Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 03:41

Cornucopia - 26 mar 20 kl. 07:47

Spretigt i Asien - osäker riktning på dagens börsTrots klubbat amerikanskt krispaket är börsutvecklingen spretig i Asien. Börserna i USA var också kluvna och med en svagt negativ termin är det osäkert vart utvecklingen tar vägen i Europa vid öppning.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, USA, Europa, Nikkei, Nasdaq, Composite, Dow Jones Industrial Average, Australiens ASX, Nikkeis, Kongs Hang Seng

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spretigti , Asien, osäker, riktning, dagens, börs
Cornucopia - 19 feb 16 kl. 07:42

Nedgång i Asien - osäker börsöppning väntas

I de asiatiska tidszonerna faller börserna nu på fredagsmorgonen, men sammantaget är de europeiska börsernas riktning osäker vid öppning.Dagschart S&P-500.Japanska Nikkei går -1.

Cornucopia - 21 dec 15 kl. 08:54

Blandat i Asien - osäker börsöppning

Om några minuter öppnar börserna i Europa och Sverige. Baserat på utvecklingen i Asien och för husse S&P-500:s termin är öppningen osäker.Dagschart OMXS30I de asiatiska tidszonerna går Australiens All Ordinaries +0.

DI - 13 jul 17 kl. 07:26

Asien söker nytt avtal efter USA-avhopp

USA:s president Donald Trump övergav handelsavtalet TPP, men hans tidigare förhandlingspartner ger sig inte. På onsdagen inleddes nya förhandlingar i Japan..

Cornucopia - 13 mar 20 kl. 07:08

Historisk börskrasch under torsdagen - men vändning i Asien på morgonen

Gårdagen bjöd på en historisk börskrasch sett till negativ rörelse på en enda dag, både i Europa och i USA. Kraschen fortsatte inledningsvis i Asien, men vände sedan. I Australien är rent av börsen på plus.

VA - 14 sep 11 kl. 08:42

Skakig handel i Asien

14 september Aktiehandeln i Asien visade nedgångar på onsdagen, efter en skakig inledning där handeln tvekade om att ta över den behärskade optimism om den finansiella utvecklingen i Europa som lyfte de amerikanska börserna på plus på tisdagskvällen. Uttalanden från Kinas premiärminister Wen Jiabao som mattade hoppet om kinesiskt finansiellt stöd till skuldtyngda europeiska ekonomier gav sedan riktning nedåt. Omkring klockan 7.

Cornucopia - 15 aug 16 kl. 08:29

Osäker börsöppning väntas - men Stockholmsbörsen kan bryta ut uppåt

Idag ser jag ingen tydlig riktning på hur börsen kommer öppna om en halvtimme. Fast det finns möjligheter för ett utbrott för Stockholmsbörsen och storbolagsindexet OMXS30, som nu ligger högt i motståndsområdet runt 1400.
Dagschart för OMXS30.

BT - 02 jun 14 kl. 08:04

Ett lite spretigt elfte bud

Politisk satir är inte en vanlig genre i Sverige. Inte begåvad sådan i alla fall. Jonas Karlsson är väl med sin senaste roman God Jul en av de få lyckade som jag läst på senare år, där han med ett slags subtil hyperrealism fick mig att skratta åt förvecklingar i kommunal byråkrati.

Cornucopia - 09 jul 14 kl. 16:01

Peak oil i Asien år 2010

Oljeproduktionen i Asien och Stilla Havet (eng Asia-Pacific), ej omfattande Euroasien (fd Sovjetunionen) eller Mellanöstern (t ex Iran), peakade år 2010. Oljeproduktionen är nu 2% lägre än för fyra år sedan, trots en skenande oljekonsumtion, massivt importbehov, överskott av kapital och ett stabilt mycket högt oljepris.
Som bekant köper speciellt Kina oljefält runt om i världen, rent av på våran egen bakgård Nordsjön.

YLE - 05 jul 17 kl. 06:00

Allt fler asiatiska turister besöker Åbo

Det ökade utbudet av direktflyg från Asien till Finland har bidragit till fler asiatiska turister i Åbo. Men det saknas någon som kan guida på kinesiska och koreanska. Åbo-guiden Jouni Elomaa guidar asiatiska turister i Åbo.

