Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 31 March, 10:56

Nyan - 26 mar 20 kl. 08:00

Höjd budget för Strandnäs bibliotekStadsstyrelsen omdisponerar drygt 300 000 euro för biblioteksbygget vid Strandnäs skola. Pengarna tas från anslaget för reinvesteringar. Totalbudgeten blir 825 000 euro. Biblioteksbygget har svällt i omfattning, mycket på grund av önskemål om inredning, flexibilitet och tekniska installationer. En korridor som inte tidigare var tänkt att bli biblioteksyta har införlivats i projektet.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Strandnäs, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höjd, budgetför , Strandnäs, bibliotek
Skånskan - 31 okt 18 kl. 05:00

Oenigt kring Tjörnarps bibliotek

Tjörnarp Den bokbuss som Höörs bibliotek fått två miljoner kronor från Kulturrådet för att köpa är tänkt att kompensera för biblioteksfilialerna i Snogeröd och Norra Rörum som lagts ner. Vid sitt senaste sammanträde hade kultur- och fritidsnämnden uppe frågan om att även lägga ner biblioteket i Tjörnarp – men beslutet sköts upp till i december.Bakgrunden är det sparkrav på två procent som samtliga nämnder i kommunen ålagts för att uppnå en budget i balans efter förra årets minussiffror.

YLE - 05 dec 14 kl. 14:44

Försiktig budget i Ingå 2015

I Ingå har kommunen nu jobbat ihop ett nytt budgetförslag efter att fullmäktige i höstas gav tummen ner till det förslag nämnder och tjänstemän hade arbetat ihop. Bildningen sparar mest i det nya förslaget. På måndag (8.

SmålandsPosten - 15 okt 13 kl. 06:07

Växjö bibliotek måste spara 740 000 kronor

Cirka 740 000 kronor ska sparas inom biblioteksverksamheten nästa år vilket kan innebära att anställda får sluta. Samtidigt satsar politikerna på att Växjö ska ha Sveriges bästa bibliotek 2015. I morgon ska bibliotekschef Anna-Karin Axelsson presentera nästa års budgetförslag för politikerna i kulturnämnden.

YLE - 04 apr 16 kl. 08:50

Fredag är speldag i Kimito bibliotek

Det räcker inte längre med att biblioteken har böcker radade i bokhyllor. För att vara attraktiva måste biblioteken hålla på med kringverksamhet som tilltalar besökarnas vardag. I Kimito bibliotek är det liv och rörelse.

BT - 28 okt 11 kl. 08:28

Bygg nytt bibliotek på Bäckäng

Det nuvarande biblioteket på Bäckängsgymnasiet är undermåligt. Det ligger inträngt i allt för små lokaler och det lockar inte till studier. Därför vill de rödgröna bygga ett nytt.

Skånskan - 29 sep 16 kl. 17:19

Flexibel mötesplats framtidens bibliotek

YSTAD Ystads stadsbibliotek tar sikte på att bli en flexiblare mötesplats för besökarna.
– Dagens bibliotek är inte längre bara en samling böcker, utan den ska också ge inspiration till läsning, säger bibliotekschef Lena Malmquist.Biblioteksplanens utvecklingslinjerBiblioteksplan 2017-2027 föreslår följande utvecklingslinjer för biblioteken:
r Förstärkt öppethållande på stadsbiblioteket med en timme från klockan 10, måndag-fredag.

YLE - 13 jun 16 kl. 07:35

Dyrt att bygga om Virkby bibliotek

Virkby bibliotek i Lojo måste byggas om och det blir dyrare än beräknat. Stadsstyrelsen remitterade frågan om tilläggsanslag för Virkby bibliotek på sitt senaste möte. Bokbussen behöver ändamålsenliga lokaler.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 16:08

Tjörnarps bibliotek stänger

Tjörnarp Biblioteksfilialen i Tjörnarps läggs ned efter våterminen. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden under sitt senaste sammanträde.Nämnden fick vid sitt sammanträde på tisdagen ta ställning till tre besparingsalternativ.

Kristianstadsbladet - 16 apr 13 kl. 16:43

Vårt stora behov av bibliotek - och bibliotekarier

Foto: Albin Brönmark
När jag läser Erik Sjögrens (MUF) insändare om skolbibliotek (Kristianstadsbladet 10/4) kom jag att tänka på min egen bokslukarålder. Biblioteket blev då en tillgång när mina föräldrar inte hade råd att köpa böcker, inte ens Pippi Långstrump. De mörka vinterkvällarna när jag travade till biblioteket under gatlyktorna som gjorde min skugga ömsom lång ömsom kort är ett av mina starkaste minnen från den lilla staden i Finland där vi bodde då.

