SVT > Kultur

Saturday, 28 March, 19:43

SVT - I förrgår: 07:44

Antalet inskrivningar vid Arbetsförmedlingen kultur media ökar kraftigtAntalet inskrivna på Arbetsförmedlingen kultur media har ökat kraftigt de senaste två veckorna, i samband med att coronaviruset briserade i Sverige. Det visar färska siffror från myndigheten som Kulturnyheterna har tagit del av. – Vi hade runt 160 inskrivningar under samma period förra året, nu har vi nästan 700, säger Kevni Zulal, enhetschef för Arbetsförmedlingen Kultur media, till Kulturnyheterna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Arbetsförmedlingen, Sverige, Kulturnyheterna, Kevni Zulal, Arbetsförmedlingen Kultur

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet inskrivningarvid , Arbetsförmedlingen, kultur, media, ökar, kraftigt
SVT - 20 feb 19 kl. 18:00

Arbetsförmedlingen Kultur Media behöver minska personalen med en fjärdedel

Århundradets arbetsmarknadsreform ska genomföras – 4 500 har varslats om uppsägning på Arbetsförmedlingen (AF). För Arbetsförmedlingen Kultur Media innebär det att en fjärdedel av tjänsterna måste bort. Det bekräftar Kevni Zulal, enhetschef vid AF Kultur Media Syd.

SVT - 18 jan 19 kl. 18:33

Framtiden oviss för Arbetsförmedlingen Kultur Media

I M och KD-budgeten som antogs i riksdagen innan jul stod det klart att Arbetsförmedlingen väntas få mindre pengar under 2019, något som oroar Sveriges kulturarbetare då det kan leda till nedskärningar inom Arbetsförmedlingen Kultur Media. – Vi faller mellan stolarna, säger Marika Lagercrantz, ordförande för Klys..

SR - 14 feb 19 kl. 06:30

Färre kulturarbetare inskrivna på Arbetsförmedlingen

Antalet inskrivna på Arbetsförmedlingen Kultur Media minskar mer än på arbetsmarknaden i stort. Men det betyder inte nödvändigtvis att kulturarbetarna fått jobb i sin egen bransch..

SR - 16 mar 20 kl. 14:43

Arbetsförmedlingen rustar för fler kulturarbetare utan jobb

Arbetsförmedlingen Kultur och media tar nu höjd för effekterna av hur coronapandemin påverkar kultursektorn. Man räknar med 15-20 procent fler personer per vecka som kommer för att skriva in sig..

SvD - 04 apr 17 kl. 11:31

Fler sysselsatta inom kultur och media

Arbetsmarknaden inom kultursektorn väntas ljusna, men det är fortsatt hård konkurrens om jobben. Sysselsättningen växer med 0,7 procent i år, visar en ny prognos från Arbetsförmedlingen. Det innebär 600 nya anställda inom kulturbranscherna.

SVT - 31 jan 19 kl. 08:43

AF Kultur Media kan drabbas av minskat anslag till Arbetsförmedlingen

När Arbetsmarknadsutredningen presenterades under onsdagen föreslog man att anslagen till Arbetsförmedlingen minskas successivt, vilket kan komma att slå mot AF Kultur Media. – Vi kommer ju inte kunna vara lika många, säger Stefan Popovic, chef för AF Kultur Media, till Kulturnyheterna..

Kristianstadsbladet - 11 jun 14 kl. 08:00

Arbetsförmedlingen förbereder för rusch

Foto: TT
Arbetsförmedlingen förbereder sig för en rusch av ungdomar som vill skriva in sig veckan efter examen. Ett fullföljt gymnasium och fortsatta studier är en fördel på arbetsmarknaden, berättar arbetsförmedlingschef Mats Hartman.
I år har Arbetsförmedlingen skickat ut information till samtliga studenter om att de kan skriva in sig som arbetssökande och hur det går till.

SVT Debatt - 03 jul 13 kl. 05:56

Arbetsförmedlingen är en mur som måste rivas ner

DEBATT ALMEDALEN Ungdomsarbetslösheten är vårt största samhällsproblem och sänkta trösklar är den enda lösningen. Arbetsförmedlingen är idag inte en hjälp för unga som inte kommer in på arbetsmarknaden, utan snarare en bromskloss som måste slås sönder, skriver MUF:s förbundsordförande Erik Bengtzboe Idag talar statsminister Fredrik Reinfeldt från scenen i Almedalen. Det är ingen svår gissning att han kommer säga något om jobben.