Sydsvenskan - 04 jan 16 kl. 04:00

Spretigt värre

Volontärerna som står på tågperrongerna och tar emot flyktingar, aktivisterna som strider för Sorgenfri-romernas rättigheter och rösterna som svarar i kvinnojourernas telefoner.Vilka är de egentligen, de som tar över när myndigheternas förmåga och vilja att ta ansvar för samhällets mest utsatta inte räcker till, och vad är det som driver dem?Stefan Gurt försöker hitta svaret på en högst aktuell fråga och tar avstamp i Sven Hovmöller, eldsjäl i föreningen Hem som arbetar med att hjälpa hemlösa EU-medborgare, de flesta rumänska romer som på olika sätt försöker försörja sig i Stockholms gatumiljö.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Arbeta hemifrån under karantän nu som ljudbok

Lenas och min korta e-bok Arbeta hemifrån under karantän finns nu som ljudbok (och e-bok) hos Storytel och Nextory. Gratis att lyssna på för er som redan har abonnemang, eller gratis att lyssna på för er som skaffar ett provabonnemang.Arbeta hemifrån under karantän av Lars & Lena Wilderäng.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Pinsamt hemligt - gick rakt in i Musköbasens bergrum två gånger - upptäcktes först andra gången

Detaljerna kring intrånget på Musköbasen 2018, där en skyddsvakt öppnade eld mot en britt och en nederländare finns nu i samband med åtalet. Duon hade helt enkelt promenerat rakt in i den så kallade ubåtstunneln, och ignorerat säkerheten i form av staket och förbudsskyltar. Vid det andra tillfället upptäcktes de av en slump av en ronderande skyddsvakt, som öppnade eld när de försökte fly.

Cornucopia - 14 timmar sedan

God litterär smak? Perfekt bug-in för coronaviruset till salu på Ingarö

Har du god litterär smak? I så fall finns en perfekt bug-in-location (BIL) till salu på Ingarö för inte ens 5 MSEK just nu. Med högt läge på Fågelvikshöjden kommer eventuella viruspartiklar att snabbt fläktas undan, samtidigt som avskräckande falska skyltar om smitta kommer synas på långt avstånd.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Jordbruket kan inte vänta ut coronakrisen

Nedstängningarna av gränser på grund av coronakrisen hotar akut världens jordbruk när säsongsarbetare inte kan korsa gränser för att dra igång odlingssäsongen på norra halvklotet. Samtidigt kan inte jordbruket vänta och om det inte sås och planteras nu blir det helt enkelt inte någon mat på norra halvklotet framöver. Nationellt arbetslösa kommer inte dra ut på fälten och ersätta utländsk lågavlönad arbetskraft då de ännu inte nått misär och desperation nog.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Viktor Orban utsedd till envåldshärskare över Ungern på obestämd framtid

Det ungerska parlamentet klubbade igår igenom att Viktor Orban blir envåldshärskare över Ungern på obestämd framtid. Han ges makt att härska med dekret som står över tidigare lagar och alla val skjuts upp tills vidare. Coronakrisen används som ursäkt, likt riksdagshusbranden i Tyskland användes för att ge Adolf Hitler envåldshärskarmakt.

Cornucopia - Igår: 21:03

Spiltan Fonder återstartar handeln i räntefonderna

Spiltan Fonder meddelade nu på kvällen att man ska återuppta handeln i sina räntefonder Spiltan Högräntefond och Spiltan Räntefond Sverige. Återstår att se om de nu tar igen uppgången kollegorna haft, eller vad nu kursen blir på innehaven. Fast datum för utbetalning av redan lagda order från den 19:e uppges hos Avanza vara den åttonde april...

Cornucopia - Igår: 13:47

Ungern klassas inte längre som en demokrati

Europaportalen uppmärksammar att EU-landet Ungern inte längre klassas som en demokrati enligt V-Dem-institutet vid Göteborgs universitet. Landet visar upp den snabbaste demokratiska nedgången i världen det senaste decenniet. Många SD:are hyllar Ungern, vilket säger något om demokratisynen och vilken riktning man vill att Sverige ska ta.

Cornucopia - Igår: 12:14

Så mycket steg alternativen till frysta Spiltan Räntefond Sverige i fredags

Spiltan Fonder fortsätter att ha fryst sitt "alternativ till sparkonto" Räntefond Sverige. Men deras svenska konkurrenter har öppnat sina fonder för handel igen. Nedan en listning av hur mycket konkurrenternas fonder steg i fredags - uppenbarligen är det inga problem med prissättning på marknaden längre.

Cornucopia - Igår: 10:55

Spiltan Fonder har fortfarande ensamt låst sina räntefonder

"Spiltan Räntefond Sverige är en kort räntefond som passar bra för sparande på kort sikt och som alternativ till sparkonto. [...] Spiltans räntefond har fått en mängd priser och utmärkelser under åren som bästa räntefond.

Cornucopia - Igår: 09:44

Så röstade bloggläsarna i riksdagsvalet 2018

Nedan hittar ni hur bloggens läsare röstade i riksdagsvalet 2018, utifrån svaren i senaste bloggenkäten.
Riksdagshuset.Med 3 005 svar från bloggens läsare så var väl inte resultaten direkt överraskande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.