SVT > Inrikes

Monday, 06 April, 07:20

SVT - 26 mar 20 kl. 08:16

Sjukvårdsdirektören: ”Det som begränsar oss just nu är tillgången till personal”Det senaste dygnet avled 18 personer i region Stockholm. Hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson ser en kraftig ökning av smittade i Stockholms län och nu är det de äldre som blir sjuka. Utmaningen blir att hitta personal till vården..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholm, Björn Eriksson,  stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SjukvårdsdirektörenDet som , begränsaross , justnu är , tillgången, till personal
YLE - 17 okt 14 kl. 04:49

Skulle ha dött utan hjärtkirurgi

Närpesbon Carola Backholm, 44, skulle ha dött om hjärtkirurgin inte hade funnits när hon plötsligt blev sjuk förra våren. Nu kräver hon rättning i sjukvårdsdistriktets ledning. Det var i mars 2013.

Skånskan - 12 mar 20 kl. 15:59

Region Skåne om coronaläget i Skåne

Skåne På torsdagseftermiddagen höll Region Skåne en presskonferens om coronaläget i Skåne. Vi kommer klara detta, säger beredskapsöverläkare Carl Vigre.Regiondirektören Alf Jönsson inleder med att sammanfatta läget: – Vi har ett allvarligt nationellt läge med 100-tals smittade varav 98 i Skåne.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Kvinnorna berättar om övergreppen: “Det gör så jävla ont”

Under 2019 anmäldes 8 350 våldtäkter, en ökning med sex procent jämfört med 2018. Omkring fem procent av alla anmälningar leder till en fällande dom, enligt Brottsförebyggande rådet. – Jag fick brev hem om att utredningen var nedlagd, säger Robin i SVT:s dokumentär “Våldtäktens spår”..

SVT - 15 minuter sedan

Hanna: ”Det känns som om det är fullkomligt oviktigt vad som händer med oss”

För några år sedan anmälde Hanna att hon utsatts för en våldtäkt. – Jag blir livrädd, efter det så stänger bara kroppen av, berättar hon om händelsen..

SVT - 15 minuter sedan

Fyra av tio spår efter misstänkta sexuella övergrepp analyseras aldrig

Fyra av tio spårsäkringar som görs efter misstänkta sexuella övergrepp analyseras aldrig. Och polisens hantering av de spår som säkrats har varit bristfällig. Spår som kan vara viktiga bevis i en rättsprocess.

SVT - 30 minuter sedan

Myndigheter säger nej till skyddsmaterial – håller inte högsta säkerhetsklassen

Svenska myndigheter säger nej till att köpa flera miljoner skyddsmasker, plastförkläden, visir, handskar med mera från Kina, trots att materialet är packat och klart för leverans nästa vecka. Skälet är att skyddsmaskerna inte håller högsta säkerhetsklassen. Personal inom sjukvården i Stockholm menar att detta är ett helt felaktigt beslut..

SVT - 1 timme sedan

Nattens nyheter: 6 april

SVT - 8 timmar sedan

Socialministern: ”Fel att avskaffa Sveriges beredskapslager”

Till skillnad från Finland har inte Sverige några beredskapslager. Det har dock funnits, men lagren har avskaffats och används nu till annat. Socialminister Lena Hallengren (S) berättar i SVT Agenda om beslutet att avskaffa dem..

SVT - 8 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten: “Vi kommer kunna testa 100 000 personer i veckan” 

Karin Tegmark Wisell är avdelningschef på folkhälsomyndigheten och berättar i SVT:s Agenda att en stor insats för att kunna testa fler i Sverige är på väg. Med start så tidigt som redan nu i veckan.    – Inom några veckor kommer vi kunna testa 100 000 personer i veckan.

SVT - 10 timmar sedan

Ambulanssjukvårdaren om sänkta hygienkraven: ”Det känns absurt”

Oron över bristen på ordentlig sjukvårdsutrustning blir allt mer påtaglig för de som arbetar inom vården. – Oron finns över hela landet, det gäller hela vården, säger ambulanssjukvårdaren Jimmy Henriksson i SVT:s Agenda. .

SVT - 12 timmar sedan

Kung Carl XVI Gustaf: Vi måste ställa in oss på att stanna hemma

Covid-19 har Sverige och världen i sitt grepp och nu måste vi agera ansvarsfullt och osjälviskt. Det är en skyldighet vi alla har vårt land. Det säger Sveriges kung Carl XVI Gustaf i en tv-hälsning till det svenska folket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.