BT > Nyheter

Sunday, 29 March, 19:14

BT - 26 mar 20 kl. 08:00

Brist på skyddsvisir i hemsjukvården – nu tillverkas egnaDet börjar bli brist på skyddsvisir i hemsjukvården och nu tillverkar man egna visir av overhead-blad, skumgummilister och resårband..
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brist, skyddsvisiri , hemsjukvårdennu , tillverkas, egna
UT - 26 mar 20 kl. 08:00

Brist på skyddsvisir i hemsjukvården – nu tillverkas egna

Det börjar bli brist på skyddsvisir i hemsjukvården och nu tillverkar man egna visir av overhead-blad, skumgummilister och resårband..

LV - 26 jun 15 kl. 09:34

Ingen sjuksköterskebrist i hemsjukvården i sommar

Trots kris på sina ställen i övriga landet så råder ingen brist på sjuksköterskor i Vimmerby kommun. Samtliga vikariat över sommaren är tillsatta inom hemsjukvården.
– Vi har fortfarande lediga tillsvidaretjänster men de är idag täckta av sjuksköterskor som går på vikariat, så på så sätt är inga tjänster obemannade, säger Ulrica Collin, enhetschef för hälso- och sjukvården i Vimmerby kommun..

Dalarnas tidningar - 03 apr 14 kl. 15:20

Krisläge: Hemsjukvården går på knäna

Patienterna i hemsjukvården har ökat med över 100 procent, sedan kommunen fick ta över ansvaret från landstinget. Det har blivit brist på både sjuksköterskor och bilar. Dessutom är det svårt att rekrytera ny personal på grund av den ansträngda arbetsmiljön..

LV - 25 aug 14 kl. 08:59

Hemsjukvården – vad hände sedan?

Malin Persson är sjuksköterska och hon jobbar bland annat med hemsjukvård. Hon berättar att sedan kommunen tog över hemsjukvården har man kommit långt, men det finns fortfarande problem.
–Ibland kanske kommunen inte riktigt förstår vad de har tagit över.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Informtion om hemsjukvården

Antingen var det Nobelfesten som lockade eller så har kommunen redan informerat tillräckligt om kommande planering av hemsjukvården. Bara en enda person dök upp när ansvariga skulle informera hur hemsjukvården kommer att fungera från sjunde januari..

SN - 05 mar 13 kl. 20:02

Nu ska hemsjukvården granskas

Hemsjukvården i Nyköping ska nu granskas av kommunens egna revisorer. SN avslöjade i lördags att arbetsförhållandena inom hemsjukvården beskrivs som kaotiska..

Dalarnas tidningar - 03 jun 13 kl. 09:13

Datasystem försvårar hemsjukvården

Personalen inom hemsjukvården har blivit "totalt vingklippt" sedan hemsjukvården kommunaliserades och olika yrkesgrupper inte längre har tillgång till samma datasystem. Det säger läkaren Rune Björke som nu varnar för att patientsäkerheten äventyras..

Västerbottens Folkblad - 03 sep 13 kl. 21:37

Kommunerna tar över hemsjukvården

Länets kommuner tar över ansvaret från landstinget för hemsjukvården. Samordningseffekter väntas. I måndags tog länets 15 kommuner över ansvaret för hemsjukvården från landstinget.

SmålandsPosten - 19 feb 14 kl. 06:19

Carina Asp har planer för hemsjukvården

Carina Asp är ny hälso- och sjukvårdschef i Upp­vidinge kommun. Vid årsskiftet började hon sin tjänst. – Det känns jättebra!

Blekinge Läns tidning - 21 jun 18 kl. 18:00

Ett samarbete som gynnar hemsjukvården

Det började 2016 med två dagar i veckan i Ronneby - sedan har det gått snabbt. På bara två år har kommunens samarbete med landstingets läkarbil vuxit till att innefatta hela länet. – Vi ser det som jättepositivt att läkarbilen samarbetar med hemsjukvården, säger Gunilla Berg, enhetschef på hemsjukvården äldreförvaltningen.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Första coronadödsfallet i Syrien

BT - 45 minuter sedan

Kungen: Ta vara på dagarna hemma

Kung Carl XVI Gustaf förstår inte generationskamraterna som ignorerar myndigheternas råd om social distansering..

BT - 45 minuter sedan

Lag-VM i bordtennis skjuts upp – igen

Lag-VM i bordtennis läggs på is ännu en gång. Internationella bordtennisförbundet (ITTF) har skjutit upp alla internationella tävlingar som skulle ha spelats före den 30 juni..

BT - 1 timme sedan

TV: 93-åriga Anna-Lisa firade födelsedag i isolering – uppvaktades av familjen nedanför balkongen

Barnen, barnbarnen och barnbarnsbarnen har inte fått träffa sin nära anförvant Anna–Lisa Christensen på flera veckor efter coronautbrottet. Men på söndag eftermiddag sjöng de på hennes 93-årsdag, nedanför balkongen på äldreboendet Agamemnon..

BT - 1 timme sedan

Sagnia välkomnar OS-beskedet: "Kan pusta ut"

Den svenska längdhopparen Khaddi Sagnia välkomnade beskedet om att skjuta upp OS. Inte minst med tanke på att hon därmed får mer tid på sig att kvala in till spelen i Tokyo..

BT - 2 timmar sedan

Sexåtalad politiker nekar - säger att de vill få bort honom

Politikern står åtalad för sexuellt ofredande mot två kvinnor vid sex tillfällen. I polisförhör nekar han och säger att det handlar om att få bort honom ur partiet. På måndagen inleds rättegången mot Markpolitikern..

BT - 1 timme sedan

Flexibla lösningar för praktisk skola på distans ”I skogen finns ingen corona”

Som alla andra gymnasieskolor har Svenljunga naturbruksgymnasium distansundervisning sedan snart två veckor. Eleverna, som i vanliga fall bor på internat på skolan, har skickats hem. En utmaning är att lösa de praktiska momenten i undervisningen..

BT - 2 timmar sedan

De första får återvända hem till Wuhan

Wuhan i Kina öppnas långsamt för omvärlden. Coronakrisens först drabbade stad tar inledande stapplande stegen till en eventuell normalitet. Tågen anländer åter till Wuhans centralstation..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.