Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 29 March, 21:22

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 20 kl. 08:00

Uppmuntrande ögonblick i allvarlig vardagSportens krönikör om barndomsminnen, HIF:s internmatch och realiteten utanför planen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
HIF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppmuntrande, ögonblicki , allvarlig, vardag
Nyan - 5 timmar sedan

Skrivövningar i Nyan varje vardag- låt dig inspireras av en författare

Författaren och Nyan-medarbetaren Karin Erlandsson sitter hemma med skolbarn, såsom många andra ålänningar just nu, och bestämde sig för att tillhandahålla lite kreativt material.
Här finns det första två övningarna – fler hittar du i Nyan varje vardag.

– Jag kan se hur man undervisar matte, kemi och historia på distans, men de konstnärliga ämnena kanske är svårare att förmedla.

Sydsvenskan - 18 jul 13 kl. 06:30

Palm funderade över hur han hade upplevt sina sista ögonblick. Panik över att inte kunna andas? Kunde spädbarn ha sådana känslor? Eller hade han lugnt somnat in när lungorna fylldes av det kalla vattnet?

Kapitel 16Strax före sex ringde Vetter. Pojken hade varit vid liv då någon burit honom till dammen och tryckt ned den lilla kroppen i det smutsiga och kalla vattnet. Alltså mord, alternativt dråp.

BT - 11 nov 13 kl. 13:23

Livet förändrades på ett ögonblick

Den 10 oktober 2009 förändrades Julia Johlbrings liv på ett ögonblick. Hon krockade när hon körde sin moped och hade glömt knäppa hjälmen. I fallet slog hon i huvudet och fick en allvarlig hjärnskada.

Expressen - 07 jan 19 kl. 04:33

Sandra Ohs känslosamma tal: ”Ett ögonblick av förändring”

Efter att under de inledande minuterna ha skojat friskt med kvällens gäster blev Golden Globe-galans ena värd Sandra Oh mer allvarlig.– Jag sa ja trots rädslan att stå på den här scenen i kväll, för att jag ville vara här och se ut över den här publiken och bevittna detta ögonblick av förändring, sa Sandra Oh i sitt känslosamma brandtal.Senare vann hon en statyett – och tackade sina föräldrar..

YLE - 31 mar 13 kl. 15:48

Allvarlig knäskada för Lehtonen

Volleybollspelaren Riikka Lehtonens är tvungen att avbryta säsongen med klubblaget azerbajdzjanska Azerrail Baku på grund av problem med hälsan. Lehtonen har diagnostiserats med osteokrenos i båda knäna, vilket förhindrar henne från att spela under återstoden av säsongen. På grund av den allvarliga skadad har läkarna förbjudit Lehtonen att träna och spela.

YLE - 31 mar 13 kl. 15:52

Allvarlig knäskada för Riikka Lehtonen

Volleybollspelaren Riikka Lehtonens är tvungen att avbryta säsongen med klubblaget azerbajdzjanska Azerrail Baku på grund av en knäskada. Lehtonen har diagnostiserats med osteokrenos i båda knäna, vilket förhindrar henne från att spela under återstoden av säsongen. På grund av den allvarliga skadan har läkarna förbjudit Lehtonen från att träna och spela.

Expressen - 25 dec 12 kl. 13:01

Wolff: Sjukdomen skar djupt in i vår vardag

Rikard Wolff såg sina vänner dö under 80-talets aidsepidemi. Själv har han också kämpat mot ett osunt leverne och sjukdomar berättar han i dagens "Vinter i P1". Men det har vänt.

HBL - 01 jul 14 kl. 07:04

"Kriget blev vår vardag"

Lagom till sin 90-årsdag gör Helge Gyllenberg något han aldrig gjort förut: berättar om sin tid vid fronten. Han tar avstånd från den bild av kriget som oftast ges i böcker, filmer och artiklar.– Det som går fel är att man beskriver kriget ur officerarnas eller historieskrivarnas synpunkt, säger Helge Gyllenberg.

ÖstersundsPosten - 30 jan 15 kl. 07:52

Styr din vardag med chip i kroppen

Chippet är stort som ett riskorn och skjuts in under huden i handen med en injektionsnål. Själva ingreppet går på ett ögonblick. I det nya innovationshuset Epicenter i centrala Stockholm används chippet för att öppna dörrar och styra teknik..

Världen Idag - 31 maj 17 kl. 00:01

Peptalk kan vara uppmuntrande, men det kan också bli för mycket av det goda.

”Uppmuntrande prat och eggande ord” – så definieras peptalk i ett synonymlexikon. Peptalk kan vara uppmuntrande, men det kan också bli för mycket av det goda. När jag behövde lägga om min kost frågade läkaren om jag ville träffa en dietist.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

USA:s infektionsexpert varnar för höga dödstal

En av USA:s ledande experter på infektionssjukdomar, doktor Anthony Fauci, varnar för att dödstalet i USA skulle kunna nå 100 000–200 000, och att antalet smittade kan "bli miljoner". Men det är inte är troligt, understryker han. Fauci ingår i president.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Om man vill ta ställning i Woody Allen-frågan är det helt nödvändigt att känna till detta

Arvid Jurjaks läser en omstridd självbiografi..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nätförsäljning ledde till återkallad personal

Bokhandeln Powell's Books i Portland, Oregon, en verksamhet som uppger att den är världens största oberoende bokhandel, har återanställt över 100 medarbetare som tidigare sagts upp på grund av inkomsttappet coronaviruset orsakade. Anledningen är att nät.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Kane: Måste avsluta säsongen i juni

Tottenhamstjärnan Harry Kane vill spela klart den engelska ligasäsongen. Men inte till vilket pris som helst. – Om säsongen inte kan vara färdigspelad i slutet av juni borde vi bara blicka mot nästa i stället, säger engelsmannen i en livesändning på Ins.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Alkoholforskaren: Karantän kan vara bra

Om du redan känner att du dricker för mycket, kan självisolering hemma bli tufft. Risken finns nämligen att alkoholdrickandet ökar under karantän. Men du kan också ta hjälp av pandemin för att dricka mindre.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Forskare: Coronakrisen kan påverka klimatet positivt

Men den sargade ekonomin kan stoppa framtida hållbarhetssatsningar..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ronnie Petersons grav vandaliserad i Örebro

Tre gravar har vandaliserats på Almby kyrkogård i Örebro. En av dem tillhör formel 1-legenden Ronnie Peterson. – Det är verkligen att skända, säger församlingsherden Brita Wennsten till Nerikes Allehanda.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Proffsboxare ber om ursäkt efter omtalad film

Proffsboxaren Billy Joe Saunders tipsade nyligen om hur män kan slå flickvänner eller fruar med "för mycket attityd" under en coronakarantän. Nu tvingas han be om ursäkt efter den uppmärksammade videon på sociala medier. "Jag skulle aldrig ha överseende.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Liv mot liv i kampen mot coronakrisen

Viruset dödar människor, men det gör ekonomiska kriser också. Kampen mot coronaviruset innebär att liv ställs mot liv. Men dödsoffren som den ekonomiska kraschen för med sig är mer diffusa och svårare att se, enligt filosofi- och ekonomiprofessorn Joaki.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Strandsatta svenskar på väg hem

Flera svenskar som varit strandsatta utomlands på grund av coronautbrottet har nu fått hjälp av utrikesdepartementet att ta sig hem. – Bland annat kommer det att landa ett plan i dag med svenska resenärer som varit i Peru och suttit fast, säger utrikesm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.