YLE > Finland

Saturday, 04 April, 17:34

YLE - 26 mar 20 kl. 06:06

Isoleringen försätter Nyland i en sårbar situation, säger människorättsprofessor-Rätten till liv och hälsa går före rätten till rörelsefrihet, säger Tuomas Pöysti som är professor i juridik vid Lapplands universitet. Att isolera hela Nyland är ändå inte oproblematiskt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nyland, Tuomas Pöysti, Lapplands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Isoleringen, försätter, Nylandi en , sårbar, situationsäger , människorättsprofessor

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Veckoslutsläsning: Påskpyssel sysselsätter, coronakrisen i en tidslinje, Hankenstuderande vill rädda Finlands ekonomi

Här kommer lite kvällsläsning för den här lördagen!.

YLE - 45 minuter sedan

Inga besök på avdelningen för nyfödda från och med måndag – partnern får endast vara med under förlossningen

Nya restriktioner vad gäller besök på avdelningar för nyfödda träder i kraft på måndag, rapporterar Yle Uutiset. Då får partnern endast närvara på själva förlossningen, men inte hälsa på bebisen efter det..

YLE - 2 timmar sedan

HS: Sibbos förhållandevis höga coronasiffror beror på en fest

Då Institutet för hälsa och välfärd THL i fredags publicerade kommunvisa siffror på coronavirusets framfart visade det sig att Sibbo i Östnyland hade förhållandevis många fall av smitta. Av kommunens 21 000 invånare hade 30 smittats av corona..

YLE - 2 timmar sedan

94-åriga Jutta Zilliacus är stolt över regeringen: ”Jag tycker de har fattat väldigt kloka beslut”

Flera fall av coronavirus har uppdagats på äldreboenden runt om i Finland, både bland klienter och personal. Från Savolax rapporteras om tre dödsfall. Alla seniorer på äldreboenden är ändå inte rädda.

YLE - 2 timmar sedan

Entreprenören och den evige optimisten Peter Vesterbacka: “Kriser skapar alltid möjligheter”

Peter Vesterbacka tillbringar vanligtvis halva sin tid på resande fot, men sedan några veckor tillbaka sköter han alla sina möten hemifrån. En stor omställning för entreprenören som har blivit van vid att ha hela världen som sin arbetsplats..

YLE - 3 timmar sedan

Coronaviruset har krävt 25 dödsoffer

25 människor har nu avlidit av coronavirus i vårt land. Institutet för hälsa och välfärd THL publicerade uppdaterade siffror på lördag eftermiddag..

YLE - 3 timmar sedan

Rekreationsområden i Västnyland lockar upp till tre gånger fler besökare just nu - 8 tips på vad du bör tänka på innan du går ut i naturen

Många vill röra sig i skog och mark nu när livet på många andra plan är begränsat. Hittills har tillströmningen av besökare på i friluftsområden och på naturstigar i Västnyland inte blivit problematisk..

YLE - 4 timmar sedan

Två beväpnade män på fri fot i Pyttis - polisen varnar allmänheten

Polisen varnar allmänheten i Pyttis för två beväpnade män som är på fri fot. De blev efterlysta på fredagen efter skottlossning utanför en klubblokal som tillhörde Hells Angels i Kotka. Artikeln uppdateras.

YLE - 5 timmar sedan

Cancervården fortsätter som förut, men hjärtpatienter vågar inte besöka sjukhus

Cancerorganisationernas riksomfattande rådgivning har fått ta emot många samtal av bekymrade cancerpatienter och deras anhöriga. Man är speciellt orolig för hur stor risk tidigare cancerpatienter har att insjukna allvarligt i coronasjukdomen covid-19..

YLE - 7 timmar sedan

Expert tror inte på snabb återhämtning - fyra orsaker till varför den ekonomiska krisen blir långvarig

Den som tror att coronapandemin leder till en enbart tillfällig ekonomisk svacka, misstar sig rejält. Det säger Vesa Puttonen, professor i finansiering vid Aalto-universitetet. Han listar fyra skäl till sin pessimism - och ger småsparare några börstips i krisläget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.