanken: Företagens lånebehov mycket större än normalt år

Danske Bank ser en kraftigt ökad kreditefterfrågan under coronakrisen.  Bara i Sverige har storbanken under den senaste månaden tagit emot….

DI - 4 timmar sedan

Regeringen vill ha mer samarbete med M

Centerpartiet vill att Moderaterna hjälper regeringen och samarbetspartierna att arbeta fram kommande krispaket, skriver partiföreträdare….

DI - 5 timmar sedan

Minskning i antalet nya dödsfall i Italien

Antalet nya dödsfall i Italien med koppling till coronaviruset det senaste dygnet är det lägsta på över två veckor..

DI - 5 timmar sedan

Kungen: Stanna hemma i påsk

Kung Carl XVI Gustaf har talat till nationen: stanna hemma i påsk. ”Det kan kännas tråkigt..

DI - 5 timmar sedan

Oljemötet inställt – nytt prisfall hotar

Måndagsmötet som skulle ha jämkat oljeexportörerna Saudiarabiens och Rysslands krav sköts upp i helgen..

DI - 6 timmar sedan

TF Bank skrotar sin vinstprognos

Nischbanken TF Bank skrotar sin vinstprognos för 2020 och reserverar 30 miljoner kronor för kreditförluster..

DI - 7 timmar sedan

Statens tuffa lånevillkor skrämmer bankerna

I fredags öppnade statens företagsakut som ska garantera lån för 100 miljarder till Sveriges krisande näringsliv..

DI - 7 timmar sedan

Trumps stab fick corona-varning redan 3 januari

President Donald Trump hävdar att han räddat många liv genom att så snabbt stänga USA för resor från Kina..

DI - 8 timmar sedan

Nära 5.000 coronadöda i Storbritannien

Dödstalet i Storbritannien har stigit med 621 fall enligt uppgifter på söndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.