UT > Nyheter

Monday, 06 April, 19:16

UT - 26 mar 20 kl. 08:00

Brist på skyddsvisir i hemsjukvården – nu tillverkas egnaDet börjar bli brist på skyddsvisir i hemsjukvården och nu tillverkar man egna visir av overhead-blad, skumgummilister och resårband..
Läs mer på UT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brist, skyddsvisiri , hemsjukvårdennu , tillverkas, egna
BT - 26 mar 20 kl. 08:00

Brist på skyddsvisir i hemsjukvården – nu tillverkas egna

Det börjar bli brist på skyddsvisir i hemsjukvården och nu tillverkar man egna visir av overhead-blad, skumgummilister och resårband..

LV - 26 jun 15 kl. 09:34

Ingen sjuksköterskebrist i hemsjukvården i sommar

Trots kris på sina ställen i övriga landet så råder ingen brist på sjuksköterskor i Vimmerby kommun. Samtliga vikariat över sommaren är tillsatta inom hemsjukvården.
– Vi har fortfarande lediga tillsvidaretjänster men de är idag täckta av sjuksköterskor som går på vikariat, så på så sätt är inga tjänster obemannade, säger Ulrica Collin, enhetschef för hälso- och sjukvården i Vimmerby kommun..

Dalarnas tidningar - 03 apr 14 kl. 15:20

Krisläge: Hemsjukvården går på knäna

Patienterna i hemsjukvården har ökat med över 100 procent, sedan kommunen fick ta över ansvaret från landstinget. Det har blivit brist på både sjuksköterskor och bilar. Dessutom är det svårt att rekrytera ny personal på grund av den ansträngda arbetsmiljön..

LV - 25 aug 14 kl. 08:59

Hemsjukvården – vad hände sedan?

Malin Persson är sjuksköterska och hon jobbar bland annat med hemsjukvård. Hon berättar att sedan kommunen tog över hemsjukvården har man kommit långt, men det finns fortfarande problem.
–Ibland kanske kommunen inte riktigt förstår vad de har tagit över.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Informtion om hemsjukvården

Antingen var det Nobelfesten som lockade eller så har kommunen redan informerat tillräckligt om kommande planering av hemsjukvården. Bara en enda person dök upp när ansvariga skulle informera hur hemsjukvården kommer att fungera från sjunde januari..

SN - 05 mar 13 kl. 20:02

Nu ska hemsjukvården granskas

Hemsjukvården i Nyköping ska nu granskas av kommunens egna revisorer. SN avslöjade i lördags att arbetsförhållandena inom hemsjukvården beskrivs som kaotiska..

Dalarnas tidningar - 03 jun 13 kl. 09:13

Datasystem försvårar hemsjukvården

Personalen inom hemsjukvården har blivit "totalt vingklippt" sedan hemsjukvården kommunaliserades och olika yrkesgrupper inte längre har tillgång till samma datasystem. Det säger läkaren Rune Björke som nu varnar för att patientsäkerheten äventyras..

Västerbottens Folkblad - 03 sep 13 kl. 21:37

Kommunerna tar över hemsjukvården

Länets kommuner tar över ansvaret från landstinget för hemsjukvården. Samordningseffekter väntas. I måndags tog länets 15 kommuner över ansvaret för hemsjukvården från landstinget.

SmålandsPosten - 19 feb 14 kl. 06:19

Carina Asp har planer för hemsjukvården

Carina Asp är ny hälso- och sjukvårdschef i Upp­vidinge kommun. Vid årsskiftet började hon sin tjänst. – Det känns jättebra!

Blekinge Läns tidning - 21 jun 18 kl. 18:00

Ett samarbete som gynnar hemsjukvården

Det började 2016 med två dagar i veckan i Ronneby - sedan har det gått snabbt. På bara två år har kommunens samarbete med landstingets läkarbil vuxit till att innefatta hela länet. – Vi ser det som jättepositivt att läkarbilen samarbetar med hemsjukvården, säger Gunilla Berg, enhetschef på hemsjukvården äldreförvaltningen.

Fler nyheter från UT

UT - 15 minuter sedan

Matlådor för gymnasieelever införs efter påsklovet

Matlådor för gymnasieeleverna vid Tingsholm införs efter påsklovet. Tingsholmsgymnasiets verksamhetschef Thony Kankare säger till UT att man tillsammans med kostenheten jobbat fram en lösning som ska fungera för samtliga elever..

UT - 1 timme sedan

Beslut om fritids dröjer på grund av tidsbrist

Trots tidigare besked finns i skrivande stund inget beslut om att stänga fritids i Grönahög. Skolchefen Gülsen Özdenkos hänvisar till tidsbrist som skäl..

UT - 1 timme sedan

Initiativärende om fritids inlämnat

Ett initiativärende angående hanteringen av Grönahögs fritids har lämnats in av Miljöpartiet i Ulricehamns kommun..

UT - 2 timmar sedan

Positiva tongångar bland Sveriges lantbrukare

Allt fler av Sveriges lantbrukare ser positivt på lönsamheten efter ett gott skördeår 2019. Det visar Lantbruksbarometern som nyligen presenterades av Ludvig & Co (f d LRF Konsult), Swedbank och Sparbankerna..

UT - 2 timmar sedan

Debatt: Nu tar vi ett stort initiativ för Ulricehamn

Det nya influensaviruset och sjukdomen Covid-19 ställer världen mot väggen. Ingen kommer undan dess effekter. Ulricehamns Sparbank får varje dag frågor om nuläge och framtid.

UT - 3 timmar sedan

Klart: Årets hus 2019 har utsetts

Årets hus har nu utsetts och det är bostadsbolaget Mordenfelds som får utmärkelsen för Europa 1, eller Hällströmska huset, på Storgatan 2..

UT - 4 timmar sedan

Brott: Personer anmälde varandra efter bråk i Gällstad

Polisen har skrivit två anmälningar om misshandel efter ett bråk på en adress i Gällstad under söndagskvällen. .

UT - 4 timmar sedan

Skidor: Lassalyckan prisas för spåren

Lassalyckan har utsetts till månadens skidanläggning i Sverige. Det är sajten skidspår.se som delar ut utmärkelsen, som baserar sig på omdömen från besökare..

UT - 4 timmar sedan

På bred front mot golfpremiär: ”Siktar på skärtorsdagen”

Golfsäsongen nalkas i Ulricehamn. Några kalla nätter har förskjutit premiären en smula, men på torsdag är det troligen dags. Under lördagen samlades ett rekordstort antal medlemmar för att städa banan..

UT - 4 timmar sedan

Årets majblommeförsäljning blir av – men på annorlunda sätt

Sedan tidigare är det bestämt att försäljningen av årets majblomma skjuts upp till hösten. Men om några veckor drar istället en digital kampanj igång. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.