SVT - 22 feb 19 kl. 13:06

AF Kultur Medias verksamhet koncentreras till storstäderna

Arbetsförmedlingen Kultur Media kommer banta personalstyrkan med en fjärdedel. Samtidigt kommer verksamheten bli allt mer digital och koncentreras till landets storstäder när myndighetens regionhandläggare försvinner. – Det är oerhört olyckligt eftersom man överger stora delar av landet, säger Ingrid Ågård, regionhandläggare i Blekinge..

SVT Debatt - 25 feb 14 kl. 13:01

Arbetsförmedlingen gör mycket gott för samhället

ARBETSFÖRMEDLINGEN För min del skapade arbetsförmedlingen på kort tid flera möjligheter som jag inte hade kunnat ordna själv. Det är orättvist att göra myndigheten till syndabock för alla problem på arbetsmarknaden. Bilden som målas upp av Josefine Wahlberg i hennes debattartikel från 23/2 ger en orättvis bild av Arbetsförmedlingen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Guide till klassisk musik och opera från soffan

Coronaviruset stoppar konsertlokaler och operahus från att spela konserter och förställningar inför fullsatt publik. Men för den med abstinens finns en del av utbudet att skåda på nätet. Kulturnyheternas kritiker Camilla Lundberg ger en introduktion..

SVT - 9 timmar sedan

Så bra är konstutställningarna online

I karantäntider flyttar konsten ut på nätet. Bland utbudet finns nu flera stora svenska konstinstitutioner. Kulturnyheternas kritiker Dennis Dahlqvist har tagit del av virtuella utställningar..

SVT - 12 timmar sedan

Författaren om vardagen i norra Italien: ”En stor tystnad”

”Mina kvarter, som har varit livfulla från morgon till kväll, är enormt tysta”. Författaren, Silvia Avallone skildrade i debutromanen Stål ett Italien i fritt fall, då präglat av massarbetslöshet i sviterna av en ekonomisk kris. Nu befinner hon sig isolerad i sitt hem i norra Italien, inte långt från centrumet av en helt ny sorts kris, som lamslagit landet..

SVT - Igår: 16:27

Bokrecension: Det här är inte propaganda av Peter Pomerantsev

Journalisten Peter Pomerantsev låter sina sovjetiska föräldrars liv fungera som en resonansbotten i en filmisk jordenruntresa mellan informationskrigets hotspots, det skriver Kulturnyheternas litteraturkritiker Per Andersson om boken Det här är inte propaganda..

SVT - Igår: 14:55

Trombonisten Olle Holmquist död – smittades av corona

Trombonisten Olle Holmquist är död, han blev 83 år. Han hade Alzheimers sjukdom och bodde på ett vårdhem när han smittades av coronaviruset, rapporterar Expressen..

SVT - Igår: 14:49

Över 1300 svenskar delar med sig av coronavardagen

När coronaviruset kom till Sverige gick Nordiska museet, som dokumenterar nordbornas livsstil, ut med att de ville ta del av svenskarnas coronaberättelser. Nu har över 1300 personer skickat in sina vardagsbetraktelser..

SVT - Igår: 12:42

Författaren Lars Wilderäng och hans fru är preppers: ”Är man förberedd blir man mindre rädd”

Författaren och bloggaren Lars Wilderäng har tillsammans med sin fru Lena Wilderäng skrivit en bok om krisberedskap. Paret har varit preppers sedan 2015. – I samband med kriget i Ukraina blev det en stor förändring, säger Lars Wilderäng..

SVT - Igår: 10:32

Maratonkonserter strömmas på nätet i helgen

När arenor och klubbar håller stängt för att förhindra spridningen av coronaviruset tar artister livemusiken ut på nätet. I helgen blir det både svensk maratonspelning via appen Twitch med bland andra Peter Bjorn and John och direktsänd amerikansk konsert med stjärnor som Billie Eilish och Mariah Carey..

SVT - Igår: 08:52

Kan svensk ensamhet stävja smittan?

Ungefär 40 procent av Sveriges befolkning lever i ensamhushåll och svenskarna har, enligt dokumentärfilmaren Erik Gandini, en syn på självständighet som skiljer sig från övriga världen. Något som kanske kan påverka smittspridningen?.

SVT - Igår: 06:00

Filmrecension: Mr. Jones är skrämmande tidlös

Det vore synd att säga att formen är nyskapande, och nog blir Agniezska Hollands regi lite för tydlig här och där, men spännande och otäckt är det in i det sista, tycker Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.