Trelleborgs Allehanda - 02 jan 14 kl. 06:30

E-böckerna får nu ökad budget

Foto: TT
Problemet med e-boksstopp när pengarna tar slut är löst. I alla fall hoppas personalen på biblioteket det i och med ett ökat anslag på en miljon kronor.
E-böcker infördes 2011 på biblioteket i Trelleborg.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

WHA-projektet fortsätter

FOTBOLL. Ombyggnationen av Wiklöf Holding Arena (WHA) fortlöper enligt plan. .

Nyan - 1 timme sedan

Stortidning om gränskontrollen

”Ålands sjöbevakning vädjar till svenskar: Kom inte hit” Så lyder en rubrik i stortidningen Dagens Nyheter, efter söndagens händelse då gränsbevakningen avvisade en svensk man som kommit med färja till Långnäs för att fortsätta till sin sommarstuga. Som Nyan berättade i går greps mannen av polisen och hölls i förvar tills han sattes på nästa färja tillbaka. – Det känns konstigt för oss också att jaga svenska medborgare.

Nyan - 1 timme sedan

Mariehamn samarbetsförhandlar

Mariehamns stad inleder samarbetsförhandlingar. Det meddelar man i ett pressmeddelande på tisdagsförmiddagen. Det handlar om del- och heltidspermitteringar för totalt 175 personer.

Nyan - 1 timme sedan

Omsorgspersonal prioriteras vid testning

Personal inom vård, omsorg och barnomsorg är prioriterade grupper när det gäller testning av coronaviruset. – Personal inom just de här grupperna är en prioriterad grupp för testning och det vet de som sitter i coronatelefonen om. Om det finns oklarheter kollar de upp med en läkare på plats och vid behov även med en smittskyddsläkare, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.

Nyan - 2 timmar sedan

Nöjda med digitala Kastelholmssamtal

Årets Kastelholmssamtal hölls på måndagen via nätet. I panelsamtalet deltog president Tarja Halonen, Margot Wallström, före detta svensk utrikesminister och EU-kommissionär, och Marja Lehto, docent i folkrätt och ledande sakkunnig vid Finlands utrikesministerium. KG Hammar, teolog, präst och svensk ärkebiskop hade förhinder.

Nyan - 4 timmar sedan

Riksregeringen stänger restaurangerna i dag

Stängningen av restaurangerna gäller från och med i dag i hela Finland. Tillsynen kommer med största sannolikhet att skötas av Ålands polismyndighet.
– Men vi har ännu inte fått något svart på vitt, säger landshövding Peter Lindbäck.

Nyan - 4 timmar sedan

Bilärenden sköts nu mest via nätet

Bilbesiktningen är fortsättningsvis öppen, men för de som ska avlägga körkortsprov kan det finnas anledning att se över vad som gäller. Fordonsmyndigheten inför restriktioner i verksamheten från och med den första april.
Fordonsmyndigheten meddelar restriktioner gällande sin verksamhet i rådande coronaläge.

Nyan - 14 timmar sedan

Regeringen förlänger begränsningarna

Finlands regering har beslutat att förlänga de rådande begränsningarna till den 13 maj. Det meddelade statsminister Sanna Marin och andra företrädare för regeringen vid en pressinformation på måndagskvällen.
Skolorna hålls stängda åtminstone till 13 maj och distansundervisningen fortsätter som tidigare.

Nyan - 14 timmar sedan

Två ålänningar i måltidsakademi

Ålands landsbygdsutvecklare Lena Brenner och kocken Michael Björklund är två medlemmar i Finlands Svenska Måltidsakademi som grundades på lördagen. .

Nyan - 16 timmar sedan

”Stor dag för självstyrelsen”

Regeringens lagförslag om att höja Ålands avräkningsgrund från 0,45 % till 0,47 % hade i kväll remissdebatt i riksdagen.
– Det är en stor dag för självstyrelsen att det här lagförslaget nu kommit till riksdagen. Det har varit en lång och krokig väg som det ofta är då man ska revidera självstyrelselagen, men nu är lagförslaget äntligen i riksdagen, sa Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i kvällens plenum, berättar han i ett pressmeddelande, som fortsätter: – Enligt nuvarande självstyrelselag får Åland 0,45 % av statens intäkter för att finansiera de uppgifter som på Åland sköts av självstyrelsen och inte av staten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.