DI > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 03:53

DI - 26 mar 20 kl. 07:54

Wallenberg varnar för våld: ”Det kommer att bli social oro”Investors ordförande Jacob Wallenberg ser risk för depression och social oro om samhällets åtgärder för att minska coronavirusets spridning. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jacob Wallenberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wallenberg, varnarför , våldDet kommer att bli , social, oro
Realtid - 26 mar 20 kl. 08:39

Wallenberg varnar för social oro i FT

Investors ordförande Jacob Wallenberg varnar i Financial Times för konsekvenserna av samhällets svar på coronaviruset utbredning..

DI - 17 jan 19 kl. 13:42

Bostadsdoktorn varnar: ”En tickande social bomb”

Akut trångboddhet och förslumning väntar i spåren av den nya regeringens bostadspolitik, varnar Jan Jörnmark, ekonomihistoriker och debattör.  Hans recept: marknadshyror, mindre skuldångest och “social housing”. .

Opinionen.se - 18 mar 13 kl. 06:15

S & P varnar för social explosion

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors ser stora risker för att Spanien, Italien, Portugal och Frankrike inte lyckas genomföra nödvändiga reformer, eftersom arbetslösa blir allt mindre villiga att acceptera åtstramningar. ? Den höga arbetslösheten i Spanien, Italien och Frankrike är socialt explosiv, varnar S & P:s Tysklandschef Torsten Hinrichs i en intervju med Neue Osnabrücker Zeitung.

Kristianstadsbladet - 18 mar 13 kl. 06:12

S & P varnar för social explosion


Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors ser stora risker för att Spanien, Italien, Portugal och Frankrike inte lyckas genomföra nödvändiga reformer, eftersom arbetslösa blir allt mindre villiga att acceptera åtstramningar. - Den höga arbetslösheten i Spanien, Italien och Frankrike är socialt explosiv, varnar S & P:s Tysklandschef Torsten Hinrichs i en intervju med Neue Osnabrücker Zeitung.Han bedömer att det måste finnas vad han kallar ett "socialt konsensus" för åtstramningar..

BT - 18 mar 13 kl. 06:13

S & P varnar för social explosion

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors ser stora risker för att Spanien, Italien, Portugal och Frankrike inte lyckas genomföra nödvändiga reformer, eftersom arbetslösa blir allt mindre villiga att acceptera åtstramningar. - Den höga arbetslösheten i Spanien, Italien och Frankrike är socialt explosiv, varnar S & P:s Tysklandschef Torsten Hinrichs i en intervju med Neue Osnabrücker Zeitung.Han bedömer att det måste finnas vad han kallar ett "socialt konsensus" för åtstramningar..

DN - 10 okt 19 kl. 22:37

Kramfors kommun varnar för ”social dumpning” av nyanlända

Tillväxtkommuner med bostadsbrist som hjälper nyanlända att flytta till glesbygdskommuner möter motstånd. .

Politologerna - 23 apr 14 kl. 14:03

Social mobilitet, välfärdsstaten och adliga gener i Sverige

Jämlika möjligheter, till skillnad från jämlika utfall, är ett närmast universellt omfamnat politiskt värde. Socialdemokratins kamp mot klassklyftor är i mångt och mycket en kamp för att ens föräldrars ställning inte ska vara avgörande för barnens; för liberaler blir det mycket lättare att försvara ojämlikhet om alla har samma möjligheter att nå framgång. På Socialdemokraternas hemsida beskrivs jämlikhet som att: ”alla människor, oavsett vad, ska ges samma möjlighet att forma sitt eget liv och påverka sitt samhälle.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Social engineering på uppgång – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

The Local - 10 jul 13 kl. 10:45

'Name Stockholm airport after Raoul Wallenberg'

Citing JFK and John Lennon International, a troupe of Sweden's leading politicians and social elite have launched a campaign to rename Stockholm Arlanda airport in honour of Raoul Wallenberg, the Swedish humanitarian who saved thousands of people from the Holocaust.    .

Sydöstran - 26 mar 20 kl. 08:31

Wallenberg: En hel generation går förlorad

En av Sveriges tyngsta företagsledare – Jacob Wallenberg – vill nu se en förnyad debatt kring coronavirusets ekonomiska konsekvenser. Social oro, depression och en hel generation som riskerar att gå förlorad kan nu bli effekten, säger han i en intervju med .

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Börserna som fått mest stryk i år

Coronapandemin och de åtgärder som vidtagits för att begränsa dess spridning satte abrupt stopp för börsfesten i början av 2020..

DI - 5 timmar sedan

13-årig pojke i Storbritannien död i corona

En 13-årig pojke som insjuknat i covid-19 har avlidit i London, bekräftar King's College-sjukhuset enligt flera brittiska medier..

DI - 6 timmar sedan

Statistiken talar: I december är optimismen tillbaka

Efter att världsekonomin har tvärnitat söker alla svaret på hur lång och djup lågkonjunkturen blir..

DI - 6 timmar sedan

Wall Street: Dow Jones går mot historiskt dåligt kvartal

Nedgångarna på Wall Street tilltog under den sista handelstimmen då det såg ut som att börserna skulle stänga kvartalet med historiskt….

DI - 6 timmar sedan

Netjobs korttidspermitterar majoriteten av anställda

First North-listade Netjobs korttidspermitterar majoriteten av organisationens medarbetare på grund av de osäkra marknadsförutsättningarna….

DI - 6 timmar sedan

Nordea skjuter på utdelningsbeslut

Nordea följer ECB:s rekommendation och skjuter upp utdelningsbeslutet som var tänkt att klubbas vid årsstämman i maj, enligt ett….

DI - 6 timmar sedan

Essity slopar höjda styrelsearvoden

Hygien- och hälsobolaget Essity slopar förslaget om att höja styrelsearvodet, som förblir oförändrat..

DI - 6 timmar sedan

Nyfosas vd om spruckna affären: ”Hade blivit för dyrt”

Nyfosas planerade köp av fastigheter för 8 miljarder kronor från SBB sprack på tisdagskvällen.   ”Det som hänt är att obligationsmarknaden….

DI - 6 timmar sedan

Inflationshot skrämmer inte fastighetsinvesterare

Catellas kvartalsvisa kreditbarometer för fastighetsbranschen dyker ned till en rekordlåg nivå..

DI - 10 timmar sedan

Knowit drar tillbaka utdelningsförslag

Styrelsen i Knowit, har mot bakgrund av utvecklingen av covid-19 utbrottet, beslutat att dra tillbaka det tidigare kommunicerade….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.